Gresskarsuppe med kokos, chili og ingefær

Gresskarsuppe med kokos, chili og ingefær

Gresskar hører oktober til, og hva passer ikke bedre enn å legge ut en ny oppskrift på gresskarsuppe. Jeg synes slike høstsupper gjør seg med litt chili i, og sammen med en liten boks kokosmelk får du en fantastisk god suppe. Det er ikke noe i veien for å bruke eksempelvis matfløte dersom du ønsker et alternativ til kokosmelken.

Jeg har tidligere publisert en annen oppskrift på gresskarsuppe på bloggen. Den ble laget uten kokosmelk og med litt andre ingredienser, men ble også svært god. Oppskriften finner du her.

Gresskarsuppen ble servert med et dryss av kyllingbiter og hjemmelaget grytebrød (oppskrift kommer), men om du ønsker en vegetarvariant så hopper du bare over kyllingen.

Gresskarsuppe med kokosmelk, chili og ingefær

Gresskarsuppe med kokos, chili og ingefær

Ingredienser

  • 500 gram gresskar
  • 1 rød chili
  • 1 ss revet ingefær
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 sjalottløk
  • 2 dl kokosmelk
  • 7 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 1 lime
  • Salt og pepper
  • Tilbehør
  • Grovt brød
  • Stekt kylling (valgfritt)

Fremgangsmåte

Steg 1
Mulig jeg ikke har teknikken helt inne når det gjelder gresskar, men jeg pleier å starte med å dele gresskaret i  to. Deretter bruker jeg en skje til å fjerne frøene, før jeg så kutter det opp i båter. Skjær så av skallet av hver båt og del gresskaret i ganske store terninger.
Steg 2
Rasp ingefæren, kutt løk og chili i smått og surr alt sammen i litt olje til løken er blank og myk. Tilsett gresskarbitene og surr videre et par minutter.
Steg 3
Tilsett vann og grønnsaksbuljong og la det hele koke i 10-15 minutter ,  til alle bitene er møre. Koketiden vil naturlig nok variere ut fra størrelsen  på gresskarterningene.
Steg 4
For deg som også ønsker å servere denne med kylling, så passer det fint å steke kyllingen idet du har satt suppen på kok.
Steg 5
Mot slutten av koketiden tilsetter du kokosmelk og  lime. Smak til med salt og pepper. Håper suppen faller i smak!