Greske kjøttboller med potet og pastinakkpure

Lages på: 45 minutter Nivå: Middels
Greske kjøttboller med potet og pastinakkpuré

Her om dagen laget jeg greske kjøttboller og gjett om de var gode. Kjøttbollene serverte jeg sammen med potet- og pastinakkpuré og noen deilige cherrytomater og jeg må innrømme at dette var noen av de beste kjøttbollene jeg har smakt. Kjøttbollene passer også fint på et tapasbord eller bare server de sammen med tzatziki og kanskje en gresk salat.

Selv om ingredienslisten kanskje kan virke forskrekkende lang så er de greske kjøttbollene temmelig enkle å lage. Man må bare ha litt tålmodighet når det kommer til stekingen, eller gjøre som jeg gjorde på slutten og lage de litt større. Alt i alt bør en nok beregne rundt 45 minutter, men det er absolutt verdt det.

Håper de greske kjøttbollene faller i smak!

Greske kjøttboller med potet- og pastinakkpure

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Greske kjøttboller
  • 600 gram 600 kjøttdeig

  • 1 ts 1 salt

  • 1/2 ts 1/2 pepper

  • 1/2 ts 1/2 kanel

  • 1 ts 1 tørket oregano

  • 1 ts 1 tørket basilikum

  • 1/2 ts 1/2 tørket persille

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1 stk 1 rødløk

  • 1 stk 1 egg

  • Potet- og pastinakkmos
  • 4 stk 4 poteter

  • 2 stk 2 pastinakker

  • 1 dl 1 melk

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Pepper

  • Tilbehør
  • Cherrytomater

Fremgangsmåte

  • Ha kald kjøttdeig eller karbonadedeig i en bolle. Tilsett krydrene (salt, pepper, kanel, oregano, basilikum og persille), finhakket rødløk og hvitløk. Knekk også ett egg oppi og kna deigen sammen med hendene til du får en grei farse. Knar du deigen for lite blir kjøttbollene veldig løse og knar du de for lenge risikerer du at de blir litt harde.
  • Kok opp vannet til potet og pastinakkpuréen. I mellomtiden skreller du pastinakkene og deler de i middels store biter. Kok potet og pastinakker i ca 15-20 minutter i litt lettsaltet vann til de er møre.
  • Form kjøttfarsen til små kjøttboller ved hjelp av en skje og håndflaten din. Ha gjerne en bolle med kaldt vann som du dypper både hånden din og skjeen i, da blir det enklere å forme kjøttbollene. Kjøttbollene stekes ca 10-12 minutter i litt god olivenolje i en varm panne. Snu kjøttbollene underveis og bruk gjerne et lokk på pannen.
  • Mens de greske kjøttbollene freser på pannen så er sikkert potetene og pastinakkene ferdigkokte. Hell i så fall vannet av kasserollen og bruk en stavmikser til å lage en fin puré. Tilsett så litt melk, og smak til med salt og nykvernet pepper.
  • Server greske kjøttboller og potet- og pastinakkpuré sammen med noen deilige cherrytomater. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Dette var skikkelig godt! Lagde det til middag i dag 🙂 Tommel opp!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*