• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
28. september 2017

Fylte sjampinjonger

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Fylt sjampinjong med spekeskinke

I forrige uke var jeg på tur med jobben, og da jeg ble spurt om å være kokk så måtte jeg så klart takke ja til utfordringen. Etter mye frem og tilbake med meg selv falt valget om forrett på sjampinjonger fylt med serranoskinke, persille og hvitløk, en enkel rett som passer fint enten som forrett eller som et spennende innslag på tapasbordet. Du kan lese mer om denne turen og se resten av menyen i dette innlegget.

Forretten i seg selv er forholdsvis enkel å lage, og du trenger bare en stekepanne, noen store sjampinjonger, en god olivenolje og det du ønsker å fylle sjampinjongene med. Nå skal det sies at ovnen begynte å streike midt i stekingen, så det ble et pauseinnslag med quiz og god stemning før jeg kunne ferdigstille forretten. Men alt i alt så var stemningen god, og kollegaene mine så ut til å nyte maten når den etter hvert kom på bordet.

Tips! Lag bestandig noen ekstra sopp i tilfelle de revner underveis.

Sjampinjonger fylt med serrano og persille

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 28. september 2017
  • 12 sopp
  • 35 min
  • Skriv ut
Fylte sjampinjong
Ingredienser
  • 12 store sjampinjonger
  • 150 gram serranoskinke
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss bladpersille
  • Salt og pepper
  • 1 sitron
  • Olivenolje
Slik gjør du det
Steg 1
Børst av sjampinjongene. Brekk av stilken og legg de til side. Bruk en teskje til å hule ut soppene en god del, slik at du har plass for å stappe fyllet. Det du fjerner fra soppen tar du var på og legger i en bolle.
Steg 2
Finsnitt serranoskinken, soppstilkene, hvitløk og persille med en god kniv og ha det i bollen med sopprestene. Ha over litt salt og nykvernet pepper.
Steg 3
Ha olivenolje i en panne og stek soppen noen minutter med undersiden ned til de har fått en liten stekekant langs kanten.
Steg 4
Dra pannen bort fra varmen og snu hver av soppene. Fyll soppene med fyllet du har gjort klart. Bruk gjerne en skje til å presse fyllet litt ned i sopphattene, men vær forsiktig slik at soppen ikke revner.
Steg 5
Når du har fylt alle soppene setter du pannen tilbake på varmen, legger på et lokk og lar soppen steke på medium lav varme i ca 10 minutter. Underveis er det lurt å ta av lokket i perioder, slik at du får fordampet mye av væsken som har lagt seg i pannen.
Steg 6
Skvis over sitronsaft rett før servering.

 

Stikkord

  • tapas

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Poke bowl med mango, avokado og granateple
Multekrem med krokankrønsj

Relaterte innlegg

Soppsuppe
16. november 2020
0 kommentarer

Soppsuppe

Sellerirotsuppe med eple
13. oktober 2020
0 kommentarer

Sellerirotsuppe med eple

Tomat- og mozzarellasalat (caprese)
27. juni 2020
0 kommentarer

Tomat- og mozzarellasalat (caprese)

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales