Gin & tonic med rosmarin og pepper

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel

GT med rosmarin og pepper

Da var det plutselig helg igjen, og hva er vel bedre enn å starte den med en hjemmelaget Gin & Tonic med rosmarin og pepper.

Jeg må innrømme at det hører til sjeldenhetene at vi er ute på byen. Alt for sjelden når vi spør venner av oss. Derimot er det ikke uvanlig at vi lager oss en drink når fredagen kommet, vi har trent og er i gang med matlagingen. Det har liksom blitt vår greie, ingen flatfylle men en drink eller to for hyggens skyld. Har du barn så har jeg full forståelse for at man kanskje er litt mer diskré med alkoholen, men jeg husker selv at det også var svært stas å få alkoholfrie “voksendrikker”.

Er du ikke så glad i Gin & Tonic så kan jeg også anbefale en kjempegod bjørnebærmojitos. En skikkelig smaksbombe som er vanskelig å ikke like.

Tips! Lag sukkerlaken på forhånd (steg 1 og 2). Denne kan lages lang tid i forveien, oppbevares i kjøleskapet og er også en god base dersom du har lyst til å prøve deg på noen andre drinker.

Håper denne Gin Tonic varianten faller i smak!

GT med rosmarin

Banner - Mat du blir glad av

Gin & tonic med rosmarin og pepper

0 fra 0 vurderinger
Type rett: DrikkeNivå: Enkel
Mengde

1

drink
Tilberedning

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 cl 4 gin

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • 3 cl 3 sukkerlake

  • 1 kvist 1 rosmarin

  • Tonic

  • Isbiter

  • Sukkerlake med rosmarin
  • 100 gram 100 sukker

  • 50 gram 50 vann

  • 3 kvister 3 rosmarin

  • 1/2 ts 1/2 hel pepper

Fremgangsmåte

  • Lag først sukkerlaken. Den kan med fordel lages i god tid i forveien, og kan stå på ukesvis i en tett beholder i kjøleskapet. Ha sukker, vann rosmarin og hel pepper i en kasserolle. Kok opp på lav varme og la den gjerne stå med pepper og rosmarin i laken til den er avkjølt.
  • Sil sukkerlaken over i en passende beholder. Selv laget jeg en porsjon sukkerlake i forveien, og så beholdt jeg et par pepperkorn i laken idet jeg satte den kjølig.
  • Ha gin, sukkerlake, saften av en halv lime, en kvist rosmarin og en isbit i en cotailmixer. Rist løs. Isbiten vil både kjøle ned væsken samt slå i stykker rosmarinen.
  • Sil drinken over i et glass med is, og topp med tonic water. Legg i en liten rosmarin kvist i drinken og server umiddelbart.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*