• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
1. oktober 2016

Gresskarsuppe med kokos, chili og ingefær

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Gresskarsuppe med kokos, chili og ingefær

Gresskar hører oktober til, og hva passer ikke bedre enn å legge ut en ny oppskrift på gresskarsuppe. Jeg synes slike høstsupper gjør seg med litt chili i, og sammen med en liten boks kokosmelk får du en fantastisk god suppe. Det er ikke noe i veien for å bruke eksempelvis matfløte dersom du ønsker et alternativ til kokosmelken.

Jeg har tidligere publisert en annen oppskrift på gresskarsuppe på bloggen. Den ble laget uten kokosmelk og med litt andre ingredienser, men ble også svært god. Oppskriften finner du her.

Gresskarsuppen ble servert med et dryss av kyllingbiter og hjemmelaget grytebrød (oppskrift kommer), men om du ønsker en vegetarvariant så hopper du bare over kyllingen.

Gresskarsuppe med kokosmelk, chili og ingefær

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 1. oktober 2016
  • 4 porsjoner
  • 35 min
  • Skriv ut
Gresskarsuppe med kokos, chili og ingefær
Ingredienser
  • 500 gram gresskar
  • 1 rød chili
  • 1 ss revet ingefær
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 sjalottløk
  • 2 dl kokosmelk
  • 7 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 1 lime
  • Salt og pepper
  • Tilbehør
  • Grovt brød
  • Stekt kylling (valgfritt)
Slik gjør du det
Steg 1
Mulig jeg ikke har teknikken helt inne når det gjelder gresskar, men jeg pleier å starte med å dele gresskaret i  to. Deretter bruker jeg en skje til å fjerne frøene, før jeg så kutter det opp i båter. Skjær så av skallet av hver båt og del gresskaret i ganske store terninger.
Steg 2
Rasp ingefæren, kutt løk og chili i smått og surr alt sammen i litt olje til løken er blank og myk. Tilsett gresskarbitene og surr videre et par minutter.
Steg 3
Tilsett vann og grønnsaksbuljong og la det hele koke i 10-15 minutter ,  til alle bitene er møre. Koketiden vil naturlig nok variere ut fra størrelsen  på gresskarterningene.
Steg 4
For deg som også ønsker å servere denne med kylling, så passer det fint å steke kyllingen idet du har satt suppen på kok.
Steg 5
Mot slutten av koketiden tilsetter du kokosmelk og  lime. Smak til med salt og pepper. Håper suppen faller i smak!

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Knasende god laksesalat
Høstretter til mørke kvelder

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales