Fylte paprika med ris og bønner

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Fylte paprika med ris og bønner

Tidligere denne uken laget jeg en lett og god hverdagsmiddag, nemlig fylte paprika med ris og bønner. Disse kan nytes med god samvittighet, er perfekte å lage dersom du har rester fra helgetacoen. Tacosaus, kjøttdeig, mais, bønner mm er ypperlige å fylle disse paprikaene med.

Fylte paprika er en kjempefin måte å få i seg mer grønt i hverdagen på, og kan varieres i det uendelige. Jeg anbefaler derimot å ikke fjerne risen uten videre, siden den er med på å binde litt av væsken fra resten av fyllet. Har du ferdigkokt ris er dette også en ypperlig måte å bli kvitt restene på.

Vil også nevne at denne oppskriften mettet 1 voksen person (meg selv) til middag. Skal du servere til flere bør du øke antallet porsjoner. Jeg beregner 2 porsjoner for hver person. Egner seg også godt som forrett eller en siderett.

Håper du ble inspirert!

Fylte paprika med ris og bønner

4 fra 5 vurderinger
Type rett: Middag, TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

25

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 dl 1 ris

  • 2 dl 2 vann

  • 3 stk 3 spisspaprikaer

  • 1/2 stk 1/2 løk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • finhakket fersk persille

  • olivenolje til steking

  • 175 gram 175 sorte bønner (nettovekt)

  • 1/2 ts 1/2 spisskummen

  • 1/2 ts 1/2 tørket chili

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 5 ss 5 tacosaus

  • revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Kok risen i lettsaltet vann, etter anvisning på pakken.
  • Sett ovnen på 180 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Del paprikaen på langs, slik at de utformer to “båter”.
  • Skrell og finhakk løk og hvitløk, som så surres i litt olje i en varm stekepanne. Ha i finhakket persille. La surre til løken begynner å bli myk.
  • Mens løken surrer kan du skylle bønnene i kaldt vann i et dørslag.
  • Tilsett spisskummen, tørket chili og salt i løken og bland godt. Vend så inn den kokte risen, bønner og tacosaus.
  • Fordel risblandingen i “paprikabåtene”. Topp med litt revet hvitost.
  • Stek de fylte paprikaene midt i ovnen i cirka 15 minutter, til osten begynner å bli gyllen. Server og nyt umiddelbart. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*