Når temperaturen nærmer seg 30 grader er det deilig med noe å kjøle seg ned på, og jeg skal innrømme at for min egen del så har det gått ekstra mye i is, smoothies, milkshakes og lemonader denne sommeren. En av favorittene mine har vært denne oppskriften på froyo med mango og kokos. Den inneholder bare to ingredienser, er utrolig kjapp å lage, og den gir deg tropiske assosiasjoner.
Denne froyoen er også sukkerfri siden jeg har brukt gresk kokosyoghurt med 0% tilsatt sukker. Hvis du synes den blir for lite søt kan du alltids tilsette ekstra honning eller litt banan, men for min egen del syntes jeg ikke det var nødvendig.
I oppskriften har jeg brukt frossen mango. Denne gir deg den fine kremete konsistensen, og er faktisk billigere enn å kjøpe fersk mango. I tillegg slipper du å kjøpe to mangoer i samme slengen samt lete etter en mango som er passe moden. Perfekt å ha liggende i fryseren til sommerens smoothies eller frozen yoghurts.
Et par andre kjølende og leskende oppskrifter som kan være verdt å sjekke:
- Sjokolademilkshake med banan
- Frisk eplesmoothie med spinat og lime
- Isté med jordbær og sitron
- Sukkerfri rabarbralimonade
Håper det smaker!
Frozen yoghurt med mango og kokos
- 13. juli 2018
- 1 skål
- 5 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 200 gram frossen mango
- 2 dl yoghurt med kokos
Slik gjør du det
- Steg 1
- Ha gresk yoghurt og frosne mangobiter i en matmølle eller foodprosessor.
- Steg 2
- Kjør sammen i 10-20 sekunder til du har en jevn og kremete konsistens på froyoen.
- Steg 3
- Synes du den er for lite søt kan du tilsette litt honning eller frossen banan, synes du den er for lite kremete kan du tilsette flere frosne mangobiter (eller banan).
- Steg 4
- Ha froyoen over i en skål og nyt umiddelbart. Håper det smaker!
Likte du oppskriften?
Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.