Gresk gyros av magert svin

Gresk gyros av magert svin
Gresk gyros

Denne helgen har jeg forsøkt meg på min egen variant av den greske spesialiteten gyros. Den opprinnelige varianten tilberedes ved at  kjøtt stekes på et vertikalt spidd, men  siden dette kan bli vanskelig å gjennomføre på kjøkkenet mitt måtte jeg ta til takke med en stekepanne.

Gyros ble servert med hjemmebakte grove pitabrød og en enkel tzatziki. Dette får du også kjøpt på butikken om du ser det blir knapt med tid, men jeg anbefaler så klart at imponerer hjemme ved å lage dette selv. I tidsangivningen på denne oppskriften jeg ikke tatt høyde for tiden det tar å bake pitabrødene, det vil eventuelt komme ved siden av.

Gresk gyros ble tatt svært godt i mot her hjemme, og går helt klart inn i rekken som en av helgefavorittene mine.

Gyros - En gresk favoritt

  • 20. september 2015
  • 4 porsjoner
  • 2 hr
  • Skriv ut
Gresk gyros av magert svin

Ingredienser

  • 600 gram indrefilet av svin
  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts tørket oregano
  • 1,5 ts tørket timian
  • 2 kvaster fersk rosmarin
  • 2 ts gurkemeie
  • Salt og pepper
  • Tilbehør
  • 1 tomat
  • 1/2 paprika
  • 1/2 rødløk
  • Tzatziki
  • 4 grove pitabrød

Fremgangsmåte

Steg 1
Skjær kjøttet i små strimler.
Steg 2
Finsnitt løk og hvitløk, og ha det sammen med kjøttet. Tilsett rødvinseddik, olje og krydrene, og bland godt. Dessverre hadde de ikke fersk oregano og timian på butikken, så denne gangen ble det tørket utgave.
Steg 3
La kjøttet marineres minst en time, og gjerne opp mot ett døgn. Selv la jeg kjøttet til marinering før jeg dro på trening.
Steg 4
Stek kjøttet i litt olje i en varm panne.
Steg 5
Snitt rødløk, paprika og tomater i strimler.
Steg 6
Stek 4 grove pitabrød, enten kjøpte eller hjemmebakte.
Steg 7
Del et forvarmet pitabrød og smør det men en spiseskje tzatziki. Oppskrift på enkel tzatziki finner du her. Legg deretter på et lag med kjøtt og topp det med den enkle tomatsalaten.