Frittata med skinke

Frittata med skinke

Lurer du på hva forskjellen på en omelett og en frittata er? Jeg oppdaget nemlig i voksen alder at jeg har kalt alt for omelett, selv om det er noen forskjeller her. En omelett lages av blant annet av en ren eggeblanding, for så å ha på topping og brette den sammen. Frittatta derimot, brettes ikke i det hele tatt, og man blander gjerne  fyllet sammen med eggeblandingen før det stekes. Se  oppskrift på omelett med ost å skinke for å se hvordan en omelett kan se ut.

Det har blitt en del kjappe og sunne middager i det siste, og flere skal det bli. Denne oppskriften på frittata med skinke er heller ikke noe unntak. Denne er også svært anvendelig, og passer også godt til både lunsj eller kald i matpakken. Alt i alt en kjapp middag eller lunsj som kan lages på cirka 15 minutter.

Frittata

Frittata

Ingredienser

  • 8 egg
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • 1/2 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • Cirka 120 gram skinke
  • 8 cherrytomater
  • Ruccola
  • Litt revet parmesan

Fremgangsmåte

Steg 1
Finhakk rødløk og hvitløk og skjær skinken opp i biter. Surres så i noen minutter i litt olje i en varm panne.
Steg 2
Visp sammen egg, litt salt og pepper i en bolle. Er skinken veldig salt kan du redusere saltmengden. Hell eggeblandingen over resten i stekepannen. Skru litt ned på varmen, og la eggeblanden få stå i noen minutter. Fordel over tomater oppskåret i to.
Steg 3
Når eggeblandingen begynner å bli ganske stiv er det aller enkleste å la den få noen minutter under grillen i stekeovnen. Det er ikke mange minuttene som trengs, så følg med. Alternativt kan du også steke omeletten med lokk, ved svært lav varme, men det tar noe lengre tid.
Steg 4
Ha over fersk ruccola og litt revet parmesan rett før servering. Serveres med grovt brød. Håper det smaker!