Denne oppskriften på glutenfrie pannekaker er svært lik en tidligere variant jeg har laget, nemlig proteinrike pannekaker. Jeg har justert oppskriften noe, bare brukt glutenfrie ingredienser og heller ikke tilsatt ekstra proteinpulver.

Tips! Fiberhusk fungerer som et bindemiddel i røren, slik at pannekakene skal holde litt bedre sammen. Min erfaring er uansett at det er en lur idé å bruke middels varme når du steker de glutenfrie pannekakene, slik at de blir mest mulig gjennomstekte før du skal snu de.

I dag antas det at ca 7-8% har en eller annen form for glutenintoleranse, så da vi fikk helgebesøk med cøliaki så tenkte jeg at det bare var morsomt å forsøke å  sette seg litt inn i hvordan deres hverdag er. Her snakker vi ikke bare om å ligge unna de ulike melsortene, for jeg oppdaget fort at selv matvarer soyasaus og buljongterninger kan inneholde gluten eller spor av gluten. Heldigvis så finnes det i dag mange gode glutenfrie alternativer, men jeg kan tenke meg at matlaging måtte være svært utfordrende for ikke mange årene siden.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Snapchat (sunnere_alt) hvis du ikke gjør det fra før. Jeg har også lyst til å gjengi høydepunktene fra bloggen på e-post en gang iblant, så hvis du er interessert i å motta slike e-poster kan du melde deg på her.

Ellers er det veldig hyggelig om du vil legge igjen en kommentar nederst siden hvis du enten har spørsmål til denne oppskriften eller også dersom du har noe annet på hjertet:)