• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
22. januar 2017

Grov spinatpai med feta og soltørkede tomater

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Grov spinatpai med feta og soltørkede tomater

Grov spinatpai med feta er en pai som passer godt enten til middag eller lunsj, som tilbehør til grillmat eller som en vegetarisk rett. Bunnen har jeg gjort litt sunnere ved å bruke en andel fullkornshvetemel, og erstatte litt av smørmengden med kesam.

Grov spinatpai med fetaost kan enten spises slik den er, eller kanskje med en enkel salat ved siden av. Spinatpaien er ikke bare god til middag, men passer også ypperlig til lunsj eller som nistemat.

Grov spinatpai med feta og soltørkede tomater

Spinatpai med feta og soltørkede tomater

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 22. januar 2017
  • 4 porsjoner
  • 1 time(r) 15 min
  • Skriv ut
Grov spinatpai med feta og soltørkede tomater
Ingredienser
  • Grov paibunn
  • 2 dl hvetemel
  • 1,5 dl fullkornsmel
  • 40 gram smør
  • 1,5 dl kesam
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss vann
  • Eggeblanding
  • 4 egg
  • 1,5 dl kesam
  • 1 dl melk
  • 1 ts salt
  • Pepper
  • Paifyll
  • 1 rødløk
  • 250 gram spinat
  • 5-6 soltørkede tomater
  • 75 gram fetaost
Slik gjør du det
Steg 1
Lag og stek paibunnen. Start med den grove paideigen. Bland sammen alt til deigen i en food prosessor eller for hånd om du ønsker. La maskinen gå til alt sammen er godt blandet. Dekk til deigen og la den stå kaldt i ca 30 minutter.
Steg 2
Kjevle eller trykk deigen utover en paiform. Husk at paideigen skal bre seg opp langs kanten. Prikk bunnen med en gaffel og forstek den i ca 10-15 minutter på 200 grader, midt i ovnen.
Steg 3
Gjør klart paifyllet. Surr løk i en panne eller gryte til den begynner å bli myk. Tilsett spinat og la den surre videre sammen med løken frem til at spinaten begynner å falle sammen. Has så over på den ferdigstekte paibunnen, sammen med terninger av soltørkede tomater og fetaost.
Steg 4
Slå sammen egg, melk, kesam, salt og pepper i en liten bolle. Hell blandingen forsiktig over paifyllet som er fordel over paibunnen. Pass på at ikke eggeblandingen blir høyere enn kanten på paien.
Steg 5
Sett i ovnen og gled deg. Sett paibunnen forsiktig tilbake i ovnen. La den steke i ca 30-35 minutter midt i ovnen på 200 grader. Håper det smaker!

Stikkord

  • middagspai

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Kjøttpudding med chorizo
100% grove burgerbrød av speltmel

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales