Gresskarmuffins

Gresskarmuffins

Butikkene bugner over av gresskar i ulike former og fasonger om dagen, men hva skal man bruke de til? I dag deler jeg en oppskrift på fantastisk gode gresskarmuffins på bloggen. Som prikken over i-en laget jeg også en enkel ostekrem som jeg toppet muffinsene med. Dette er krydrede gresskarmuffins som kan ligne litt om gulrotkake eller krydderkake på smak, og faller fort i smak hos både stor og små.

Gresskarmuffins med ostekrem

Jeg har brukt gresskarsorten som heter Hokkaido, men butternut, grey, muskatt er også gode i bakst. Man kan også bruke det tradisjonelle Halloween-gresskaret, men det egner seg aller best til pynt.

Her er noen andre gresskaroppskrifter fra bloggen:

Lykke til!

Gresskarmuffins

  • 25. oktober 2019
  • 10-14 muffins
  • 40 min
  • Skriv ut
Gresskarmuffins til halloween

Ingredienser

  • Gresskarmuffins
  • 2 egg
  • 1,5 dl solsikkeolje
  • 120 gram sukker
  • 100 gram brunsukker
  • 300 gram gresskar
  • 250 gram hvetemel
  • 2 ts kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 1,5 ts bakepulver
  • 75 gram mørk kokesjokolade
  • 10-14 muffinsformer
  • Ostekrem
  • 125 gram kremost
  • 75 gram smør
  • 250 gram melis
  • 2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Steg 1
Forvarm ovnen til 180 grader, vanlig over og undervarme.
Steg 2
Del gresskaret i to og fjern innmaten ved hjelp av en skje. Skrell så gresskaret. Jeg synes det var enklest å bruke en gulrotskreller eller potetskreller. Skjær opp en bit på cirka 300 gram (ble et halvt gresskar hos meg). Finriv så gresskaret på et råkostjern.
Steg 3
Visp egg, olje, sukker og brunsukker til du har en lys og luftig røre.
Steg 4
Mål opp hvetemel, kanel, nellik, og bakepulver i en bolle. Hakk kokesjokoladen i biter.
Steg 5
Sikt i melblandingen og vend røren lett sammen med en slikkepott. Ha så i revet gresskar og hakket sjokolade helt til slutt.
Steg 6
Fordel røren i muffinsformer og sett de i et muffinsbrett eller stekebrett. Muffinsformene bør fylles opp til de er cirka 2/3 fulle.
Steg 7
Stek gresskarmuffinesene midt i ovnen i cirka 25-30 minutter, avhengig av ovntype og hvor store muffinsene er. Sjekk om de er ferdigstekte ved å stikke nedi en fyrstikk, coctailpinne eller grillpinne. Dersom det ikke henger fra noe røre på pinnen er de ferdigstekte.
Steg 8
Avkjøl muffinsene på rist. Når de er kalde kan du pynte de med en enkel ostekrem. Ostekremen lager du ved å vispe sammen kremost, smør, melis og sitronsaft til du har en kremet konsistens. Håper gresskarmuffinsene faller i smak!