• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
22. februar 2019

Gin & tonic med rosmarin og pepper

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

GT med rosmarin og pepper

Da var det plutselig helg igjen, og hva er vel bedre enn å starte den med en hjemmelaget Gin & Tonic med rosmarin og pepper.

Jeg må innrømme at det hører til sjeldenhetene at vi er ute på byen. Alt for sjelden når vi spør venner av oss. Derimot er det ikke uvanlig at vi lager oss en drink når fredagen kommet, vi har trent og er i gang med matlagingen. Det har liksom blitt vår greie, ingen flatfylle men en drink eller to for hyggens skyld. Har du barn så har jeg full forståelse for at man kanskje er litt mer diskré med alkoholen, men jeg husker selv at det også var svært stas å få alkoholfrie «voksendrikker».

GT med rosmarin

Er du ikke så glad i Gin & Tonic så kan jeg også anbefale en kjempegod bjørnebærmojitos. En skikkelig smaksbombe som er vanskelig å ikke like.

Tips! Lag sukkerlaken på forhånd (steg 1 og 2). Denne kan lages lang tid i forveien, oppbevares i kjøleskapet og er også en god base dersom du har lyst til å prøve deg på noen andre drinker.

Håper denne Gin Tonic varianten faller i smak!

Gin & Tonic med en ekstra piff

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 22. februar 2019
  • 1 drink
  • 30 min
  • Skriv ut
Gin tonic med rosmarin
Ingredienser
  • 4 cl gin
  • 1/2 lime
  • 3 cl sukkerlake
  • 1 kvist rosmarin
  • Tonic
  • Isbiter
  • Sukkerlake med rosmarin
  • 100 gram sukker
  • 50 gram vann
  • 3 kvister rosmarin
  • 1/2 ts hel pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Lag først sukkerlaken. Den kan med fordel lages i god tid i forveien, og kan stå på ukesvis i en tett beholder i kjøleskapet. Ha sukker, vann rosmarin og hel pepper i en kasserolle. Kok opp på lav varme og la den gjerne stå med pepper og rosmarin i laken til den er avkjølt.
Steg 2
Sil sukkerlaken over i en passende beholder. Selv laget jeg en porsjon sukkerlake i forveien, og så beholdt jeg et par pepperkorn i laken idet jeg satte den kjølig.
Steg 3
Ha gin, sukkerlake, saften av en halv lime, en kvist rosmarin og en isbit i en cotailmixer. Rist løs. Isbiten vil både kjøle ned væsken samt slå i stykker rosmarinen.
Steg 4
Sil drinken over i et glass med is, og topp med tonic water. Legg i en liten rosmarin kvist i drinken og server umiddelbart.

 

 

Stikkord

  • coctail

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Aspargessuppe
Grovbrød tangzhong

Relaterte innlegg

Aperol Spritz
6. august 2020
0 kommentarer

Aperol Spritz

Sommerens rabarbradrink
9. juli 2020
0 kommentarer

Sommerens rabarbradrink

Rabarbrasirup
3. juli 2020
0 kommentarer

Rabarbrasirup

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales