Gratinert pastaform

Lages på: 45 minutter

Pasta med kjøttsaus gratinert

I går ble det gratinert pastaform hos oss, og gjett om det var godt. Jeg laget heldigvis en litt større porsjon, så nå kan vi nyter rester til lunsj på hjemmekontoret i dag. Luksus, kjenner jeg allerede gleder meg til lunsj!

Basisen på tomatsausen ble laget med utgangspunkt i oppskriften på pizzasausen jeg har laget mye av i det siste. Jeg får bare ikke nok av den, så utrolig god! Forrige gang vi spiste pizza så tenkte jeg at dette måtte jo bli fantastisk godt som basis i en kjøttsaus. Og sammen med litt pasta og litt revet ost, så kunne dette jo ikke bli feil. Denne må du rett og slett prøve! Tar heller ikke så lang tid, 20-30 minutter fra du starter og til at retten står i ovnen.

Gratinert formrett med pasta og kjøttsaus

Gratinert pastaform

0 fra 0 vurderinger
Type rett Kjøtt, MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 300 gram pasta

  • 1 neve revet hvitost

  • Kjøttsaus
  • 600 gram kjøttdeig eller karbonadedeig

  • 4 stk sjalottløk

  • 4 fedd hvitløk

  • 1/2 stk rød chili (etter ønke)

  • 3 ss olivenolje

  • 2 bokser hermetiske tomater

  • 3 dl utblandet kjøttbuljong/-kraft

  • 1 ss oregano, tørket

  • 1 ts rosmarin, tørket

  • 1 ts timian, tørket

  • 1 ss eplecidereddik

  • 1 ts sukker

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 240 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Brun kjøttdeigen eller karbonadedeigen i to omganger, på høy varme, og legg den til side så snart den er ferdig brunet. Årsaken til at du bør brune den i flere omganger er at du ønsker å steke karbonadedeigen og ikke koke den.
  • Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Chilien deles i to og finhakkes. Fjern gjerne frøene inni, hvis du ikke vil ha den ekstra sterk da. Surr løk, hvitløk og chili i en god klunk olivenolje i samme panne som du har stekt karbonadedeigen i.
  • Ha i hermetiske tomater og buljong/kraft, tørket oregano, rosmarin, timian, eplecidereddik, sukker, salt og pepper. La tomatsausen koke i 5-10 minutter, før du har i den stekte kjøttdeigen.
  • Kok pastaen i lettsaltet vann mens tomatsausen koker. Pastaen skal ikke kokes helt al dente, siden den også skal i ovnen, hell den gjerne over i et dørslag når det er et par minutter igjen av koketiden.
  • Bland den nesten ferdigkokte pastaen i kjøttsausen, og hell den over i en ildfastform eller gryte som tåler stekeovnen. Strø over litt revet hvitost, og sett den midt i stekeovnen. La formen stå i ovnen i cirka 15 minutter, til osten begynner å bli gyllen.
  • Ta pastaformen ut av ovnen, og la den stå noen minutter før du setter den på bordet. Serveres slik den er, eller med en enkel salat ved siden av. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*