Slik lager du grønne pannekaker med spinat

 1. Ha egg, eggehviter, vaniljekesam, sukrin/sukker og vaniljesukker i en bolle eller en blender, og pisk kjapt sammen. Selv bruker jeg sukrin for å få en mer sunnere variant, men som fortsatt smaker like godt.
 2. Om du lager røren for hånd så er det lurt å først røre inn fibramelet, salt og bakepulver til du har en klumpefri røre,  og tilslutt tilsette melken.
 3. Tilsett havregyn, cottage cheese og et par never spinat, og bruk en blender eller stavmikser til å lage en grønn og jevn rørehelt uten klumper.
 4. La røren stå og svelle i ca 15-20 minutter før du går i gang med stekingen.
 5. Stekes i en medium varm stekepanne til 8 små pannekaker, alternativt 4 store. Til frokost synes jeg det er sjarmerende med mindre og litt tykkere pannekaker, og passer derfor på at røren er ganske tykk.

Håper disse grønne pannekakene med spinat faller i smak!

Jeg vil på ingen måte ta på meg all æren for disse grønne pannekakene. Insprasjonen til denne oppskriften fant jeg her, på matbloggen til Linda Stuhaug, og har siden da hatt lyst til  å forsøke på min egen vri.

Hvorfor er spinat så sunt?

Noen årsaker til at vi bør spise mer spinat: 

 • Rik på mineralene jern, kalsium, kalium og magnesium
 • Høyt innhold av beta-karoten
 • Spinat er en god vitaminkilde:
  • Vitamin A – Blant annet viktig for syn, hud og fosterutvikling
  • vitamin C – Styrker immunforsvaret og jernopptaket og er nødvendg for å danne bindevev i hud, sener og bein.
  • vitamin E – Bidrar blant annet til å beskytte kroppen mot skadelige radikaler
  • vitamin B6 – Fremmer blant annet dannelsen av røde blodlegemer,
  • vitamin K – Sørger for at blodet levrer/koagulerer dersom du får en blødning.

Legg gjerne igjen en kommentar nederst på siden enten du har noen kommentarer til akkurat denne oppskriften på grønne pannekaker med spinat, men også hvis du har noe annet på hjertet.  Og lik gjerne Facebook-siden min og følg meg på Instagram, så får du nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din.

Du kan også få høydepunkter fra Det glade kjøkken direkte i innboksen din ved å legge inn e-posten din her (ca 1 e-post i mnd). E-posten din vil ikke bli brukt til noe annet 🙂