Gresk gyros av magert svin

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Enkel
Gresk gyros av magert svin
Gresk gyros

Denne helgen har jeg forsøkt meg på min egen variant av den greske spesialiteten gyros. Den opprinnelige varianten tilberedes ved at  kjøtt stekes på et vertikalt spidd, men  siden dette kan bli vanskelig å gjennomføre på kjøkkenet mitt måtte jeg ta til takke med en stekepanne.

Gyros ble servert med hjemmebakte grove pitabrød og en enkel tzatziki. Dette får du også kjøpt på butikken om du ser det blir knapt med tid, men jeg anbefaler så klart at imponerer hjemme ved å lage dette selv. I tidsangivningen på denne oppskriften jeg ikke tatt høyde for tiden det tar å bake pitabrødene, det vil eventuelt komme ved siden av.

Gresk gyros ble tatt svært godt i mot her hjemme, og går helt klart inn i rekken som en av helgefavorittene mine.

Håper oppskriften falt i smak!

Gresk gyros av magert svin

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: GreskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

15

minutter
Marinering

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram indrefilet av svin

  • 1 stk rødløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 ss rødvinseddik

  • 2 ss olivenolje

  • 2 ts tørket oregano

  • 1,5 ts tørket timian

  • 2 kvaster kvaster fersk rosmarin

  • 2 ts gurkemeie

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • 1 stk tomat

  • 1/2 stk paprika

  • 1/2 stk rødløk

  • Tzatziki

  • 4 stk grove pitabrød

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i små strimler.
  • Finsnitt løk og hvitløk, og ha det sammen med kjøttet. Tilsett rødvinseddik, olje og krydrene, og bland godt. Dessverre hadde de ikke fersk oregano og timian på butikken, så denne gangen ble det tørket utgave.
  • La kjøttet marineres minst en time, og gjerne opp mot ett døgn. Selv la jeg kjøttet til marinering før jeg dro på trening.
  • Stek kjøttet i litt olje i en varm panne.
  • Snitt rødløk, paprika og tomater i strimler.
  • Stek 4 grove pitabrød, enten kjøpte eller hjemmebakte.
  • Del et forvarmet pitabrød og smør det men en spiseskje tzatziki. Se oppskrift på hjemmelaget tzatziki. Legg deretter på et lag med kjøtt og topp det med den enkle tomatsalaten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*