Slik lager du gresskarkake

 1. Start med å koke gresskaret mørt. Jeg synes det enkleste er å dele gresskaret i to, og deretter skjære det i båter som jeg kanskje enkelt skjærer skallet av. Hvis du har noen gode tips til hvordan man rensker gresskar så legg gjerne igjen en kommentar nederst på siden.
 2. Gresskarbitene damper eller koker du i ca 15-20 minutter til de er møre.
 3. Del dadlene i to og fjern steinen  som ligger midten av de.
 4. Hell av vannet av gresskaret. Ha gresskar og dadler i en bolle, og bruk en stavmikser eller foodprosessor til å lage en jevn puré.
 5. Ha fibramel, hvetemel, bakepulver, natron, kanel, muskatnøtt, nellik og salt i en  bolle
 6. Visp sammen kulturmelk, egg, brun farin og rapsolje lett sammen i en annen. Rør inn puréen du har laget av gresskar og dadler.
 7. Lag en fordypning i melblandingen og bland inn det våte med en sleiv, til den er jevn og klumpefri.
 8. Den tykke røren has så over i to små bakepapirkledde former. Stekes på 170 grader i ca 60 minutter.

  Tips! Steketiden vil variere, så sjekk kaken underveis.

 9. La kaken avkjøle på ris

Gresskarkaken er søtt og smaker kjempegodt til kaffen. Hvis du vil pynte kaken kan du lage en glasur av melis og sitronsaft og ha over kaken når den er avkjølt. Jeg hadde også over noen biter med revet gresskar for syns skyld.

Håper gresskarkaken faller i smak!

 

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for å få nye innlegg rett i feeden din. Jeg sender også å sende ut skreddersydde nyhetsbrev en sjelden gang, så meld deg gjerne på via denne lenken for å være med på listen. E-posten blir så klart ikke brukt til noe annet.

Legg igjen en kommentar