• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
13. november 2016

Grønnkålchips

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Grønnkålchips

Grønnkålchips! Sunnere chips enn dette skal du lete lenge etter. Og så godt! Grønnkål er en såkalt supergrønnsak – full av vitaminer, mineraler, kostfiber og er også svært kalorifattig. Selv kan jeg absolutt bli flinkere til å bruke grønnkål i matlaging, men disse chipsene er i hvert fall en begynnelse.

Du kan ikke lage grønnkålchips og tro at det smaker som vanlig potetchips. Det gjelder egentlig all mulig slags chips, eplechips smaker epler, betechips smaker beter og grønnkålchips smaker, tro det eller ei, grønnkål.

Gi grønnkålchipsen en sjans, og lag sprø grønnkålchips med god samvittighet!

Tips! Forsøk gjerne andre varianter når du lager grønnkålchips. hva med chilikrydder, hvitløk, oregano eller kanskje parmesan?

Grønnkålchips er også godt som garnityr på supper, ferdigstekte pizzaer eller til stekt kjøtt.

Tidligere har jeg laget sprø og søte eplechips, som fikk svært gode tilbakemeldinger da jeg serverte de til noen venner. Ta gjerne en titt!

Håper grønnkålchipsene faller i smak!

Grønnkålchips

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 13. november 2016
  • 1 liten skål
  • 20 min
  • Skriv ut
Grønnkålchips
Ingredienser
  • 1/2 pakke grønnsakschips
  • 1 ss olivenolje
  • Noen klyper flaksalt
  • Pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Skyll bladene på grønnkålen i kaldt vann, og tørk av de med et rent kjøkkenhåndkle eller la de lufttørke. Stilken er ikke noe særlig å bruke, så riv gjerne bladene løs fra stilken og i passende store «chipsbiter».
Steg 2
Legg bladene i en bolle, og hell olivenolje over sammen med maldonsalt og pepper.
Steg 3
Bruk hendene og gni/kna bladene godt, både for å fordele olivenolje og krydderet og for at chipsen skal bli skikkelig sprø og fin.
Steg 4
Fordel bladene utover et bakepapirkledd stekebrett, men pass på at de ikke overlapper hverandre.
Steg 5
Stekes vanlig over og undervarme ved 160 grader, i ca 12-15 minutter. Pass på underveis slik at bladene ikke blir brente i kantene.
Steg 6
Ta ut brettet og la chipsen avkjøle.

Stikkord

  • chips

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Kyllinggrateng med spinat og soltørkede tomater
Syrisk hummus

Relaterte innlegg

Brente mandler med salt
3. desember 2020
0 kommentarer

Brente mandler med salt

Hjemmelagede tortillachips
6. august 2019
0 kommentarer

Hjemmelagede tortillachips

Salte mandler
3. april 2019
2 kommentarer

Salte mandler

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales