For noen uker siden var vi på opplevelsestur til Costa Rica, og gallo pinto var et selvskrevent innslag til frokost. Gallo pinto er en tradisjonell frokostrett bestående av blant annet ris og sorte bønner, og er også Costa Ricas nasjonalrett.
Før vi dro fra Costa Rica måtte jeg innom supermarkedet for å kjøpe en stor flaske med Salsa Lizano, som er den kanskje mest fremmede ingredienser i denne oppskriften. Jeg vet dette er vanskelig å få tak i her til lands, men ser det er flere som foreslår worcestersaus som et alternativ. Smaken blir ikke helt den samme, men det er kanskje det nærmeste alternativet vi har i Norge.
Er du ute etter en ferie utenom det vanlige kan jeg anbefale å se nærmere på Costa Rica. Landet har en unik flora, frodig, varmt, vulkaner, regnskog, vakker kyst, rikt dyreliv og hyggelige mennesker. Folkene som bor her lever visstnok etter mantraet “pura vida” som direkte oversatt betyr rent liv. I dette legger de at man skal leve enkelt, fredfult, være glad og positiv, leve i øyeblikket. Føler det er litt som Timon og Pumbas “Hakuna matata”.
Gallo pinto er også en kjempefin måte å bruke opp rester av ris på, og kan lages på få minutter. Til frokost er det ikke uvanlig å servere den retten med eggerøre, bacon og brød til. Herlig frokost som kan nytes med god samvittighet.
Pura vida!