Lammeburger med tzatziki og grillede grønnsaker

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Gresk lammeburger

Forrige helg laget jeg en gresk lammeburger, og gjett om det ble godt! I lammedeigen hadde jeg blandet inn krydre som oregano, rosmarin og timian, som for mange kan gi litt greske assosiasjoner. I tillegg så laget jeg en hjemmelaget tzatziki og stekte litt aubergine og paprika til. Alt i alt en skikkelig digg middelhavsburger!

Lammeburger behøver heller ikke ta så lang tid å lage. I grunn er det bare å kna krydrene inn i lammedeigen, før du så setter den i kjøleskapet i rundt 30 minutter før du former og steker burgerne. I mellomtiden har du god tid til å lage tzatzikien. Både burgerdeig og tzatziki kan også gjøres klar dagen i forveien. Da trenger du kun å steke lammeburgerne og grønnsakene rett før servering. Da snakker vi middag på noen få minutter! Brødene hadde jeg for anledningen kjøpt ferdige på butikken, så de trengte kun noen minutter i ovnen.

Lag gjerne en større batch av burgerne når du først går i gang, så kan du fryse de ned som ferdigformede burgere. Da har du kjappe middager (eller lunsj) bare minutter unna.

Håper du ble inspirert til å teste ut denne oppskriften!

Gresk lammeburger med tzatziki

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: GreskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning + hvile

40

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Lammeburger
  • 600 gram 600 lammedeig

  • 1 ts 1 tørket oregano

  • 1/2 ts 1/2 tørket rosmarin

  • 1/2 ts 1/2 tørket timian

  • 1/4 ts 1/4 kanel

  • 1/4 ts 1/4 pepper

  • 1 ts 1 salt

  • Tzatziki
  • 1/2 stk 1/2 agurk

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1,5 dl 1,5 gresk yoghurt

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1/2 ss 1/2 sitronsaft

  • 1 klype 1 hvit pepper

  • 1/4 ts 1/4 sukker

  • Tilbehør
  • 4 stk 4 burgerbrød

  • 1 stk 1 aubergine

  • 1 stk 1 paprika

  • salat

Fremgangsmåte

  • Lag burgerdeigen. Ha lammedeigen i en bolle, og kna inn alle krydrene til det er godt blandet. Dekk til deigen og la den stå kjølig i minst 30 minutter, men kan også lages dagen i forveien.
  • Lag tzatzikien mens deigen hviler kjølig. Se oppskrift på tzatziki.
  • Tid for steking. Sett på ovnen til burgerbrødene. Skyll aubergine og paprika, og skjær de opp i skiver på langs.
  • Del burgerdeigen i fire like store deler. Form de til runde baller som så presses flate (i underkant av 1 cm tykke). Stek burgerne i litt olje eller smør i en varm stekepanne. Bruk forholdsvis høy varme. En indikasjon på at den første siden av burgeren er ferdigstekt er at det begynner å piple ut kjøttkraft oppå burgeren. Snu så burgerne og skru litt ned på varmen. Det er ikke så mange minuttene som trengs på hver side. Når burgerne er ferdigstekte legger du de over på en tallerken, slik at de får hvile noen minutter mens steker grønnsakene.
  • Pensle aubergine og paprika med olivenolje, og stek de kjapt i en varm stekepanne. Det er ikke mange minuttene som trengs.
  • Mens grønnsakene steker kan du legge burgerbrødene i ovnen.
  • Når aubergine og paprika er tilstrekkelig stekt er det tid for servering. Legg salatblad etterfulgt av tzatziki på et burgerbrød. Legg på den greske burgeren, før du avslutter med aubergine og paprika. Spis og nyt umiddelbart!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*