• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
26. mars 2018

Gelefylte egg

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Gelefylte egg til påskefrokosten

Da jeg var liten husker jeg at vi en sjelden gang laget gelefylte egg. Jeg tror det var i forbindelse med påske men jeg er ikke helt sikker. Husker i hvert fall at det var veldig spennende, både å renske geléeggene og til slutt innta de med skje. Jeg kan se for meg at det sikkert var mange klissete fingre rundt frokostbordet, men det var jo ikke akkurat noe nytt hos oss.

Oppskriften på disse gelefylte eggene lag jeg ut på Kjøkkenpraten litt tidligere forrige helg, og har nå endelig funnet veien til bloggen. Kjøkkenpraten er en helt uformell Facebook-gruppe for deg som liker å lage, servere og spise god mat. Det kan være alt fra den sunne hverdagsmaten til mat som bare skal nytes. Målet med gruppen er at man her kan få hjelp og inspirasjon, samt være med å tipse hverandre. Rett og slett en hyggelig matgruppe hvor alle kan være med å bidra. Bli med på Kjøkkenpraten du også!

Håper oppskriften faller i smak!

Geleegg

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 26. mars 2018
  • 6 egg
  • 3 time(r)
  • Skriv ut
Gelefylte egg til påskefrokosten
Ingredienser
  • 6 egg
  • 3,5 dl vann
  • 100 gram sukker
  • 250 gram frosne bringebær
  • 4 plater gelatin
Slik gjør du det
Steg 1
Skyll og rengjør eggene. Vask eggene utvendig. Lag et nåletynt hull i toppen av egget, og lag et litt større hull på motsatt side (3-5 mm i diameter). Det er viktig at hullet i toppen er tynnest mulig, slik at geleen ikke renner ut.
Steg 2
Hell lunkent vann i eggene, gjennom det litt større hullet. Rist eggene godt, og skyll eggene i flere runder slik at du får rengjort de skikkelig.
Steg 3
Norske egg skal ikke inneholde salmonella, men hvis du vil være helt sikker så er ikke noe i veien for å legge blåste eggene i kokende vann noen minutter. Dette må gjøres etter at du allerede har skylt de.
Steg 4
Lag bringebærgelé. Kok opp vann og sukker i en liten kasserolle, og legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Ha frossen bringebær i en blender.
Steg 5
Når sukkerlaken er kokt opp, og sukkeret er fullstendig oppløst, så heller du det varme vannet over de frosne bringebærene. Kjør bringebærene sammen i 10-20 sekunder til du har en fin masse.
Steg 6
Sett en melsikt over en bolle og hell over bringebærsaften fra blenderen. Bruk en skje til å presse saften gjennom sikten.
Steg 7
Kok opp 3-4 ss vann i en kopp i mikroen eller i en liten kasserolle. Du kan gjerne bruke samme kasserolle som tidligere. Når vannet er kokt opp klemmer du vannet ut av gelatinplatene og har de i vannet. Bland med en skje til gelatinet er godt oppløst. Hell gelatinvæsken i bringeærsaften under omrøring.
Steg 8
Fyll eggene med bringebærgelé. Hell den ferdige geleen i eggene (gjennom det største hullet) og sett de opp ned i en tom eggekartong med toppen ned. Dersom det renner ut gelé kan du sette en liten tapebit over hullet.
Steg 9
Settes kjølig til geleen har stivnet og de skal spises. Server de gelefylte eggene i eggeglass, og spis de med skje slik du ville gjort med vanlige egg.

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Speltvafler med vanilje
Årets påskeoppskrifter

Relaterte innlegg

Riskrem med jordbærsaus
26. desember 2020

Riskrem med jordbærsaus

Karamellpudding
12. desember 2020

Karamellpudding

Bakte epler med kardemommeis
7. november 2020

Bakte epler med kardemommeis

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales