1. Mulig jeg ikke har teknikken helt inne når det gjelder gresskar, men jeg pleier å starte med å dele gresskaret i  to. Deretter bruker jeg en skje til å fjerne frøene, før jeg så kutter det opp i båter. Skjær så av skallet av hver båt og del gresskaret i ganske store terninger.
  2. Rasp ingefæren, kutt løk og chili i smått og surr alt sammen i litt olje til løken er blank og myk. Tilsett gresskarbitene og surr videre et par minutter.
  3. Tilsett vann og grønnsaksbuljong og la det hele koke i 10-15 minutter ,  til alle bitene er møre. Koketiden vil naturlig nok variere ut fra størrelsen  på gresskarterningene.
  4. For deg som også ønsker å servere denne med kylling, så passer det fint å steke kyllingen idet du har satt suppen på kok.
  5. Mot slutten av koketiden tilsetter du kokosmelk og  lime. Smak til med salt og pepper.

Gjør som meg og server gresskarsuppen sammen med biter av stekt kylling og hjemmelaget grytebrød, eller dropp kyllingen for å få et godt og kjøttfritt alternativ.

Håper suppen faller i smak!

Jeg har tidligere publisert en annen oppskrift på gresskarsuppe på bloggen. Den ble laget uten kokosmelk og med litt andre ingredienser, men ble også svært god. Oppskriften finner du her.

 

Jeg vil i løpet av helgen også sende ut noen høsttips på e-post til leserne mine. Hvis du vil motta denne e-posten kan du melde deg på via denne lenken for å være med på listen. Din  e-post adresse blir så klart ikke brukt til noe annet en slike e-poster.

Om du vil må du gjerne legge igjen en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden. Ellers er det hyggelig om du følger meg på Facebook og Instagram 🙂