Gresskarsuppe med kokos, chili og ingefær

Lages på: 35 minutter Nivå: Middels
Gresskarsuppe

Gresskar hører oktober til, og hva passer ikke bedre enn å legge ut en ny oppskrift på gresskarsuppe. Jeg synes slike høstsupper gjør seg med litt chili i, og sammen med en liten boks kokosmelk får du en fantastisk god suppe. Det er ikke noe i veien for å bruke eksempelvis matfløte dersom du ønsker et alternativ til kokosmelken.

Jeg har tidligere publisert en annen oppskrift på gresskarsuppe på bloggen. Den ble laget uten kokosmelk og med litt andre ingredienser, men ble også svært god. Oppskriften finner du her.

Server gresskarsuppen med grovt brød eller rundstykker, eller med biter av stekt kylling dersom du ønsker å tilføre litt ekstra proteiner.

Banner - Mat du blir glad av

Gresskarsuppe med kokos, chili og ingefær

4 fra 9 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

35

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 matgresskar (hokkaido, flaskegresskar mm)

  • 1 stk 1 rød chili

  • 1 ss 1 revet ingefær

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 2 stk 2 sjalottløk

  • 2 dl 2 kokosmelk

  • 7 dl 7 utblandet grønnsaksbuljong

  • 1 stk 1 lime

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Grovt brød

  • Stekt kylling (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Mulig jeg ikke har teknikken helt inne når det gjelder gresskar, men jeg pleier å starte med å dele gresskaret i to. Deretter bruker jeg en skje til å fjerne frøene, før jeg så kutter det opp i båter. Skjær så av skallet av hver båt og del gresskaret i ganske store terninger.
  • Rasp ingefæren, kutt løk og chili i smått og surr alt sammen i litt olje til løken er blank og myk. Tilsett gresskarbitene og surr videre et par minutter.
  • Tilsett vann og grønnsaksbuljong og la det hele koke i cirka 15 minutter, til alle bitene er møre. Bruk en blender eller stavmikser til å lage en helt jevn og fin suppe. Koketiden vil naturlig nok variere ut fra størrelsen på gresskarterningene.
  • For deg som også ønsker å servere denne med kylling, så passer det fint å steke kyllingen idet du har satt suppen på kok.
  • Mot slutten av koketiden tilsetter du kokosmelk og lime. Smak til med salt og pepper. Håper suppen faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*