I går kunne du se meg lage grønne pannekaker til frokost på Snapchat (sunnere_alt heter jeg der), og i dag kommer oppskriften endelig ut på matbloggen. Jeg vurderte egentlig å kalle disse pannekakene for monsterpannekaker, som kanskje er mer spennende for barn, men endte opp med et mer forklarende navn.
Du lurer kanskje på hvordan jeg fikk disse pannekakene til å bli grønne? Hemmeligheten er faktisk spinat! Selv om det kanskje høres veldig spesielt ut så vil du ikke merke smaken av spinat på pannekakene. Nå skal det sies at jeg aldri har forstått hvor spinat har fått det litt dårlige ryktet fra, men kanskje denne oppskriften kan være med på å snu eventuell skeptisk!?
Ta gjerne også en titt på disse kule hulkenpannekakene!
Grønne pannekaker med spinat
- 28. februar 2016
- 8 små pannekaker
- 45 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 4 egg
- 1/2 boks mager vaniljekesam
- 4 ss sukker eller sukrin
- 1 ts vaniljesukker
- 1 dl sammalt hvete, finmalt
- 1 ts bakepulver
- 1 liten klype salt
- 1/2 dl lettmelk
- 2 ss mager cottage cheese (valgfritt)
- 1 dl havregryn
- 2 never spinat
Slik gjør du det
- Steg 1
- Ha egg, eggehviter, vaniljekesam, sukrin/sukker og vaniljesukker i en bolle eller en blender, og pisk kjapt sammen. Selv bruker jeg sukrin for å få en mer sunnere variant, men som fortsatt smaker like godt.
- Steg 2
- Om du lager røren for hånd så er det lurt å først røre inn fibramelet, salt og bakepulver til du har en klumpefri røre, og tilslutt tilsette melken.
- Steg 3
- Tilsett havregyn, cottage cheese og et par never spinat, og bruk en blender eller stavmikser til å lage en grønn og jevn rørehelt uten klumper.
- Steg 4
- La røren stå og svelle i ca 15-20 minutter før du går i gang med stekingen.
- Steg 5
- Stekes i en medium varm stekepanne til 8 små pannekaker, alternativt 4 store. Til frokost synes jeg det er sjarmerende med mindre og litt tykkere pannekaker, og passer derfor på at røren er ganske tykk. Håper disse grønne pannekakene med spinat faller i smak!
Jeg vil på ingen måte ta på meg all æren for disse grønne pannekakene. Insprasjonen til denne oppskriften fant jeg her, på matbloggen til Linda Stuhaug, og har siden da hatt lyst til å forsøke på min egen vri.
Hvorfor er spinat så sunt?
Noen årsaker til at vi bør spise mer spinat:
- Rik på mineralene jern, kalsium, kalium og magnesium
- Høyt innhold av beta-karoten
- Spinat er en god vitaminkilde:
- Vitamin A – Blant annet viktig for syn, hud og fosterutvikling
- vitamin C – Styrker immunforsvaret og jernopptaket og er nødvendg for å danne bindevev i hud, sener og bein.
- vitamin E – Bidrar blant annet til å beskytte kroppen mot skadelige radikaler
- vitamin B6 – Fremmer blant annet dannelsen av røde blodlegemer,
- vitamin K – Sørger for at blodet levrer/koagulerer dersom du får en blødning.