Gluten- og melkefrie havrekjeks med sjokolade

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Glutenfrie havrekjeks med sjokolade

Glutenfrie havrekjeks med sjokolade er kjempegode kjeks som passer fint for deg som ikke tåler gluten. Oppskriften ble utviklet i sommer, da vi skulle ha besøk av noen i familien med cøliaki. Havrekjeksene ble tatt svært godt i mot av alle, både med og uten allergi, og var gøy å servere kjeks som alle kunne spise.

Til deg som skal bake glutenfritt. Når det gjelder intoleranse eller allergi mot gluten så er det viktig å huske på at det kan variere veldig på hvor mye man reagerer på glutenet. Noen tåler noe gluten, mens andre tåler ikke det eneste spor av gluten. Hvis personen du lager til er av sistnevnte, så er det viktig at du passer på at alt av utstyr er godt vasket, at kniver, fjøler etc ikke har vært i kontakt med noe som kan ha inneholdt gluten. Kanskje har noen brukt en kniv i smøret, som tidligere har blitt brukt til å smøre en brødskive. Det er så fort gjort, men kan være nok til at den som ikke tåler gluten. Så sjekk gjerne med den som ikke tåler gluten først.

Alle ingrediensene i disse havrekjeksene med sjokolade skal være glutenfrie. Husk at vanlig sjokolade kan inneholde spor av gluten, så husk å sjekke dette bakpå pakken. Det samme gjelder havregryn, så bruk gjerne en type hvor det står at de er glutenfrie.

Jeg håper ikke dette virket veldig avskrekkende, men poenget mitt er at du bør ta noen forhåndsregler. Sjekk at utstyr er rent og at ingen av ingrediensene kan inneholde spor av gluten, og ta gjerne en prat med den det gjelder for å finne ut hvor lista ligger 🙂

På jakt etter litt mer glutenfri bakst? Sjekk disse oppskriftene:

Glutenfrie havrekjeks med sjokolade

0 fra 0 vurderinger
Type rett Til kaffenNivå: Enkel
Omentrentlig antall

20

kjeks
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 75 gram romtemperert smør (uten melk)

  • 75 gram hvitt sukker

  • 75 gram brunt sukker

  • 1 stk egg

  • 75 gram glutenfrie havregryn

  • 75 gram fibra jyttemel

  • 1/4 ts salt

  • 1/2 ts vaniljesukker

  • 1 ts bakepulver

  • 125 gram gluten og melkefri sjokolade

Fremgangsmåte

  • Rør smør og sukker hvitt. Det tar rundt 10 minutter, bruk gjerne et finkornet sukker. Tilsett så et egg og rør til det er godt blandet.
  • I en liten skål blander du sammen havregryn, mel, salt, vaniljesukker og bakepulver. Ha dette sammen med resten og bruk en slikkepott til å vende det sammen. Finhakk sjokoladen og vend den inn med resten.
  • Bland sammen havregryn, jyttemel, salt, vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Rør det så inn i resten.
  • Vend til slutt inn grovhakket sjokolade.
  • Sett deigen kjølig i cirka 15 minutter, i mellomtiden forvarmer du ovnen til 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Bruk en skje til å sett kjeksdeigen utover et bakepapirkledd stekebrett. Klem deigen flat, og stek de midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl havrekjeksene på rist. Kjeksene er myke med det samme, men blir sprø når de er helt avkjølte.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*