Fylt indrefilet med paprikasaus

Fylt indrefilet med paprikasaus

Fylt indrefilet er enkel hverdagsmat som ikke krever så mange forberedelser. Ofte serverer jeg det bare med grønnsaker, men i dag har jeg også laget en enkel og god paprikasaus som passet svært godt til den fylte indrefileten.

Synes du også at indrefilet er enkel hverdagsmat? Sjekk gjerne også oppskriften på pestofylt indrefilet av svin eller indrefilet med appelsinsaus.

Fylt indrefilet med paprikasaus

  • 15. desember 2016
  • 4 porsjoner
  • 45 min
  • Skriv ut
Fylt indrefilet med paprikasaus

Ingredienser

  • 600 gram indrefilet av svin
  • 50 gram kremost
  • 2 ss finhakket timian
  • 1-2 ts sitronsaft
  • 4 spekeskinker
  • Paprikasaus
  • 1 løk
  • 1 spisspaprika
  • 1 dl lett créme fraîche
  • 2 dl buljong
  • Sitronsaft
  • Olje
  • Tilbehør
  • Sukkererter
  • Gulrot

Fremgangsmåte

Steg 1
Begynn med indrefileten. Bland kremost, finhakket timian og en liten  skvis sitronsaft. Snitt indrefileten på langs og fyll den med kremost. Surr 3-4 skiver med spekeskinke rundt indrefileten, og surr de slik at de holder snittet på indrefileten igjen. Legg kjøttstykket i en ildfastform, sett i et steketermometer den tykkeste delen og la kjøttet stå i ovnen til det har nådd en  kjernetemperatur på ca 60 grader. La kjøttet hvile  i minst 10 minutter på kjøkkenbenken før du skjærer  i det.
Steg 2
Mens kjøttet står i stekeovnen har du nok av tid til å sette i gang med paprikasausen. Kutt både løk og paprika i små biter, og surr de i litt olje til at løken er blank og myk. Tilsett buljong (én halv terning + vann, eller kraft om du har), og la det koke i ca 10 minutter. Ta kasserollen av platen, og bruk en stavmikser til å lage en jevn og fin saus. Ha i en liten skvett sitronsaft og smak til med salt og pepper.
Steg 3
Jeg liker at det fortsatt er litt spenst i grønnsakene og dampet de derfor veldig lett. Skjær sukkererter i to, og ferdigskrellede gulrøtter i små staver. Legg en damprist i en kasserolle, ha oppi litt vann, og kok opp vannet. Ha oppi grønnsakene når vannet fosskoker, sett på et lokk, og la de dampe i ca 1-2 minutter.
Steg 4
Server fylt indrefilet sammen med dampede grønnsaker og en liten øse paprikasaus. Håper det smaker!