Grillet tunfisk med mangosalsa

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Grillet tunfisk med mango og avokadosalsa

Vi er bare i midten av april, og allerede har jeg grillet opptil flere ganger. Denne gangen har jeg grillet tunfisk, som jeg serverte sammen med en frisk og god mangosalsa. Det var rett og slett fantastisk godt, både fisken og salsaen, og egner seg både som forrett, lunsj eller til middag. Skal du servere det til middag bør du sikkert doble oppskriften, og kanskje servere ris eller noe i tillegg.

Men før jeg kommer til oppskriften, la oss snakke litt om denne tunfisken. Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har stått og vurdert tunfisk på butikken. Snakker ikke om tunfisk på boks, den kan ikke sammenlignes, men fersk fiskefilet. De har i hvert fall bestandig pleid å ha ferske stykker med tunfisk i fiskedisken her i Oslo (Rema 1000). Dersom du ikke er så glad i fisk generelt så synes jeg likevel at du skal gi tunfisken en sjanse. Den er mye fastere i fisken, nesten litt som en mør biff, og smaker på ingen måte som fisk. I tillegg er den utrolig proteinrik og inneholder mye omega 3, som er bra for deg.

Gravid? Vil også nevne at gravide bør unngå å spise fersk tunfisk, sammen med andre eksotiske fiskeslag som hai, sverdfisk og skater. Ref råd fra Matportalen.

Så er du klar for å teste denne oppskriften på grillet tunfisk med mangosalsa?

Grillet tunfisk med mangosalsa

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

5

minutter
Totalt

20

minutter

Ingredienser

  • 250 gram tunfiskstykker

  • Olivenolje til pensling

  • 1/4 stk sitron

  • Salt

  • Mangosalsa
  • 1 stk mango

  • 1 stk avokado

  • 1/2 stk rødløk

  • 1/2 stk chili

  • 1/4 stk sitron

Fremgangsmåte

  • Lag først mangosalsaen, den har godt av å stå noen minutter mens du griller tunfisken. Jeg har brukt hakkefunksjonen til stavmikseren, men du kan også finhakke ingrediensene med en kniv.
  • Del mangoen i to og fjern steinen midt i. Fjern skallet og del mangoen opp i middels store biter, som så has i hakkebeholderen til stavmikseren. Rødløk renses og kuttes opp i grove terninger, før også den has i bollen med mango. Det samme gjelder chili, men fjern gjerne steinene inni først. Kjør mango, rødløk og chili noen sekunder sammen, til du har en fin konsistens på mangosalsaen. Den kan gjerne være litt chunky. Kjører du den for lenge får du en puré og ikke salsa.
  • Del avokadoen i to og fjern steinen. Bruk en skje til å fjerne skallet og del den opp i terninger. Skvis litt sitron over salsaen og bland inn avokadobitene. Sett avokadoen kjølig mens du lager tunfisken.
  • Pensle tunfisken med litt olivenolje. Skvis over litt sitronsaft og kvern over litt salt.
  • Legg tunfisken på en varm grill og stek den cirka to minutter på hver side. Litt avhengig av hvor varm grillen din er.
  • Server grillet tunfisk med eksotisk mangosalsa. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*