Grønne vafler

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Grønne vafler med spinat

Forrige lørdag kunne du på Instagram se meg servere noen grønne vafler til frokost. Ser de ikke kule ut? Kall de gjerne for “hulkenvafler”, så kanskje de blir ekstra spennende for den yngre garde.

Hemmeligheten bak den grønne fargen er rett og slett en neve spinat. Du skulle kanskje tro at spinat ville gi en merkelig smak på vaflene, men faktisk så er det mest farge og du behøver ikke bekymre deg for noen bismak.

Vaflene serverte jeg med rømme og rørte blåbær, toppet med litt ferske bær. Kjempegodt, men du kan også servere de med det pålegget du foretrekker.

Jeg hadde også litt yoghurt stående i kjøleskapet som nærmet seg best før dato. Yoghurten er helt valgfri i oppskriften, men gir et ekstra saftig resultat.

Grønne vafler med spinat

0 fra 0 vurderinger
Type rett: FrokostNivå: Enkel
Porsjoner

10

vaffeljern
Tilberedning + svelle

25

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 4 stk egg

  • 4 ss yoghurt naturell (kan sløyfes)

  • 2 ss honning

  • 1/2 dl melk

  • 75 gram spinat

  • 1 dl siktet hvetemel

  • 1 klype salt

  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

  • Kakk egg i en bolle, og tilsett yoghurt og honning. Ha i melk og spinat og bruk en stavmikser eller blender til å lage en jevn og grønn blanding.
  • Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bolle, som spes i røren under omrøring.
  • La røren svelle i 20 minutter før du går i gang med stekingen.
  • Legg de ferdigstekte havrevaflene over på en rist etter hvert som de er ferdigstekte. Server de grønne vaflene med rømme, syltetøy eller hva du måtte foretrekke. Håper de faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*