Det nærmer seg morsdag og da tenkte jeg det var en fin anledning å publisere en kakeoppskrift, og denne gangen er det en oppskrift på glasert sjokoladekake med bringebærmousse som ser dagens lys på Det glade kjøkken.
Det er ikke hver dag en kakeoppskrift publiseres på bloggen. Faktum er at vi spiser kake svært sjeldent. dette på tross av at jeg kan være en skikkelig kakemons og også synes det er svært spennende å eksperimentere på kakefronten. Derfor blir det gjerne slik at når vi skal på noen tilstelninger så melder jeg meg gjerne frivillig til å lage en kake. Denne kaken ble laget i anledningen av at vi skulle feire nyttårsaften sammen med en del venner, og høstet gode kommentarer hos samtlige.
Jeg ble veldig fornøyd med sluttresultatet på kaken, men jeg skal innrømme at jeg lærte at det kan være utfordrende å glasere vanlige kakebunner. Dette skyldes at disse oftest kan bli litt ujevne i størrelsene, noe man med vanlig glasur kan kamuflere. Dette kan du se på bildet lengre ned i oppskriften. Når det er sagt så tror jeg ikke dette var noe gjestene bet seg merke i, men neste gang skal jeg være litt mer forsiktig når jeg deler kakebunnen, eller at jeg steker 3 separate og like store bunner.
Tips! Når man glaserer kaker får man en god del glasur til overs. Dette kan enten brukes til flere kaker eller du kan gjør som meg og bruke dette som en base for deilig kakao. Ha litt sjokoladeblanding nederst i en krus og hell over kokende melk. Frys ned glassuren i isbitformer og ta den opp når du vil kose deg med varm sjokolade.
Håper denne oppskriften på glasert sjokoladekake er forståelig og at resultatet blir bra!