Grønn ertesuppe

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Ertesuppe med egg

Ertesuppe av frosne erter er en sunn, kjapp og enkel suppe. Denne er kremet og kan enten serveres som forrett, tilbehør eller som en enkel middag. Det beste av alt er at den kan lages på under halvtimen.

Selv om ertene og crème fraîchen inneholder en del proteiner, så synes jeg noen kokte egg i suppen gjør den ekstra mettende. Hadde jeg servert den som en forrett hadde jeg nok droppet eggene. Litt stekt chorizo eller baconbiter kan jeg også tenke meg hadde vært veldig godt i denne ertesuppen, men da ville den naturlig nok ikke vært vegetarvennlig lengre.

Denne ertesuppen må jo også være noe av det billigste du kan lage til middag. Én pose erter (350 gram) koster jo bare rundt 10 kroner.

Vil du ha litt mer kjøttfri suppeinspirasjon? Hva med noen av disse:

Håper du ble inspirert!

Grønn og kremet ertesuppe

3 fra 6 vurderinger
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk 1 gul løk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1 stk 1 potet

  • 2 ss 2 olivenolje

  • 10 dl 10 utblandet grønnsaksbuljong

  • 700 gram 700 frosne erter

  • 1/2 boks 1/2 lett crème fraîche

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Pepper

  • Tilbehør
  • Kokt egg

  • Brød

Fremgangsmåte

  • Skrell løken, hvitløksfeddet og poteten. Løken og hvitløken finhakkes, mens poteten kuttes i små terninger. Surr løken og poteten i en liten kjele i en god klunk olivenolje, til løken begynner å blank og myk. Ha i hvitløken og surr videre i 20 sekunder.
  • Hell i grønnsaksbuljong og frosne erter. La suppen koke i 10-15 minutter til grønnsakene er møre.
  • Kok eggene til suppen. Beregn cirka 8 minutter koketid, avhengig av hvordan du liker eggene.
  • Når potetbitene er møre, heller du suppen over i en blender. Kjør sammen til du har en fin og klumpefri suppe. Ha suppen tilbake i kjelen, tilsett crème fraîche og kok opp. Smak til med salt og pepper.
  • Server suppen med kokte egg og godt brød med smør ved siden av. Håper det smaker!

Notater

  • Glutenfri ved å servere glutenfritt brød ved siden av. Sjekk også at buljongen ikke inneholder spor av gluten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*