• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
12. februar 2019

Gratinert bologneseform med potetmos

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Bologneseform med potetmos

Jeg digger formretter. Mange av de tar kanskje 35-45 minutter å lage, men det gjør overhode ingenting når retten størsteparten av tiden skal stå og godgjøre seg i ovnen.

Denne gangen har jeg laget en gratinert bologneseform med potetmos. En deilig middagsform som er lett å like for både store og små. Har du kresne barn (eller voksne) i familien så er et triks å bruke en stavmikser på sausen før du blander den med stekt karbonadedeig. Du kan også erstatte potetmosen med kokt pasta dersom det er å foretrekke, eller du ønsker en enda mer lettvint variant.

Tips! Ønsker du en mer spicy variant kan du tilsette litt chili eller kajennepepper i kjøttsausen.

Gratinert bologneseform

På bloggen finner du en rekke andre fristende formretter, som

  • One pot pastagrateng
  • Lasagnefavoritten
  • Thaiform med kylling

Håper denne gratinerte bologneseformen faller i smak!

Bolognesegrateng

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 12. februar 2019
  • 6 porsjoner
  • 45 min
  • Skriv ut
Gratinert bologneseform
Ingredienser
  • Bolognese
  • 500 gram karbonadedeig
  • 1 gul løk
  • 2 gulrøtter
  • 2 stangselleri
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 bokser (à 400 gram) hermetiske tomater
  • 2 dl grønnsaksbuljong
  • 5 soltørkede tomater
  • 2 laurbærblad
  • 2 ts tørket oregano
  • Salt og pepper
  • Olivenolje
  • Potetmos
  • 8 poteter
  • 1 dl melk
  • 1 ss smør
  • Salt og pepper
  • Annet
  • Revet hvitost til gratinering
Slik gjør du det
Steg 1
Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Koketiden vil variere ut fra type potet og størrelse, men beregn cirka 20-25 minutter koketid.
Steg 2
Mens potetene koker går du i gang med bolognesen. Brun karbonadedeig/kjøttdeig kjapt i en panne og sett til side.
Steg 3
Skrell og finhakk løk, hvitløk, gulrot og stangselleri, som så surres blanke i en god olivenolje. Tilsett hermetiske tomater, grønnsaksbuljong (vann + terning eller fond), soltørkede tomater oppskåret i små biter, laurbærblad og oregano. La koke i cirka 5-10 minutter, plukk så ut laurbærbladene.
Steg 4
Sett ovnen på 210 grader, vanlig over og undervarme.
Steg 5
Dersom du har kresne barn i familien kan du bruke en stavmikser til å mose grønnsakene i sausen. Tilsett den ferdigstekte karbonadedeigen og la småputre i 5-10 minutter, eller til potetmosen er ferdig. Smak til med salt og pepper.
Steg 6
Hell kokevannet av potetene når de er ferdigkokte. Tilsett en klatt smør og en skvett melk, og bruk en rotmoser til å lage en luftig potetmos. Blir mosen litt tykk kan du tilsette litt mer melk til du har passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
Steg 7
Smør en ildfastform med litt olje. Ha så potetmosen som et lag nederst i formen. Følg på med kjøttsaus og avslutt med litt revet hvitost. Stek bologneseformen i cirka 15 minutter midt i ovnen, til osten begynner å bli gyllen.

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden eller tagg maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

Stikkord

  • mat i form

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Hjemmelaget oreokake til to
Eltefri pizza med spekeskinke

Relaterte innlegg

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021
0 kommentarer

Pizza med marinert kjøttdeig

Gratinert pastaform
25. februar 2021

Gratinert pastaform

Koteletter i form
24. februar 2021

Koteletter i form

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
97delinger