Gresskarkake (pumpkin bread)

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Middels
Gresskarbrød (pumpkin bread)

I år som i fjor så har jeg laget gresskarkake/pumpkin bread, en søt og saftig krydderkake som er mer vanlig i USA enn her hjemme. Denne gangen tok jeg rett og slett utgangspunkt i oppskriften fra i fjor, med noen mindre endringer på ingredienslisten.

Jeg har i  oppskriften brukt grey-gresskar, siden  jeg leste at det egnet seg godt i bakst. Du kan også bruke andre typer gresskar om du ønsker eller kanskje ferdig gresskarpuré, som selges i noen matbutikker. Ved bruk av gresskarpuré må du muligens endre melmengden noe.  Oppskriften er nok til 2 små brødformer.

Gresskarkaken er søtt og smaker kjempegodt til kaffen. Hvis du vil pynte kaken kan du lage en glasur av melis og sitronsaft og ha over kaken når den er avkjølt. Jeg hadde også over noen biter med revet gresskar for syns skyld.

Banner - Mat du blir glad av

Gresskarkake (pumpkin bread) med dadler

0 fra 0 vurderinger
Type rett: BakstNivå: Middels
Porsjoner

2

små former
Tilberedning

30

minutter
Steketid

1

time 
Totalt

1

time 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 gresskar (grey eller hokkaido)

  • 150 gram 150 dadler

  • 3,5 dl 3,5 kulturmelk

  • 100 gram 100 brunt farin

  • 1/2 dl 1/2 rapsolje

  • 2 stk 2 egg

  • 9 dl 9 hvetemel

  • 2 ts 2 bakepulver

  • 1/2 ts 1/2 natron

  • 1 ts 1 kanel

  • 1 ts 1 muskatnøtt

  • 1 ts 1 malt nellik

  • 1/2 ts 1/2 salt

Fremgangsmåte

  • Start med å koke gresskaret mørt. Jeg synes det enkleste er å dele gresskaret i to, og deretter skjære det i båter som jeg kanskje enkelt skjærer skallet av. Hvis du har noen gode tips til hvordan man rensker gresskar så legg gjerne igjen en kommentar nederst på siden.
  • Gresskarbitene damper eller koker du i ca 15-20 minutter til de er møre.
  • Del dadlene i to og fjern steinen som ligger midten av de.
  • Hell av vannet av gresskaret. Ha gresskar og dadler i en bolle, og bruk en stavmikser eller foodprosessor til å lage en jevn puré.
  • Ha hvetemel, bakepulver, natron, kanel, muskatnøtt, nellik og salt i en bolle
  • Visp sammen kulturmelk, egg, brun farin og rapsolje lett sammen i en annen. Rør inn puréen du har laget av gresskar og dadler.
  • Lag en fordypning i melblandingen og bland inn det våte med en sleiv, til den er jevn og klumpefri.
  • Den tykke røren has så over i to små bakepapirkledde former. Stekes på 170 grader i ca 60 minutter. Steketiden vil variere, så sjekk kaken underveis.
  • La kaken avkjøle på rist. Håper gresskarkaken faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*