
Glad i mango og chili, og lyst til å prøve noe helt nytt? Da er definitivt denne oppskriften på fritert kylling med mango- og chiliglaze midt i blinken. Her snakker vi nemlig lag på lag med både mango og chili. Ja ikke mindre enn 3 mangoer og 6 chilier gikk med i denne oppskriften!! Om den ble veldig sterkt? Ikke egentlig. Jeg synes egentlig smakene balanserer hverandre fint i retten, og jeg hadde aldri gjettet det høye antallet chilier om det ikke var jeg som hadde laget retten.
Jeg er i utgangspunktet ikke så glad i fritert mat, verken lukten eller smaken. Når det er sagt så må jeg innrømme at dette var altså skikkelig snadder! Noen spørsmål og svar når det gjelder frityrsteking
Det går helt fint å fritere uten frityrkoker. Bruk en tykkbunnet stålkasserolle eller støpjernsgryte, uten belegg. Jo tykkere gryten eller kasserollen er, jo enklere er det å holde en stabil varme.
Det finnes ingen fasit på hvilken olje du skal bruke, men bruk en olje som tåler høy temperatur (180 grader). Frityrolje er rett og slett en blanding av ulike olje, eller er rapsolje, solsikkeolje og soyaolje er vanlige å frityrsteke i. Men sjekk bestandig på flasken.
Det er vanlig å fritere på en temperatur mellom 160 og 180 grader. Blir temperaturen for lav så risikerer du at mye av olje blir igjen i det du friterer, og den blir veldig oljete.
Legg maten over på et tørkepapir når den er ferdig fritert, slik at oljen renner av. Hold eventuelt den friterte maten varm i stekeovnen, på rundt 100 grader.
Du kan bruke samme olje flere ganger. Sil oljen etter bruk. Dersom det ikke er mange partikler og misfarging, kan den brukes 2-3 ganger før du kaster den.

Og helt sist, litt sikkerhet når det gjelder fritering:
- Ha bestandig et lokk liggende tilgjengelig i tilfelle det skulle ta fyr. Ha ALDRI vann i den varme oljen, uansett om olje tar fyr. VIKTIG!
- Fyll aldri gryten/kasserollen mer enn halvfull med olje.
- Gå aldri bort fra den varme oljen.
Lykke til!
