Når det er helg er det ingenting som er så hyggelig som å lage en skikkelig god frokost eller kanskje gjøre litt ekstra ut av lunsjen. Lange frokoster, fulgt av en nytraktet krus kaffe og et par aviser, kan det bli bedre? Denne gangen har jeg laget en frittata med chorizo og spinat – En enkel og svært god frokost som var serveringsklar på ca 15-20 minutter.
Hvis du virkelig skal slå til på helgefrokosten anbefaler jeg deg å kombinere frittata med chorizo sammen med nystekte grove eltefrie rundstykker.
Håper du ble inspirert!
Frittata med chorizo og spinat
- 12. mars 2016
- 4 porsjoner
- 20 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 3 egg
- 3 eggehviter
- 1 ss cottage cheese
- 1/4 ts pepper
- 1/2 ts salt
- 1/2 rødløk
- 25-40 gram chorizo
- 1 fedd hvitløk
- 2 sjampinjonger
- 2 never spinat
Slik gjør du det
- Steg 1
- Skjær strimler av rødløken, som du surrer i en panne sammen med biter av chorizo, sjampinjong og finhakket hvitløk. Du vil ikke trenge så mye olje, siden det er en god del fett i chorizoen.
- Steg 2
- I mellomtiden slår du sammen egg, eggehviter, salt, pepper og eventuell cottage cheese med en gaffel eller visp i en liten skål eller bolle.
- Steg 3
- Når løken har blitt myk tilsetter du et par store never med spinat og surrer videre til at spinaten har falt sammen.
- Steg 4
- Tilsett så eggeblandingen og stek videre på medium varme til at eggene har stivnet helt. Legg et lokk over omeletten/frittataen, så reduserer du steketiden betraktelig og det er lettere å få den jevnt stekt.
- Steg 5
- Server frittataen med nystekt rundstykker. Håper det smaker!
Legg gjerne igjen en kommentar nederst siden hvis du enten har noen kommentarer til denne oppskriften på frittata med chorizo og spinat eller dersom du har noe annet på hjertet 🙂