• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
10. desember 2018

Grønnsakssuppe med pølser

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Enkel grønnsakssuppe med pølser

På en kald høst- eller vinterdag kan det være godt med en varm og deilig suppe. Denne gangen stod det en grønnsakssuppe med pølse på menyen, en glimrende måte å bli kvitt noen litt slitne grønnsaker som lå nederst i grønnsaksskuffen. Suppen er enkel å lage, og kan i tillegg varieres i det uendelige. Dropper du pølsene til fordel for bønner, linser eller kikerter så har du også et godt vegetaralternativ.

Slike kraftsupper er egentlig veldig undervurderte. De er jo så enkle å lage, samtidig som at de er fantastisk gode sammen med noen brødskiver med litt smør på. Skal du ut på tur kan du også helle grønnsakssuppen over på en termos, og nyte varm og deilig suppe ute i det fri. Alt smaker best på tur!

Grønnsakssuppe med pølser

På utkikk etter mer suppeinspirasjon? Sjekk alle suppeoppskriftene mine på denne siden, eller se noen av mine favoritter:

  • Enkel fiskesuppe med torsk
  • Kremet gresskarsuppe
  • Tom kha gai

Grønnsakssuppe med pølser

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 10. desember 2018
  • 6 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Grønnsakssuppe med pølser
Ingredienser
  • 3 poteter
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 sellerirot
  • 1/2 purreløk
  • 400 gram kjøttpølser
  • 1 liter vann
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • Tilbehør
  • Brød
Slik gjør du det
Steg 1
Skrell og kutt opp potet, gulrot og sellerirot i like store terninger. Purreløken skylles og kuttes opp i ringer, og pølsene kuttes opp i skiver.
Steg 2
Ha oppskårede grønnsaker og pølser over i en kasserolle. Hell på grønnsakskraft (eller vann + buljong).
Steg 3
Kok opp og la småkoke i cirka 12-15 minutter , til grønnsakene er møre tvers gjennom. Koketiden avhenger av størrelsen på grønnsaksbitene.
Steg 4
Smak til med salt og pepper

Server grønnsakssuppen i dype skåler eller tallerkener, gjerne sammen med brød eller flatbrød med smør.

Håper det smaker!

 

 

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Indisk dal
Julebrød med rosiner

Relaterte innlegg

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

15 varmende middagsretter
10. januar 2021
0 kommentarer

15 varmende middagsretter

Det glade kjøkkens pizzasaus
9. januar 2021
0 kommentarer

Det glade kjøkkens pizzasaus

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
94delinger