Fylt indrefilet med paprikasaus

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Fylt indrefilet med paprikasaus

Fylt indrefilet er enkel hverdagsmat som ikke krever så mange forberedelser. Ofte serverer jeg det bare med grønnsaker, men i dag har jeg også laget en enkel og god paprikasaus som passet svært godt til den fylte indrefileten.

Synes du også at indrefilet er enkel hverdagsmat? Sjekk gjerne også oppskriften på pestofylt indrefilet av svin eller indrefilet med appelsinsaus.

Banner - Mat du blir glad av

Fylt indrefilet med paprikasaus

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram indrefilet av svin

  • 50 gram kremost

  • 2 ss ss finhakket timian

  • 2 ts sitronsaft

  • 4 skiver spekeskinke

  • Paprikasaus
  • 1 stk gul løk

  • 1 stk spisspaprika

  • 1 dl lett créme fraîche

  • 2 dl buljong

  • Sitronsaft

  • Olje

  • Tilbehør
  • Sukkererter

  • Gulrot

Fremgangsmåte

  • Begynn med indrefileten. Bland kremost, finhakket timian og en liten skvis sitronsaft. Snitt indrefileten på langs og fyll den med kremost. Surr 3-4 skiver med spekeskinke rundt indrefileten, og surr de slik at de holder snittet på indrefileten igjen. Legg kjøttstykket i en ildfastform, sett i et steketermometer den tykkeste delen og la kjøttet stå i ovnen til det har nådd en kjernetemperatur på ca 60 grader. La kjøttet hvile i minst 10 minutter på kjøkkenbenken før du skjærer i det.
  • Mens kjøttet står i stekeovnen har du nok av tid til å sette i gang med paprikasausen. Kutt både løk og paprika i små biter, og surr de i litt olje til at løken er blank og myk. Tilsett buljong (én halv terning + vann, eller kraft om du har), og la det koke i ca 10 minutter. Ta kasserollen av platen, og bruk en stavmikser til å lage en jevn og fin saus. Ha i en liten skvett sitronsaft og smak til med salt og pepper.
  • Jeg liker at det fortsatt er litt spenst i grønnsakene og dampet de derfor veldig lett. Skjær sukkererter i to, og ferdigskrellede gulrøtter i små staver. Legg en damprist i en kasserolle, ha oppi litt vann, og kok opp vannet. Ha oppi grønnsakene når vannet fosskoker, sett på et lokk, og la de dampe i ca 1-2 minutter.
  • Server fylt indrefilet sammen med dampede grønnsaker og en liten øse paprikasaus. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*