Gratinert bologneseform med potetmos

Lages på: 45 minutter Nivå: Middels
Bologneseform med potetmos

Jeg digger formretter. Mange av de tar kanskje 35-45 minutter å lage, men det gjør overhode ingenting når retten størsteparten av tiden skal stå og godgjøre seg i ovnen.

Denne gangen har jeg laget en gratinert bologneseform med potetmos. En deilig middagsform som er lett å like for både store og små. Har du kresne barn (eller voksne) i familien så er et triks å bruke en stavmikser på sausen før du blander den med stekt karbonadedeig. Du kan også erstatte potetmosen med kokt pasta dersom det er å foretrekke, eller du ønsker en enda mer lettvint variant.

Tips! Ønsker du en mer spicy variant kan du tilsette litt chili eller kajennepepper i kjøttsausen.

På bloggen finner du en rekke andre fristende formretter, som

Håper denne gratinerte bologneseformen faller i smak!

Gratinert bologneseform med potetmos

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Middels
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • Bolognese
  • 500 gram karbonadedeig

  • 1 stk gul løk

  • 2 stk gulrøtter

  • 2 stilk stangselleri

  • 1 fedd hvitløk

  • 2 bokser (à 400 gram) hermetiske tomater

  • 2 dl utblandet grønnsaksbuljong

  • 5 stk soltørkede tomater

  • 2 stk laurbærblad

  • 2 ts tørket oregano

  • Salt og pepper

  • Olivenolje

  • Potetmos
  • 8 stk poteter

  • 1 dl melk

  • 1 ss smør

  • Salt og pepper

  • Annet
  • Revet hvitost til gratinering

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Koketiden vil variere ut fra type potet og størrelse, men beregn cirka 20-25 minutter koketid.
  • Mens potetene koker går du i gang med bolognesen. Brun karbonadedeig/kjøttdeig kjapt i en panne og sett til side.
  • Skrell og finhakk løk, hvitløk, gulrot og stangselleri, som så surres blanke i en god olivenolje. Tilsett hermetiske tomater, grønnsaksbuljong (vann + terning eller fond), soltørkede tomater oppskåret i små biter, laurbærblad og oregano. La koke i cirka 5-10 minutter, plukk så ut laurbærbladene.
  • Sett ovnen på 210 grader, vanlig over og undervarme.
  • Dersom du har kresne barn i familien kan du bruke en stavmikser til å mose grønnsakene i sausen. Tilsett den ferdigstekte karbonadedeigen og la småputre i 5-10 minutter, eller til potetmosen er ferdig. Smak til med salt og pepper.
  • Hell kokevannet av potetene når de er ferdigkokte. Tilsett en klatt smør og en skvett melk, og bruk en rotmoser til å lage en luftig potetmos. Blir mosen litt tykk kan du tilsette litt mer melk til du har passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
  • Smør en ildfastform med litt olje. Ha så potetmosen som et lag nederst i formen. Følg på med kjøttsaus og avslutt med litt revet hvitost. Stek bologneseformen i cirka 15 minutter midt i ovnen, til osten begynner å bli gyllen.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*