Grillet spisskål med sitronsaus

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Grillet spisskål med sitronsaus

Spisskål er en grønnsak som passer godt å grille. Den trenger svært lite varme, og er noe av det siste du slenger på grillen. Denne gangen har jeg servert kålen med en frisk sitronsaus.

Et godt tips når du lager denne sausen er å ikke tilsette mer sitron etter fløten er tilsatt i sausen. Da er det en stor sjans for at sausen vil sprekke.

Grillet spisskål med sitronsaus passer godt enten som tilbehør til fisk eller kylling, eller som en enkel forrett om du ønsker. Selv serverte jeg dette til noen stekte sjøkreps med urtesmør, og resultatet ble fantastisk godt. Kan også tenke meg at dette hadde smakt godt sammen med grillet tunfisk eller grillspyd med marinert steinbit.

Grillet spisskål med sitronsaus

0 fra 0 vurderinger
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk 1 spisskål

  • Olivenolje

  • Salt og pepper

  • Sitronsaus
  • 2 stk 2 sjalottløk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 1 ss 1 hvitvinseddik

  • 1 stk 1 sitron

  • 1 dl 1 kremfløte

  • 100 gram 100 smør

  • Salt etter smak

Fremgangsmåte

  • Gjør klar grillen om du skal grille spisskålen. Du kan også steke kålen i en stekepanne om du ønsker.
  • Start med sitronsausen. Skrell og finhakk sjalottløkene og feddet med hvitløk. Skrap frøene ut av chilien og finhakk den deretter.
  • Surr sjalottløken og chilien i litt av smøret, til løken begynner å bli myk. Tilsett deretter hvitløken og surr videre i et halvt minutt.
  • Tilsett hvitvinseddiken og nypresset sitronsaft. Kok opp sitronsaften og la den koke et lite minutt, før du så tilsetter kremfløten. Kok opp sausen på nytt.
  • Skru ned varmen og visp terninger av smør i sausen. Smak til med salt.
  • Skjær spisskålen i to eller fire. Ringle litt olivenoljen over snittflaten og krydre den med litt salt og pepper. Legg spisskålen på grillen, på direkte varme, med snittflaten ned. 30 sekunder er tilstrekkelig dersom grillen er varm.
  • Server grillet spisskål med sitronsaus, enten som tilbehør eller som en enkel forrett. Håper det smaker!

Notater

  • Ikke ha i mer sitronsaft etter at fløten er tilsatt i sausen. Da kan sausen sprekke.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*