Ha kald karbonadedeig i en bolle. Tilsett krydrene (salt, pepper, kanel, oregano, basilikum og persille), finhakket rødløk og hvitløk. Knekk også ett egg oppi og kna deigen sammen med hendene til du får en grei farse. Knar du deigen for lite blir kjøttbollene veldig løse og knar du de for lenge risikerer du at de blir litt harde.

Kok opp vannet til potet og pastinakkpuréen. I mellomtiden skreller du pastinakkene og deler de i middels store biter. Kok potet og pastinakker i ca 15-20 minutter i litt lettsaltet vann til de er møre.

Form kjøttfarsen til små kjøttboller ved hjelp av en skje og håndflaten din. Ha gjerne en bolle med kaldt  vann som du dypper både hånden din og skjeen i, da blir det enklere å forme kjøttbollene. Kjøttbollene stekes ca 10-12 minutter i litt god olivenolje i en varm panne. Snu kjøttbollene underveis og bruk gjerne et lokk på pannen.

Mens de greske kjøttbollene freser på pannen så er sikkert potetene og pastinakkene ferdigkokte. Hell i så fall vannet av kasserollen og bruk en stavmikser til å lage en fin puré. Tilsett så litt melk, og smak til med salt og nykvernet pepper.

Server greske kjøttboller og potet- og pastinakkpuré sammen med noen deilige dulcati tomater.

Håper det smaker!

 

Bruk gjerne kommentarfeltet nederst på siden dersom du har noen tilbakemeldinger til denne oppskriften på greske kjøttboller.

Jeg oppdaterer sosiale medier hyppig med nye oppskrifter, så følge meg gjerne på Facebook og Instagram for å få nye innlegg rett i feeden din. Jeg sender også å sende ut skreddersydde nyhetsbrev en sjelden gang, så meld deg gjerne på via denne lenken for å være med på listen. E-posten blir så klart ikke brukt til noe annet.