Grønnkålchips

Grønnkålchips

Grønnkålchips! Sunnere chips enn dette skal du lete lenge etter. Og så godt! Grønnkål er en såkalt supergrønnsak – full av vitaminer, mineraler, kostfiber og er også svært kalorifattig. Selv kan jeg absolutt bli flinkere til å bruke grønnkål i matlaging, men disse chipsene er i hvert fall en begynnelse.

Du kan ikke lage grønnkålchips og tro at det smaker som vanlig potetchips. Det gjelder egentlig all mulig slags chips, eplechips smaker epler, betechips smaker beter og grønnkålchips smaker, tro det eller ei, grønnkål.

Gi grønnkålchipsen en sjans, og lag sprø grønnkålchips med god samvittighet!

Tips! Forsøk gjerne andre varianter når du lager grønnkålchips. hva med chilikrydder, hvitløk, oregano eller kanskje parmesan?

Grønnkålchips er også godt som garnityr på supper, ferdigstekte pizzaer eller til stekt kjøtt.

Tidligere har jeg laget sprø og søte eplechips, som fikk svært gode tilbakemeldinger da jeg serverte de til noen venner. Ta gjerne en titt!

Håper grønnkålchipsene faller i smak!

Grønnkålchips

  • 13. november 2016
  • 1 liten skål
  • 20 min
  • Skriv ut
Grønnkålchips

Ingredienser

  • 1/2 pakke grønnsakschips
  • 1 ss olivenolje
  • Noen klyper flaksalt
  • Pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Skyll bladene på grønnkålen i kaldt vann, og tørk av de med et rent kjøkkenhåndkle eller la de lufttørke. Stilken er ikke noe særlig å bruke, så riv gjerne bladene løs fra stilken og i passende store “chipsbiter”.
Steg 2
Legg bladene i en bolle, og hell olivenolje over sammen med maldonsalt og pepper.
Steg 3
Bruk hendene og gni/kna bladene godt, både for å fordele olivenolje og krydderet og for at chipsen skal bli skikkelig sprø og fin.
Steg 4
Fordel bladene utover et bakepapirkledd stekebrett, men pass på at de ikke overlapper hverandre.
Steg 5
Stekes vanlig over og undervarme ved 160 grader, i ca 12-15 minutter. Pass på underveis slik at bladene ikke blir brente i kantene.
Steg 6
Ta ut brettet og la chipsen avkjøle.