Gresskarmuffins (Halloweenmuffins)

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Gresskarmuffins

Selv om det enda er noen uker til Halloween så begynner butikken og fylles opp med gresskar. Gresskar kan kjøpes i ulike former og fasonger, og er egentlig undervurdert etter min mening. Passer kjempegodt enten det er i suppe, gryter, salater eller bakst. Smaken kan minne litt om søtpotet eller gulrot.

Det finnes mange ulike gresskarsorter, som hokkaido, butternut (flaskegresskar), muskatt-gresskar, grey-gresskar, Halloween-gresskar mm. Jeg skal innrømme at jeg smaker ikke så stor forskjell på de ulike sortene, men ofte velger jeg hokkaido. Det egner seg godt for ovnsbaking, og kan brukes med skallet på. Bare husk å skrubbe det godt først!

Forrige helg bestemte jeg meg for å lage gresskarmuffins, som jeg tenkte kunne være aktuelle for den forestående Halloween. De ble utrolig saftige, og med kremostglasur på ble de en innertier. Muffinsene ble også prøvesmakt av en venninne som var på besøk, som påstod at det var de beste muffinsene hun hadde smakt!

Til oppskriften brukte jeg et halvt hokkaido-gresskar. Jeg valgte å skrelle det og dele det i skiver, før jeg så ovnsbakte det og kjørte det sammen til puré. Siden jeg hadde planer om å bruke resten til middag dagen etter, så ovnsbakte jeg likså godt hele. Tid spart! Det er også mulig å få kjøpt ferdig gresskarpuré på boks i en del butikker, og jeg har derfor i oppskriften tatt utgangspunkt i ferdig gresskarpuré.

Synes du gresskar er spennende i bakst og matlaging? Se også oppskriften på krydderkake med gresskar eller kremet gresskarmuffins

Gresskarmuffins (Halloweenmuffins)

0 fra 0 vurderinger
Type rett BakstNivå: Enkel
Porsjoner

10

stk
Tilberedning

25

minutter
Steketid

25

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 200 gram hvetemel

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1 ts bakepulver

  • 1/4 ts salt

  • 2 ts kanel

  • 1/4 ts malt nellik

  • 1/4 ts muskatnøtt

  • 2 stk egg

  • 225 gram sukker

  • 100 gram brunt sukker

  • 350 gram gresskarpuré

  • 100 gram smeltet smør

  • Glasur
  • 50 gram romtemperert smør

  • 100 gram kremost

  • 50 gram melis

  • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  • Lag gresskarpuréen først, dersom du ikke allerede har den klar. Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme. Skrubb gresskaret godt, eller skrell det om du ønsker. Jeg brukte hokkaido-gresskar, som ikke trengs og skrelles.. Del det i to og grav ut frøene inni. Kutt gresskaret i skiver og fordel de utover et bakepapir stekebrett. Sett brettet midt i ovnen og bak gresskaret i cirka 20 minutter. Lag en jevn gresskarpuré ved hjelp av en foodprosessor og la den avkjøle i minst 30 minutter. La ovnen være på.
  • Bland sammen hvetemel, vaniljesukker, bakepulver, salt, kanel, malt nellik og muskatnøtt i en bolle.
  • Smelt smøret og sett det til side.
  • Visp egg, sukker (hvitt og brunt) til tykk eggedosis. Ta deg god tid, slik du blir kvitt alle sukkerkornene. Et godt tips er å bruke finkornet sukker.
  • Bland gresskarpuréen med det smeltede smøret, før det så vendes inn i eggedosisen med melblandingen. Bruk en sikt når du har i melet, så slipper du at det blir komper i røren.
  • Fordel røren over i muffinsformer, som settes i et muffinsbrett eller stekebrett. Jeg brukte store cupcakes-former, som jeg fylte 3/4 fulle. Du kan regne med at det blir totalt 10-16 stk, avhengige av størrelsen på formene du bruker.
  • Stek muffinsene i 15-25 minutter. Steketiden kommer helt an på hvor store muffinsformene er, og hvor mye du fylte i hver form. Jo større, jo lengre steketid. Midt beste tips er å sjekke med en kakepinne underveis. Selv pleier jeg å bruke cocktailpinner eller grillspyd, litt avhengig av hva jeg har tilgjengelig. Stikk den i midten av en av muffinsene. Når det ikke sitter røre fast på pinnen er de ferdige. Avkjøles på rist.
  • Lag glasuren. Visp sammen romtemperert smør, kremost, melis og vaniljesukker. Ha glasuren i en sprøytepose, og lag det mønsteret du ønsker. Jeg forsøkte meg på noen mumielignende muffins, som jeg satte øyne på, men de ble mer morsomme enn skumle. Server og nyt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*