• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
14. april 2020

Grillet tunfisk med mangosalsa

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Grillet tunfisk med mango og avokadosalsa

Vi er bare i midten av april, og allerede har jeg grillet opptil flere ganger. Denne gangen har jeg grillet tunfisk, som jeg serverte sammen med en frisk og god mangosalsa. Det var rett og slett fantastisk godt, både fisken og salsaen, og egner seg både som forrett, lunsj eller til middag. Skal du servere det til middag bør du sikkert doble oppskriften, og kanskje servere ris eller noe i tillegg.

  • Glad i grillmat? Se også oppskriften på  saftige svinekoteletter med soppsaus og halloumiburger.

Men før jeg kommer til oppskriften, la oss snakke litt om denne tunfisken. Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har stått og vurdert tunfisk på butikken. Snakker ikke om tunfisk på boks, den kan ikke sammenlignes, men fersk fiskefilet. De har i hvert fall bestandig pleid å ha ferske stykker med tunfisk i fiskedisken her i Oslo (Rema 1000). Dersom du ikke er så glad i fisk generelt så synes jeg likevel at du skal gi tunfisken en sjanse. Den er mye fastere i fisken, nesten litt som en mør biff, og smaker på ingen måte som fisk. I tillegg er den utrolig proteinrik og inneholder mye omega 3, som er bra for deg.

Gravid? Vil også nevne at gravide bør unngå å spise fersk tunfisk, sammen med andre eksotiske fiskeslag som hai, sverdfisk og skater. Ref råd fra Matportalen.

Grillet tunfisk

  • Se også: Laksewrap med mangosalsa.

Så er du klar for å teste denne oppskriften på grillet tunfisk med mangosalsa?

Grillet tunfisk med mangosalsa

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 14. april 2020
  • 2 porsjoner
  • 15 min
  • Skriv ut
Grillet tunfisk med mangosalsa
Ingredienser
  • 250 gram tunfiskstykker
  • Olivenolje til pensling
  • 1/4 sitron
  • Salt
  • Mangosalsa
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 chili
  • 1/4 sitron
Slik gjør du det
Steg 1
Lag først mangosalsaen, den har godt av å stå noen minutter mens du griller tunfisken. Jeg har brukt hakkefunksjonen til stavmikseren, men du kan også finhakke ingrediensene med en kniv.
Steg 2
Del mangoen i to og fjern steinen midt i. Fjern skallet og del mangoen opp i middels store biter, som så has i hakkebeholderen til stavmikseren. Rødløk renses og kuttes opp i grove terninger, før også den has i bollen med mango. Det samme gjelder chili, men fjern gjerne steinene inni først. Kjør mango, rødløk og chili noen sekunder sammen, til du har en fin konsistens på mangosalsaen. Den kan gjerne være litt chunky. Kjører du den for lenge får du en puré og ikke salsa.
Steg 3
Del avokadoen i to og fjern steinen. Bruk en skje til å fjerne skallet og del den opp i terninger. Skvis litt sitron over salsaen og bland inn avokadobitene. Sett avokadoen kjølig mens du lager tunfisken.
Steg 4
Pensle tunfisken med litt olivenolje. Skvis over litt sitronsaft og kvern over litt salt.
Steg 5
Legg tunfisken på en varm grill og stek den cirka to minutter på hver side. Litt avhengig av hvor varm grillen din er.
Steg 6
Server grillet tunfisk med eksotisk mangosalsa. Håper det smaker!

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Søtpotetfries
Bringebærsmoothie

Relaterte innlegg

Pølser i pinnebrød
5. februar 2021
0 kommentarer

Pølser i pinnebrød

Tacoburger
20. juni 2020
0 kommentarer

Tacoburger

Grillspyd med marinert steinbit
8. august 2019
0 kommentarer

Grillspyd med marinert steinbit

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales