Gresk wraps med kylling og tzatziki

Gresk wraps med kylling og tzatziki
Gresk wraps med kylling og tzatziki

Oi, dette var rett og slett skikkelig godt! Glem fajitas og taco, og lag heller en gresk wraps med kylling og tzatziki.

Jeg skulle aller helst brukt lammekjøtt, men nå var det kylling jeg hadde tilgjengelig da dagens middag skulle planlegges. Kyllingen krydret jeg med blant annet kanel, oregano og persille og en rekke andre krydre. Sammen med knasende grønnsaker og en porsjon hjemmelaget tzatziki ble dette rett og slett fantastisk digg. Sunt og magert er det også, og kan fint nytes på en hverdag uten å ha dårlig samvittighet. Enjoy!

Gresk wraps med kylling og tzatziki

Gresk wraps med kylling og tzatziki

Ingredienser

  • 3 kyllingfileter
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ts oregano
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • 1/2 ts persille
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • Til servering
  • 1/2 agurk
  • 1/4 rødløk
  • 15 cherrytomater
  • 4 tortillalafser (gjerne fullkorn)
  • Tzatziki

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å lage tzatzikien. Oppskriften finner du i dette innlegget.
Steg 2
Forvarm ovnen til 200 grader (alternativt kan du bruke mikroen når du varmer tortillas-lefsene.
Steg 3
Skjær kyllingen i passende store biter. Krydre kyllingbitene med kanel, oregano, basilikum, persille, hvitløk salt og pepper. Ha den i en varm panne og stek kjapt på høy varme til den er gjennomstekt.
Steg 4
Mens du steker kyllingen gjør du grønnsakene klare. Vask tomat og agurk
Steg 5
tomaten deler du i to eller fire, og agurken kan du gjerne skjære i tynne staver. Skrell rødløken, del den i to, og skjær den opp i tynnest mulig båter.
Steg 6
Rett før servering hiver du inn et par lefser i ovnen (dersom dere er to). 20 sekunder holder lenge nok. Fyll lefsen med stekt kylling, grønnsaker og nylaget tzatziki.

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*