Fylte sjampinjonger

Lages på: 35 minutter Nivå: Middels

Fylt sjampinjong med spekeskinke

I forrige uke var jeg på tur med jobben, og da jeg ble spurt om å være kokk så måtte jeg så klart takke ja til utfordringen. Etter mye frem og tilbake med meg selv falt valget om forrett på sjampinjonger fylt med serranoskinke, persille og hvitløk, en enkel rett som passer fint enten som forrett eller som et spennende innslag på tapasbordet. Du kan lese mer om denne turen og se resten av menyen i dette innlegget.

Forretten i seg selv er forholdsvis enkel å lage, og du trenger bare en stekepanne, noen store sjampinjonger, en god olivenolje og det du ønsker å fylle sjampinjongene med. Nå skal det sies at ovnen begynte å streike midt i stekingen, så det ble et pauseinnslag med quiz og god stemning før jeg kunne ferdigstille forretten. Men alt i alt så var stemningen god, og kollegaene mine så ut til å nyte maten når den etter hvert kom på bordet.

Tips! Lag bestandig noen ekstra sopp i tilfelle de revner underveis.

Fylte sjampinjonger

4 fra 10 vurderinger
Type rett: ForrettNivå: Enkel
Antall

12

sopp
Tilberedning

25

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

35

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 12 stk 12 store sjampinjonger

  • 150 gram 150 serranoskinke

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 3 ss 3 bladpersille

  • Salt og pepper

  • 1 stk 1 sitron

  • Olivenolje

Fremgangsmåte

  • Børst av sjampinjongene. Brekk av stilken og legg de til side. Bruk en teskje til å hule ut soppene en god del, slik at du har plass for å stappe fyllet. Det du fjerner fra soppen tar du var på og legger i en bolle.
  • Finsnitt serranoskinken, soppstilkene, hvitløk og persille med en god kniv og ha det i bollen med sopprestene. Ha over litt salt og nykvernet pepper.
  • Ha olivenolje i en panne og stek soppen noen minutter med undersiden ned til de har fått en liten stekekant langs kanten.
  • Dra pannen bort fra varmen og snu hver av soppene. Fyll soppene med fyllet du har gjort klart. Bruk gjerne en skje til å presse fyllet litt ned i sopphattene, men vær forsiktig slik at soppen ikke revner.
  • Når du har fylt alle soppene setter du pannen tilbake på varmen, legger på et lokk og lar soppen steke på medium lav varme i rundt 10 minutter. Underveis er det lurt å ta av lokket i perioder, slik at du får fordampet mye av væsken som har lagt seg i pannen.
  • Skvis over sitronsaft rett før servering. Håper de faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*