Glaserte gulrøtter

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Karamelliserte gulrøtter

Glaserte gulrøtter (eller karamelliserte gulrøtter) har blitt en gjenganger på tilbehørsfronten denne høsten. Utrolig godt, og passer særlig til kjøtt som har litt smak. Tidligere denne høsten har jeg servert de til ølbraisert kjeskank og langtidsstekt kjelår, men de passer også godt til en saftig hjortebiff.

Tilbehøret er rimelig kjapt å tilberede, og krever forholdsvis liten innsats. Mye av tiden skal gulrøttene nemlig få lov til å stå og putre for seg selv.

Håper du ble inspirert til å teste ut oppskriften!

Glaserte gulrøtter

4 fra 37 vurderinger
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 350 gram 350 gulrøtter

  • 3 ss 3 smør

  • 1 bunt 1 fersk timian

  • 1 stk 1 appelsin

  • 1 ss 1 honning

  • 2 klyper 2 Flaksalt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Skrell gulrøttene, og del de opp i staver. Smelt smør i en stor stekepanne og legg i en kvast fersk timian og saften fra en appelsin. Fordel gulrøttene i stekepannen, slik at de danner et lag. Ha flytende honning over gulrøttene.
  • Legg på et lokk på pannen og la gulrøttene stå og putre på lav varme i 10-12 minutter.
  • Ta lokket av pannen. Krydre gulrøttene med salt og pepper og la de få koke videre uten lokk til mye av væsken er fordampet og de har fått en sirupsaktig konsistens. Rør slik at gulrøttene blir godt dekket av den glinsende sirupen.
  • Server de glaserte gulrøttene til ønsket tilbehør. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*