Gresskarmuffins

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Gresskarmuffins

Butikkene bugner over av gresskar i ulike former og fasonger om dagen, men hva skal man bruke de til? I dag deler jeg en oppskrift på fantastisk gode gresskarmuffins på bloggen. Som prikken over i-en laget jeg også en enkel ostekrem som jeg toppet muffinsene med. Dette er krydrede gresskarmuffins som kan ligne litt om gulrotkake eller krydderkake på smak, og faller fort i smak hos både stor og små.

Gresskarmuffins med ostekrem

Jeg har brukt gresskarsorten som heter Hokkaido, men butternut, grey, muskatt er også gode i bakst. Man kan også bruke det tradisjonelle Halloween-gresskaret, men det egner seg aller best til pynt.

Her er noen andre gresskaroppskrifter fra bloggen:

Lykke til!

Banner - Mat du blir glad av

Gresskarmuffins

2 fra 7 vurderinger
Type rett: BakstNivå: Enkel
Porsjoner

12

muffins
Tilberedning

15

minutter
Steketid

25

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Gresskarmuffins
  • 2 stk 2 egg

  • 1,5 dl 1,5 solsikkeolje

  • 120 gram 120 sukker

  • 100 gram 100 brunsukker

  • 300 gram 300 gresskar

  • 250 gram 250 hvetemel

  • 2 ts 2 kanel

  • 1 ts 1 malt nellik

  • 1,5 ts 1,5 bakepulver

  • 75 gram 75 mørk kokesjokolade

  • 12 stk 12 muffinsformer

  • Ostekrem
  • 125 gram 125 kremost

  • 75 gram 75 smør

  • 250 gram 250 melis

  • 2 ss 2 sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader, vanlig over og undervarme.
  • Del gresskaret i to og fjern innmaten ved hjelp av en skje. Skrell så gresskaret. Jeg synes det var enklest å bruke en gulrotskreller eller potetskreller. Skjær opp en bit på cirka 300 gram (ble et halvt gresskar hos meg). Finriv så gresskaret på et råkostjern.
  • Visp egg, olje, sukker og brunsukker til du har en lys og luftig røre.
  • Mål opp hvetemel, kanel, nellik, og bakepulver i en bolle. Hakk kokesjokoladen i biter.
  • Sikt i melblandingen og vend røren lett sammen med en slikkepott. Ha så i revet gresskar og hakket sjokolade helt til slutt.
  • Fordel røren i muffinsformer og sett de i et muffinsbrett eller stekebrett. Muffinsformene bør fylles opp til de er cirka 2/3 fulle.
  • Stek gresskarmuffinesene midt i ovnen i cirka 25-30 minutter, avhengig av ovntype og hvor store muffinsene er. Sjekk om de er ferdigstekte ved å stikke nedi en fyrstikk, coctailpinne eller grillpinne. Dersom det ikke henger fra noe røre på pinnen er de ferdigstekte.
  • Avkjøl muffinsene på rist. Når de er kalde kan du pynte de med en enkel ostekrem. Ostekremen lager du ved å vispe sammen kremost, smør, melis og sitronsaft til du har en kremet konsistens. Håper gresskarmuffinsene faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*