
Vi er bare i midten av april, og allerede har jeg grillet opptil flere ganger. Denne gangen har jeg grillet tunfisk, som jeg serverte sammen med en frisk og god mangosalsa. Det var rett og slett fantastisk godt, både fisken og salsaen, og egner seg både som forrett, lunsj eller til middag. Skal du servere det til middag bør du sikkert doble oppskriften, og kanskje servere ris eller noe i tillegg.
- Glad i grillmat? Se også oppskriften på saftige svinekoteletter med soppsaus og halloumiburger.
Men før jeg kommer til oppskriften, la oss snakke litt om denne tunfisken. Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har stått og vurdert tunfisk på butikken. Snakker ikke om tunfisk på boks, den kan ikke sammenlignes, men fersk fiskefilet. De har i hvert fall bestandig pleid å ha ferske stykker med tunfisk i fiskedisken her i Oslo (Rema 1000). Dersom du ikke er så glad i fisk generelt så synes jeg likevel at du skal gi tunfisken en sjanse. Den er mye fastere i fisken, nesten litt som en mør biff, og smaker på ingen måte som fisk. I tillegg er den utrolig proteinrik og inneholder mye omega 3, som er bra for deg.
Gravid? Vil også nevne at gravide bør unngå å spise fersk tunfisk, sammen med andre eksotiske fiskeslag som hai, sverdfisk og skater. Ref råd fra Matportalen.
- Se også: Laksewrap med mangosalsa.
Så er du klar for å teste denne oppskriften på grillet tunfisk med mangosalsa?