Gresk wraps med tzatziki

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Gresk wraps med tzatziki

Jeg har ikke tall på hvor mange ulike retter jeg har laget med tortillas, men det begynner å bli en del. Det er jo så lettvint. Varm en tortillas noen sekunder i stekovnen, legg litt stekt kjøtt, fisk, egg eller pålegg i lefsen, topp det med litt salat eller grønnsaker, en liten skje med dressing, tzatziki eller guacamole, rull sammen og nyt. Kan både spises som frokost, lunsj eller middag, varme som kalde, hjemme eller som matpakke. Så kjapt, så godt og så enkelt.

Denne gangen tenkte jeg å dele en oppskrift på gresk wraps med tzatziki. En greker ville kanskje aldri laget denne retten slik, men svært god var den uansett.

Andre wrap-oppskrifter fra bloggen:

Gresk wraps med tzatziki

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Gresk wraps
  • 600 gram 600 karbonadedeig eller kjøttdeig

  • 1 stk 1 gul løk

  • 2 ts 2 garam masala

  • 1 ts 1 oreganokrydder

  • 1/2 ts 1/2 basilikumkrydder

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Pepper

  • 12 stk 12 cherrytomater

  • 1/2 stk 1/2 agurk

  • Salat

  • 4 stk 4 tortillas med fullkorn

  • Tzatziki
  • 1/2 boks 1/2 gresk yoghurt

  • 1/2 stk 1/2 agurk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 2 ts 2 sitronsaft

  • 1/4 ts 1/4 salt

  • 1 klype 1 hvit pepper

Fremgangsmåte

  • Jeg pleier å starte med å lage tzatziki slik at den får stå og trekke mens jeg lager resten. Oppskrift på tzatziki finner du i dette innlegget.
  • Brun karbonadedeigen i to omganger i en varm stekepanne. Når siste runde av karbonadedeig-steikingen nærmer seg ferdig tilsetter du finhakket løk, og steker videre til at løken begynner å bli myk. Ha oppi den ferdigstekte karbonadedeigen i pannen og tilsett oregano, basilikum, garam masala, salt og pepper. La det hele steke noen minutter.
  • Del opp tomat, agurk og salat til å ha i tortilla-lefsene.
  • Tortillas (gjerne fullkornsvarianten) varmes ca 20-30 sekunder i en varm stekeovn rett før servering. Vi pleier bestandig å varme de rett i forkant av hver porsjon, slik at de fortsatt er varme.
  • Fordel karbonadedeig, tzatziki, salat og grønnsaker i tortillas-lefser, brett det sammen til en wraps og nyt med god samvittighet. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*