Slik gjør du det

1. Lag og stek paibunnen

Start med den grove paideigen. Bland sammen alt til deigen i en food prosessor eller for hånd om du ønsker. La maskinen gå til alt sammen er godt blandet. Dekk til deigen og la den stå kaldt i ca 30 minutter.

Kjevle eller trykk deigen utover en paiform. Husk at paideigen skal bre seg opp langs kanten. Prikk bunnen med en gaffel og forstek den i ca 10-15 minutter på 200 grader, midt i ovnen.

 

2. Gjør klart paifyllet

Surr løk i en panne eller gryte til den begynner å bli myk. Tilsett spinat og la den surre videre sammen med løken frem til at spinaten begynner å falle sammen. Has så over på den ferdigstekte paibunnen, sammen med terninger av soltørkede tomater og fetaost.

 

3. Slå sammen eggeblanding på 1-2-3

Slå sammen egg, melk, kesam, salt og pepper i en liten bolle. Hell blandingen forsiktig over paifyllet som er fordel over paibunnen. Pass på at ikke eggeblandingen blir høyere enn kanten på paien.

 

4. Sett i ovnen og gled deg

Sett paibunnen forsiktig tilbake i ovnen. La den steke i ca 30-35 minutter midt i ovnen på 200 grader.

 

Grov spinatpai med fetaost kan enten spises slik den er, eller kanskje med en enkel salat ved siden av.

Spinatpaien er ikke bare god til middag, men passer også ypperlig til lunsj eller som nistemat.

 

Håper det smaker!

Grov spinatpai med feta og soltørkede tomater

Grov spinatpai med feta og soltørkede tomater