Grønne pannekaker til frokost

Grønne pannekaker til frokostI går kunne du se meg lage grønne pannekaker til frokost på Snapchat (sunnere_alt heter jeg der), og i dag kommer oppskriften endelig ut på matbloggen. Jeg vurderte egentlig å kalle disse pannekakene for monsterpannekaker, som kanskje er mer spennende for barn, men endte opp med et mer forklarende navn.

Du lurer kanskje på hvordan jeg fikk disse pannekakene til å bli grønne? Hemmeligheten er faktisk spinat! Selv om det kanskje høres veldig spesielt ut så vil du ikke merke smaken av spinat på pannekakene. Nå skal det sies at jeg aldri har forstått hvor spinat har fått det litt dårlige ryktet fra, men kanskje denne oppskriften kan være med på å snu eventuell skeptisk!?

Ta gjerne også en  titt på disse kule hulkenpannekakene!

Grønne pannekaker med spinat

  • 28. februar 2016
  • 8 små pannekaker
  • 45 min
  • Skriv ut
Grønne pannekaker til frokost

Ingredienser

  • 4 egg
  • 1/2 boks mager vaniljekesam
  • 4 ss sukker eller sukrin
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl sammalt hvete, finmalt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 liten klype salt
  • 1/2 dl lettmelk
  • 2 ss mager cottage cheese (valgfritt)
  • 1 dl havregryn
  • 2 never spinat

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha egg, eggehviter, vaniljekesam, sukrin/sukker og vaniljesukker i en bolle eller en blender, og pisk kjapt sammen. Selv bruker jeg sukrin for å få en mer sunnere variant, men som fortsatt smaker like godt.
Steg 2
Om du lager røren for hånd så er det lurt å først røre inn fibramelet, salt og bakepulver til du har en klumpefri røre,  og tilslutt tilsette melken.
Steg 3
Tilsett havregyn, cottage cheese og et par never spinat, og bruk en blender eller stavmikser til å lage en grønn og jevn rørehelt uten klumper.
Steg 4
La røren stå og svelle i ca 15-20 minutter før du går i gang med stekingen.
Steg 5
Stekes i en medium varm stekepanne til 8 små pannekaker, alternativt 4 store. Til frokost synes jeg det er sjarmerende med mindre og litt tykkere pannekaker, og passer derfor på at røren er ganske tykk. Håper disse grønne pannekakene med spinat faller i smak!