Grov spinatpai med feta og soltørkede tomater

Lages på: 1 time 15 minutter Nivå: Middels

Grov spinatpai med feta og soltørkede tomater

Grov spinatpai med feta er en pai som passer godt enten til middag eller lunsj, som tilbehør til grillmat eller som en vegetarisk rett. Bunnen har jeg gjort litt sunnere ved å bruke en andel fullkornshvetemel, og erstatte litt av smørmengden med kesam.

Grov spinatpai med fetaost kan enten spises slik den er, eller kanskje med en enkel salat ved siden av. Spinatpaien er ikke bare god til middag, men passer også ypperlig til lunsj eller som nistemat.

Spinatpai med feta og soltørkede tomater

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

45

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

1

time 

15

minutter

Ingredienser

  • Grov paibunn
  • 2 dl hvetemel

  • 1,5 dl fullkornsmel

  • 40 gram smør

  • 1,5 dl kesam

  • 1/2 ts salt

  • 2 ss vann

  • Eggeblanding
  • 4 stk egg

  • 1,5 dl kesam

  • 1 dl melk

  • 1 ts salt

  • Pepper

  • Paifyll
  • 1 stk rødløk

  • 250 gram spinat

  • 6 stk soltørkede tomater

  • 75 gram fetaost

Fremgangsmåte

  • Lag og stek paibunnen. Start med den grove paideigen. Bland sammen alt til deigen i en food prosessor eller for hånd om du ønsker. La maskinen gå til alt sammen er godt blandet. Dekk til deigen og la den stå kaldt i ca 30 minutter.
  • Kjevle eller trykk deigen utover en paiform. Husk at paideigen skal bre seg opp langs kanten. Prikk bunnen med en gaffel og forstek den i ca 10-15 minutter på 200 grader, midt i ovnen.
  • Gjør klart paifyllet. Surr løk i en panne eller gryte til den begynner å bli myk. Tilsett spinat og la den surre videre sammen med løken frem til at spinaten begynner å falle sammen. Has så over på den ferdigstekte paibunnen, sammen med terninger av soltørkede tomater og fetaost.
  • Slå sammen egg, melk, kesam, salt og pepper i en liten bolle. Hell blandingen forsiktig over paifyllet som er fordel over paibunnen. Pass på at ikke eggeblandingen blir høyere enn kanten på paien.
  • Sett i ovnen og gled deg. Sett paibunnen forsiktig tilbake i ovnen. La den steke i ca 30-35 minutter midt i ovnen på 200 grader. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*