Frokostpannekaker av spelt

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Frokostpannekaker med spelt

Pannekaker til frokost er ikke feil, kanskje særlig nå i ferien når man har litt ekstra god tid om morgenen. Denne gangen tenkte jeg å dele oppskriften på frokostpannekaker med spelt. Her er hvetemelet byttet ut med speltmel, og så har jeg tilsatt noe havregryn, rett og slett fordi jeg synes det gir ekstra god smak og metter godt. Havregrynet kan så klart erstattes med litt ekstra mel om du heller ønsker.

Det beste pålegget på pannekaker og vafler synes jeg definitivt er rørte blåbær eller blåbærsyltetøy, gjerne med kombinasjon av lettrømme. Her må du så klart nyte de med det pålegget du foretrekker.

Jeg har også mange andre oppskrifter på pannekaker her på bloggen, både til frokost eller middag. Ta gjerne en titt om du vil se om det er noen andre oppskrifter som frister enda mer.

Frokostpannekaker av spelt

0 fra 0 vurderinger
Type rett: FrokostNivå: Enkel
Antall

8

små pannekaker
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 4 stk egg

  • 3 ss sukker

  • 3 ss vaniljekesam (valgfritt)

  • 1 dl havregryn

  • 2,5 dl melk

  • 2 dl sammalt speltmel

  • 1 dl siktet speltmel

  • 1 ts bakepulver

  • 1 klype salt

  • 1 ss smeltet smør

Fremgangsmåte

  • Bland sammen egg, sukker, vaniljekesam og havregryn i en bolle. Bruk en stavmikser til å kjøre sammen blandingen, slik at du ikke får biter av havregryn i røren.
  • Spe i cirka halvparten av melen, følg på med speltmel, bakepulver og salt. Visp røren til du har en tykk og klumpefri røre. Spe i resten av melken og litt smeltet smør.
  • La røren stå og svelle i 20-30 minutter.
  • Smelt smør i en liten panne, og ha i litt pannekakerøre. Når jeg steker pannekaker til frokost så pleier jeg ofte å lage de mye mindre enn vanlige pannekaker. Enten bruker jeg en liten stekepanne, eller at jeg ikke har i like mye røre som jeg ellers ville hatt.
  • Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat. Serveres mye syltetøy/rørte bær, rømme, sirup/honning eller hva du måtte ønske. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*