Glasert kylling med honning og hvitløk

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Glasert kylling med honning og hvitløk

I helgen laget jeg noen utrolig digg, nemlig glasert kylling med honning og hvitløk. Dette er rett og slett utrolig digg mumsemat, og jeg brukte toppen 20-25 minutter fra jeg satte i gang til maten var klar! Får bokstavelig talt vann i munnen når jeg tenker tilbake på den klissete, salt og litt søte sausen som dekket kyllingen. Jeg gjorde det enkelt, og serverte den med vårløk og finhakket persille til, men du må jo gjerne lage en enkel salat.

Kort om ingrediensene

  • Kyllinglår. Jeg brukte kyllinglår dag jeg laget denne retten. Lårene inneholder litt mer smak enn kyllingfiletene, er mindre og blir ikke like fort tørre. Men kyllingfileter går også veldig fint altså.
  • Riseddik. Dersom du ikke får tak i eller har riseddik, så kan du eksempelvis bruke eplecidereddik.
  • Soyasaus. Jeg har brukt vanlig soyasaus, men det passer også godt med en lys variant.
    Viktig! Om du skal lage denne retten glutenfri må du bruke glutenfri soyasaus.
  • Kyllingbuljong. Bruk enten kyllingkraft eller utblandet kyllingbuljong. Jeg synes det enkleste er å bland ut litt kyllingfond med vann. Du blander jeg bare den mengden jeg ønsker (bruker fond på flaske) og så slipper jeg unødig matsvinn.
    Viktig! Om du skal lage denne retten glutenfri er det lurt å sjekke at buljongen ikke inneholder spor av gluten.

Andre digge kyllingoppskrifter fra bloggen:

Håper du ble inspirert!

Glasert kylling med ris

Kylling med honning og hvitløk

4 fra 23 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 lårfilet av kylling, uten bein

  • 2 ss 2 maizena

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/4 ts 1/4 pepper

  • 2 ss 2 smør

  • 4 fedd 4 hvitløk

  • 3/4 dl 3/4 honning

  • 1 dl 1 utblandet kyllingbuljong

  • 1 ss 1 riseddik

  • 1,5 ss 1,5 soyasaus

  • Salt

  • Chiliflak

  • Tilbehør
  • Kokt ris

  • Vårløk

  • Frisk persille

Fremgangsmåte

  • Start med å koke risen, så er den klar innen kyllingen er ferdig.
  • Del lårfiletene i to dersom de er store. Bland sammen maizena, salt og pepper i en bolle. Legg i kyllingen og bland godt med en skje, til maizenaen er godt fordelt.
  • Varm opp en panne med smør. Stek kyllinglårene i pannen, til de får en fin stekeskorpe. Snu de etter noen minutter. De behøver ikke være gjennomstekte, siden de skal koke i sausen. Mens kyllingen steker har du tid til å skrelle og finhakke hvitløksfeddene.
  • Ha hvitløksfeddene sammen med kyllingen idet kyllingen er stekt ferdig. Stek videre i 20 sekunder, og tilsett honning, kyllingbuljong, riseddik og soyasaus. La sause koke til den er redusert og har tyknet til en klissete saus. Smak til med salt, og vend kyllingen i sausen. Kutt vårløken i skiver og finhakk persillen mens sausen koker.
  • Dryss chiliflak over kyllingen, og servert den ris, vårløk og finhakket persille. Spis og nyt!

Notater

  • Kan lages glutenfri ved å velge glutenfri soyasaus. Sjekk at kyllingbuljongen ikke inneholder spor av gluten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*