
Selv om det enda er noen uker til Halloween så begynner butikken og fylles opp med gresskar. Gresskar kan kjøpes i ulike former og fasonger, og er egentlig undervurdert etter min mening. Passer kjempegodt enten det er i suppe, gryter, salater eller bakst. Smaken kan minne litt om søtpotet eller gulrot.
Det finnes mange ulike gresskarsorter, som hokkaido, butternut (flaskegresskar), muskatt-gresskar, grey-gresskar, Halloween-gresskar mm. Jeg skal innrømme at jeg smaker ikke så stor forskjell på de ulike sortene, men ofte velger jeg hokkaido. Det egner seg godt for ovnsbaking, og kan brukes med skallet på. Bare husk å skrubbe det godt først!
Forrige helg bestemte jeg meg for å lage gresskarmuffins, som jeg tenkte kunne være aktuelle for den forestående Halloween. De ble utrolig saftige, og med kremostglasur på ble de en innertier. Muffinsene ble også prøvesmakt av en venninne som var på besøk, som påstod at det var de beste muffinsene hun hadde smakt!
Til oppskriften brukte jeg et halvt hokkaido-gresskar. Jeg valgte å skrelle det og dele det i skiver, før jeg så ovnsbakte det og kjørte det sammen til puré. Siden jeg hadde planer om å bruke resten til middag dagen etter, så ovnsbakte jeg likså godt hele. Tid spart! Det er også mulig å få kjøpt ferdig gresskarpuré på boks i en del butikker, og jeg har derfor i oppskriften tatt utgangspunkt i ferdig gresskarpuré.
Synes du gresskar er spennende i bakst og matlaging? Se også oppskriften på krydderkake med gresskar eller kremet gresskarmuffins