• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
7. desember 2015

Grønnsakslasagne

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Grønnsakslasagne - Vegetarlasagne

Denne grønnsakslasagnen er en av favorittene mine, og ble for første gang laget laget for mange år siden i forbindelse av at jeg skulle ha besøk av en venninne som ikke spiser kjøtt. Siden den gang har denne vegetarlasagnen stått på menyen et titalls ganger, og den blir like godt mottatt hver gang. Grønnsakssausen består av svært mange forskjellige grønnsaker, som sammen utgjør en fantastisk smakskombinasjon. I ostesausen tilsatte jeg cottage cheese som et alternativ til vanlig hvitost, men du kan også bruke vanlig ost om du foretrekker.

Selv om jeg er veldig glad i kjøtt så er dette en av de beste lasagnevariantene jeg har smakt. Oppskriften metter nok til ca 4 personer, men siden denne lasagnen er enda bedre neste dag så justerer jeg aldri oppskriften.

Jeg har servert denne lasagnen ved flere middagsbesøk, og har ved hver anledning høstet svært gode tilbakemeldinger.

Tips! Det er bestandig lurt å la lasagne, gratenger etc få stå og avkjøle seg i minst 10-15 minutter, både for at de i det helle tatt skal være mulig å spise uten å brenne seg, og fordi at da blir ofte konsistensen på retten mye bedre.

Server grønnsakslasagnen slik den er eller med nystekte hvitløksbaguetter ved siden av.

Verdens beste vegetarlasagne

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 7. desember 2015
  • 8 porsjoner
  • 1 time(r) 45 min
  • Skriv ut
Grønnsakslasagne - Vegetarlasagne
Ingredienser
  • Grønnsakssaus
  • 2 gule løk
  • 1 rød paprika
  • 1 squash
  • 1 persillerot
  • 2 gulrøtter
  • 1/8 hodekål
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 bokser (à 400 gram) hermetiske tomater
  • 350 gram røde linser
  • 2 ss frisk bladpersille
  • 1 ss frisk oregano
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts sukker
  • Salt og pepper
  • Ostesaus
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts muskat
  • 1/2 ts hvit pepper
  • 2/3 boks mager cottage cheese
  • Annet
  • 8 lasagneplater
  • 1/3 boks mager cottage cheese
  • 2 never revet hvitost
Slik gjør du det
Steg 1
Start med grønnsakssausen. Grønnsakene skjæres i smått, og hodekålen finstrimles. Stek de i tur og orden i en god olivenolje i en panne. Etter hvert som de er ferdigsurret haes de over i en stor kasserolle.
Steg 2
Tilsett hakkede tomater, røde linser, finsnittet persille og oregano, grønnsaksbuljong, sitronsaft og sukker. La alt sammen koke i minst 20-30 minutter til alle grønnsakene er skikkelig møre og at alle smakene har satt seg skikkelig. Smak til med salt og pepper.
Steg 3
Mens grønnsakene står og putrer har du god tid til å gå i gang med ostesausen.
Steg 4
Rør ut hvetemel i smeltet smør. Spe inn melk, litt av gangen, slik at du får rørt ut all hvetemelet i sausen. Tilsett muskat og hvit pepper, og la koke i 7-8 minutter til du har en tykk saus. Smak til med salt og ha i 2/3 boks med mager cottage cheese.
Steg 5
Nå er det på tide å finne frem ildfastformen. Legg et lag grønnsakssaus, før du så følger på med ostesaus og lasagneplater. Gjenta lagene en gang. Avslutt med kjøttfri saus og ostesaus.
Steg 6
Dryss over resterende mager cottage cheese og to never hvitost. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter.
Grønnsakslasagne - En skikkelig smaksbombe
Grønnsakslasagne – En skikkelig smaksbombe

Legg gjerne igjen en kommentar nederst siden dersom du har noen spørsmål til oppskriften eller hvis du har noe annet på hjertet:)

Hvis du er ny på bloggen min og er interessert i å følge med på hva jeg legger ut, så har jeg både Facebookside, Instagram og nyhetsbrev.

Stikkord

  • Lasagne
  • mat i form

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Hjemmelaget og alkoholfri gløgg
Torsk med potet og pastinakkpuré

Relaterte innlegg

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

15 varmende middagsretter
10. januar 2021
0 kommentarer

15 varmende middagsretter

Det glade kjøkkens pizzasaus
9. januar 2021
0 kommentarer

Det glade kjøkkens pizzasaus

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales