Fritert kylling med mango- og chiliglaze

Lages på: 2 timer Nivå: Vanskelig
Fritert kylling med chili- og mangoglaze

Glad i mango og chili, og lyst til å prøve noe helt nytt? Da er definitivt denne oppskriften på fritert kylling med mango- og chiliglaze midt i blinken. Her snakker vi nemlig lag på lag med både mango og chili. Ja ikke mindre enn 3 mangoer og 6 chilier gikk med i denne oppskriften!! Om den ble veldig sterkt? Ikke egentlig. Jeg synes egentlig smakene balanserer hverandre fint i retten, og jeg hadde aldri gjettet det høye antallet chilier om det ikke var jeg som hadde laget retten.

Jeg er i utgangspunktet ikke så glad i fritert mat, verken lukten eller smaken. Når det er sagt så må jeg innrømme at dette var altså skikkelig snadder! Noen spørsmål og svar når det gjelder frityrsteking

Kan jeg fritere uten frityrkoker?

Det går helt fint å fritere uten frityrkoker. Bruk en tykkbunnet stålkasserolle eller støpjernsgryte, uten belegg. Jo tykkere gryten eller kasserollen er, jo enklere er det å holde en stabil varme.

Hvilken olje kan jeg bruke til fritering

Det finnes ingen fasit på hvilken olje du skal bruke, men bruk en olje som tåler høy temperatur (180 grader). Frityrolje er rett og slett en blanding av ulike olje, eller er rapsolje, solsikkeolje og soyaolje er vanlige å frityrsteke i. Men sjekk bestandig på flasken.

Hvor høy varme skal jeg bruke når jeg friterer?

Det er vanlig å fritere på en temperatur mellom 160 og 180 grader. Blir temperaturen for lav så risikerer du at mye av olje blir igjen i det du friterer, og den blir veldig oljete.

Hvordan beholder jeg sprøheten etter det er ferdig fritert?

Legg maten over på et tørkepapir når den er ferdig fritert, slik at oljen renner av. Hold eventuelt den friterte maten varm i stekeovnen, på rundt 100 grader.

Kan frityroljen brukes flere gang?

Du kan bruke samme olje flere ganger. Sil oljen etter bruk. Dersom det ikke er mange partikler og misfarging, kan den brukes 2-3 ganger før du kaster den.

Mango- og chilisalat

Og helt sist, litt sikkerhet når det gjelder fritering:

  • Ha bestandig et lokk liggende tilgjengelig i tilfelle det skulle ta fyr. Ha ALDRI vann i den varme oljen, uansett om olje tar fyr. VIKTIG!
  • Fyll aldri gryten/kasserollen mer enn halvfull med olje.
  • Gå aldri bort fra den varme oljen.

Lykke til!

Fritert kylling med mango og chiliglaze

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Høy
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

6

porsjoner
Totalt

2

timer 

Ingredienser

  • Mango- og chiliglaze
  • 2 stk mangoer

  • 3 cm ingefær

  • 3 fedd hvitløk

  • 3 stk chilier

  • 1 ss kryddermiks

  • 2 ss hvitvinseddik

  • 1 ss soyasaus

  • 1 stk lime

  • 1 ss brunt sukker

  • Salt etter smak

  • 1 ss finhakket koriander

  • Kryddermiks
  • 1 ss korianderfrø

  • 1 ss hel spisskummen

  • 1 ts kanel

  • Panert kylling
  • 12-14 kyllingvinger

  • 4 fedd hvitløk

  • 5 cm ingefær

  • 2 stk chilier

  • 2 ss soyasaus

  • 1 dl hvetemel

  • 1/2 dl maizena

  • 1 ts chilipulver

  • 2 ts kryddermiks

  • Olje til fritering

  • Mango og chilisalat
  • 1 stk mango

  • 1/4 stk rødløk

  • 1/2 stk korianderplante

  • 1,5 ss hvitvinseddik

  • 1/2 stk lime

  • 1 stk rød chili

  • 1 ss olje

  • 1 ts sukker

  • Salt

  • 3 stk fersk vårløk

  • Koriander

Fremgangsmåte

  • Lag kryddermiksen. Rist korianderfrø og hel spisskummen i en tørr og varm stekepanne, til de begynner å få litt farge uten å bli brent. Ha de ristede krydrene og kanel i en morter, og støt de til du har et fint pulver.
  • Lag mango- og chiliglazen. Skrell mangoen, og ha den i en foodprosessor sammen med et par spiseskjeer vann. Kjør sammen til en jevn puré. Sett til til side.
  • Skrell hvitløk og ingefær, fjern frøene fra chilien. Lag en puré av hvitløk, chili og ingefær i en foodprosessor.
  • Ha en klunk olje i en stekepanne. Tilsett puréen du har laget av hvitløk, chili og ingefær. La frese på medium varme i 4-5 minutter. Tilsett mangopuréen og 1 ss av kryddermiksen du har laget. La koke i rundt 10 minutter. Tilsett hvitvinseddik, soyasaus, saften av en lime, brunt sukker. Kok videre i 5-10 minutter. Smak til med salt og tilsett finhakket koriander. Sett til side og la stå.
  • Mariner kyllingen. Skrell hvitløk, ingefær og chili, fjern frøene fra chiliene. Has over i en foodprosessor og kjøres til en jevn puré. Bland puréen sammen med soyasaus, og bland den med kyllingvingene. La stå kjølig i 30 minutter.
  • Lag mangosalaten mens kyllingen marineres. Skrell mangoen, fjern steinen inni og del den opp i staver. Skrell og kutt opp rødløken i tynne skiver, finhakk korianderen. Blandes sammen med mangoen i en bolle.
  • Bland sammen hvitvinseddik, limesaft, chili oppskåret i skiver (fjern steinene), olje, sukker og en klype med salt. Rør i dressingen til sukkeret er løst opp. Vend den så inn i salaten, og sett den kjølig frem til servering.
  • Fortsett med kyllingen. Varm opp frityrolje i en gryte til den er 180 grader.
  • Bland sammen hvetemel, maizena, chilipulver og kryddermiks i en skål. Vend den marinerte kyllingen i melblandingen. Frityrstek kyllingen i en gryte, i flere porsjoner. Beregn cirka 6-8 minutter steketid for hver batch.
  • Legg den ferdigstekte kyllingen over på en rist. Når all kyllingen er ferdigstekt smører du chiliglazen utover kyllingen. Ta gjerne vare på restene, slik at du også har til servering.
  • Servering. Bland inn finkuttet vårløk og eventuelt litt korianderblader i mangosalaten. Server frityrstekt kylling med mangosalat og reserende mango- og chiliglaze. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*