Denne grønnsakslasagnen er en av favorittene mine, og ble for første gang laget laget for mange år siden i forbindelse av at jeg skulle ha besøk av en venninne som ikke spiser kjøtt. Siden den gang har denne vegetarlasagnen stått på menyen et titalls ganger, og den blir like godt mottatt hver gang. Grønnsakssausen består av svært mange forskjellige grønnsaker, som sammen utgjør en fantastisk smakskombinasjon. I ostesausen tilsatte jeg cottage cheese som et alternativ til vanlig hvitost, men du kan også bruke vanlig ost om du foretrekker.
Selv om jeg er veldig glad i kjøtt så er dette en av de beste lasagnevariantene jeg har smakt. Oppskriften metter nok til ca 4 personer, men siden denne lasagnen er enda bedre neste dag så justerer jeg aldri oppskriften.
Jeg har servert denne lasagnen ved flere middagsbesøk, og har ved hver anledning høstet svært gode tilbakemeldinger.
Tips! Det er bestandig lurt å la lasagne, gratenger etc få stå og avkjøle seg i minst 10-15 minutter, både for at de i det helle tatt skal være mulig å spise uten å brenne seg, og fordi at da blir ofte konsistensen på retten mye bedre.
Server grønnsakslasagnen slik den er eller med nystekte hvitløksbaguetter ved siden av.
Verdens beste vegetarlasagne
- 7. desember 2015
- 8 porsjoner
- 1 time(r) 45 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Grønnsakssaus
- 2 gule løk
- 1 rød paprika
- 1 squash
- 1 persillerot
- 2 gulrøtter
- 1/8 hodekål
- 3 fedd hvitløk
- 2 bokser (à 400 gram) hermetiske tomater
- 350 gram røde linser
- 2 ss frisk bladpersille
- 1 ss frisk oregano
- 1 terning grønnsaksbuljong
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts sukker
- Salt og pepper
- Ostesaus
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 6 dl melk
- 1 ts salt
- 1/4 ts muskat
- 1/2 ts hvit pepper
- 2/3 boks mager cottage cheese
- Annet
- 8 lasagneplater
- 1/3 boks mager cottage cheese
- 2 never revet hvitost
Slik gjør du det
- Steg 1
- Start med grønnsakssausen. Grønnsakene skjæres i smått, og hodekålen finstrimles. Stek de i tur og orden i en god olivenolje i en panne. Etter hvert som de er ferdigsurret haes de over i en stor kasserolle.
- Steg 2
- Tilsett hakkede tomater, røde linser, finsnittet persille og oregano, grønnsaksbuljong, sitronsaft og sukker. La alt sammen koke i minst 20-30 minutter til alle grønnsakene er skikkelig møre og at alle smakene har satt seg skikkelig. Smak til med salt og pepper.
- Steg 3
- Mens grønnsakene står og putrer har du god tid til å gå i gang med ostesausen.
- Steg 4
- Rør ut hvetemel i smeltet smør. Spe inn melk, litt av gangen, slik at du får rørt ut all hvetemelet i sausen. Tilsett muskat og hvit pepper, og la koke i 7-8 minutter til du har en tykk saus. Smak til med salt og ha i 2/3 boks med mager cottage cheese.
- Steg 5
- Nå er det på tide å finne frem ildfastformen. Legg et lag grønnsakssaus, før du så følger på med ostesaus og lasagneplater. Gjenta lagene en gang. Avslutt med kjøttfri saus og ostesaus.
- Steg 6
- Dryss over resterende mager cottage cheese og to never hvitost. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter.

Legg gjerne igjen en kommentar nederst siden dersom du har noen spørsmål til oppskriften eller hvis du har noe annet på hjertet:)
Hvis du er ny på bloggen min og er interessert i å følge med på hva jeg legger ut, så har jeg både Facebookside, Instagram og nyhetsbrev.