Gelefylte egg

Gelefylte egg til påskefrokosten

Da jeg var liten husker jeg at vi en sjelden gang laget gelefylte egg. Jeg tror det var i forbindelse med påske men jeg er ikke helt sikker. Husker i hvert fall at det var veldig spennende, både å renske geléeggene og til slutt innta de med skje. Jeg kan se for meg at det sikkert var mange klissete fingre rundt frokostbordet, men det var jo ikke akkurat noe nytt hos oss.

Oppskriften på disse gelefylte eggene lag jeg ut på Kjøkkenpraten litt tidligere forrige helg, og har nå endelig funnet veien til bloggen. Kjøkkenpraten er en helt uformell Facebook-gruppe for deg som liker å lage, servere og spise god mat. Det kan være alt fra den sunne hverdagsmaten til mat som bare skal nytes. Målet med gruppen er at man her kan få hjelp og inspirasjon, samt være med å tipse hverandre. Rett og slett en hyggelig matgruppe hvor alle kan være med å bidra. Bli med på Kjøkkenpraten du også!

Håper oppskriften faller i smak!

Geleegg

Gelefylte egg til påskefrokosten

Ingredienser

  • 6 egg
  • 3,5 dl vann
  • 100 gram sukker
  • 250 gram frosne bringebær
  • 4 plater gelatin

Fremgangsmåte

Steg 1
Skyll og rengjør eggene. Vask eggene utvendig. Lag et nåletynt hull i toppen av egget, og lag et litt større hull på motsatt side (3-5 mm i diameter). Det er viktig at hullet i toppen er tynnest mulig, slik at geleen ikke renner ut.
Steg 2
Hell lunkent vann i eggene, gjennom det litt større hullet. Rist eggene godt, og skyll eggene i flere runder slik at du får rengjort de skikkelig.
Steg 3
Norske egg skal ikke inneholde salmonella, men hvis du vil være helt sikker så er ikke noe i veien for å legge blåste eggene i kokende vann noen minutter. Dette må gjøres etter at du allerede har skylt de.
Steg 4
Lag bringebærgelé. Kok opp vann og sukker i en liten kasserolle, og legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Ha frossen bringebær i en blender.
Steg 5
Når sukkerlaken er kokt opp, og sukkeret er fullstendig oppløst, så heller du det varme vannet over de frosne bringebærene. Kjør bringebærene sammen i 10-20 sekunder til du har en fin masse.
Steg 6
Sett en melsikt over en bolle og hell over bringebærsaften fra blenderen. Bruk en skje til å presse saften gjennom sikten.
Steg 7
Kok opp 3-4 ss vann i en kopp i mikroen eller i en liten kasserolle. Du kan gjerne bruke samme kasserolle som tidligere. Når vannet er kokt opp klemmer du vannet ut av gelatinplatene og har de i vannet. Bland med en skje til gelatinet er godt oppløst. Hell gelatinvæsken i bringeærsaften under omrøring.
Steg 8
Fyll eggene med bringebærgelé. Hell den ferdige geleen i eggene (gjennom det største hullet) og sett de opp ned i en tom eggekartong med toppen ned. Dersom det renner ut gelé kan du sette en liten tapebit over hullet.
Steg 9
Settes kjølig til geleen har stivnet og de skal spises. Server de gelefylte eggene i eggeglass, og spis de med skje slik du ville gjort med vanlige egg.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*