Slik lager du gresk gyros

  1. Skjær kjøttet i små strimler.
  2. Finsnitt løk og hvitløk, og ha det sammen med kjøttet. Tilsett rødvinseddik, olje og krydrene, og bland godt. Dessverre hadde de ikke fersk oregano og timian på butikken, så denne gangen ble det tørket utgave.
  3. La kjøttet marineres minst en time, og gjerne opp mot ett døgn. Selv la jeg kjøttet til marinering før jeg dro på trening.
  4. Stek kjøttet i litt olje i en varm panne.
  5. Snitt rødløk, paprika og tomater i strimler.
  6. Stek 4 grove pitabrød, enten kjøpte eller hjemmebakte.

Del et forvarmet pitabrød og smør det men en spiseskje tzatziki. Oppskrift på enkel tzatziki finner du her. Legg deretter på et lag med kjøtt og topp det med den enkle tomatsalaten.

Vil nevne at oppskriften på marinaden er inspirert av en denne oppskriften på Godt.no. Har gjort noen justeringer på den, men er ikke jeg som skal ha kudos for den 🙂

Denne retten ble veldig godt tatt  i mot her hjemme, og går helt klart inn i rekken som en av helgefavorittene mine.

Legg gjerne igjen en kommentar nederst på siden enten du har noen kommentarer til akkurat denne oppskriften på gresk gyros. Og lik gjerne Facebook-siden min og følg meg på Instagram så får du siste nytt fra Det glade kjøkken rett i feeden din.

Du kan også få høydepunkter fra bloggen min direkte i innboksen din  ved å registrere deg e-posten din her (ca 1 e-post i mnd). E-posten din vil ikke bli brukt til noe annet 🙂