Gratinerte kjøttboller i pastaform

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Gratinerte kjøttboller i pastasaus

Det er på tide med en ny lettvint middag på bloggen. I dag har turen kommet til gratinerte kjøttboller i pastaform, en middag som kan lages på under halvtimen.  Jeg har jukset litt denne gangen og hadde laget kjøttbollene på forhånd, men du kan også kjøpe ferdige kjøttboller på butikken dersom du ikke er like heldig som meg.

Har du noen gulrøtter eller stangselleri som du bør få brukt opp, så er dette en god anledning til å gjøre en god gjerning. Selv om de ikke inngår i ingredienslisten min i denne oppskriften, så gjør faktisk disse grønnsakene tomatsausen enda fyldigere og bedre på smak.

Dersom du har en panne som tåler litt varme så kan du også blande alt sammen rett i stekepannen, strø over litt ost, og sette hele pannen rett i stekeovnen. Smart ikke sant? Da sparer du også litt oppvask!

Gratinerte kjøttboller i tomatsaus

Ta gjerne også en titt på noen av de andre formrettene her på bloggen.

Håper gratinerte kjøttboller i pastaform faller i smak!

Gratinerte kjøttboller i tomatsaus

4 fra 6 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

0

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 kjøttboller

  • 200 gram 200 pasta

  • 100 gram 100 revet hvitost

  • Tomatsaus
  • 1 stk 1 gul løk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • Olivenolje

  • 400 gram 400 hakkede tomater

  • 1 dl 1 kjøttkraft

  • 1/2 ts 1/2 sukker

  • Salt og pepper

  • 1 neve 1 fersk basilikum

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig- over og undervarme.
  • Gå i gang med tomatsausen. Løk og hvitløk renses og finkuttes. Surres så i litt olivenolje i en gryte. Ikke bruk for høy varme. Du vil ikke at løken skal bli brun, men heller blank og myk. Tilsett så en boks med hakkede tomater, litt kjøttkraft (ev. buljong + vann)og sukker. La tomatsausen koke i 10 minutter. Ha i kjøttbollene underveis, og smak til med riktig mengde salt og pepper.
  • Mens pastasausen koker lager du pasta, etter anvisning på pakken.
  • Hell kokevannet av den ferdigkokte pastaen. Bland tomatsaus og pasta, sammen med en neve grovhakket fersk basilikum
  • Ha alt sammen over i en ildfastform. Strø over revet ost og sett formen midt i ovnen. Stekes i 10, til osten begynner å bli lett gylden.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*