På en kald høst- eller vinterdag kan det være godt med en varm og deilig suppe. Denne gangen stod det en grønnsakssuppe med pølse på menyen, en glimrende måte å bli kvitt noen litt slitne grønnsaker som lå nederst i grønnsaksskuffen. Suppen er enkel å lage, og kan i tillegg varieres i det uendelige. Dropper du pølsene til fordel for bønner, linser eller kikerter så har du også et godt vegetaralternativ.
Slike kraftsupper er egentlig veldig undervurderte. De er jo så enkle å lage, samtidig som at de er fantastisk gode sammen med noen brødskiver med litt smør på. Skal du ut på tur kan du også helle grønnsakssuppen over på en termos, og nyte varm og deilig suppe ute i det fri. Alt smaker best på tur!
På utkikk etter mer suppeinspirasjon? Sjekk alle suppeoppskriftene mine på denne siden, eller se noen av mine favoritter:
Grønnsakssuppe med pølser
- 10. desember 2018
- 6 porsjoner
- 25 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 3 poteter
- 2 gulrøtter
- 1/2 sellerirot
- 1/2 purreløk
- 400 gram kjøttpølser
- 1 liter vann
- 2 terninger grønnsaksbuljong
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts pepper
- Tilbehør
- Brød
Slik gjør du det
- Steg 1
- Skrell og kutt opp potet, gulrot og sellerirot i like store terninger. Purreløken skylles og kuttes opp i ringer, og pølsene kuttes opp i skiver.
- Steg 2
- Ha oppskårede grønnsaker og pølser over i en kasserolle. Hell på grønnsakskraft (eller vann + buljong).
- Steg 3
- Kok opp og la småkoke i cirka 12-15 minutter , til grønnsakene er møre tvers gjennom. Koketiden avhenger av størrelsen på grønnsaksbitene.
- Steg 4
- Smak til med salt og pepper
Server grønnsakssuppen i dype skåler eller tallerkener, gjerne sammen med brød eller flatbrød med smør.
Håper det smaker!