Glutenfrie pannekaker til frokost

Glutenfrie pannekaker

Denne oppskriften på glutenfrie pannekaker er svært lik en tidligere variant jeg har laget, nemlig proteinrike pannekaker. Jeg har justert oppskriften noe, bare brukt glutenfrie ingredienser og heller ikke tilsatt ekstra proteinpulver.

Tips! Fiberhusk fungerer som et bindemiddel i røren, slik at pannekakene skal holde litt bedre sammen. Min erfaring er uansett at det er en lur idé å bruke middels varme når du steker de glutenfrie pannekakene, slik at de blir mest mulig gjennomstekte før du skal snu de.

I dag antas det at ca 7-8% har en eller annen form for glutenintoleranse, så da vi fikk helgebesøk med cøliaki så tenkte jeg at det bare var morsomt å forsøke å  sette seg litt inn i hvordan deres hverdag er. Her snakker vi ikke bare om å ligge unna de ulike melsortene, for jeg oppdaget fort at selv matvarer soyasaus og buljongterninger kan inneholde gluten eller spor av gluten. Heldigvis så finnes det i dag mange gode glutenfrie alternativer, men jeg kan tenke meg at matlaging måtte være svært utfordrende for ikke mange årene siden.

Glutenfrie frokostpannekaker

  • 19. desember 2015
  • 8 små pannekaker
  • 45 min
  • Skriv ut
Glutenfrie pannekaker

Ingredienser

  • 5 egg
  • 2 dl vaniljekesam
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ss honning
  • 100 gram glutenfrie havregryn
  • 2 ss fiberhusk
  • 1,5 ts bakepulver
  • 200 gram mager cottage cheese
  • 2 dl melk

Fremgangsmåte

Steg 1
Starter med å vispe sammen egg, honning og kesam i en bolle.
Steg 2
Bland inn havregryn, vaniljesukker, bakepulver, fiberhusk og cottage cheese.
Steg 3
Tilsett melk og bruk en stavmikser til å lage en jevn og fin røre.
Steg 4
La røren stå i ca 20 minutter slik at havregrynen får svelt og du får en virkning av fiberhusken.
Steg 5
Stek pannekakene på lav til medium varme i litt olje eller smør.