Grovbrød med gulrot og linfrø

Lages på: Over 3 timer Nivå: Middels

Grovt brød med gulrot

For et par uker siden laget jeg grovbrød med  gulrot og linfrø. Et fantastisk godt grovt brød hvor både gulrot og linfrø er med på å gjøre baksten ekstra saftig. Kommentarene strømmet også inn på Instagram da jeg la ut bilder underveis på Instastory.

Ikke bare smaker brødet godt, men er også perfekt dersom man har noen litt halvslappe gulrøtter liggende nederst i grønnsaksskuffen. Se så godt det ser ut!

Grovbrød med gulrot

Her er noen andre brødoppskrifter fra bloggen dersom du vil ha litt mer inspirasjon:

Lykke til med brødbaksten!

Grovbrød med gulrot og linfrø

0 fra 0 vurderinger
Type rett GjærbakstNivå: Middels
Antall

3

brød
Tilberedning + heving

3

timer 
Steketid

40

minutter

Ingredienser

  • 700 gram fullkornsmel eller finmalt hvete

  • 600 gram siktet hvetemel

  • 100 gram havrekli

  • 200 gram linfrø

  • 2 ts salt

  • 1/2 pose tørrgjær

  • 9 dl vann

  • 1 dl eplejuice

  • 3 ss olje

  • 4 stk gulrøtter

Fremgangsmåte

  • Skrell gulrøtene og riv de fint på et råkostjern.
  • Ha mel, havrekli, linfrø, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett kaldt vann, eplejuice, olje og finrevede gulrøtter. Elt deigen i en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok i rundt 20 minutter. Eltetid er helt essensielt for å få et saftig brød. Har du ikke kjøkkenmaskin er det bare å gjøre seg klart til en real treningsøkt for hånd. Deigen skal være litt klissete og være elastisk som en tyggegummi. Opplever du at deigen revner veldig kjapt når du drar i den har du eltet den for kort tid.
  • Dekk til bollen med plast eller lokk, og la den heve i 1,5 – 2 timer. Hevetiden vil variere basert på temperaturen i rommet og hvor lenge du har eltet deigen (eltingen øker temperaturen i deigen).
  • Tipp den ferdighevede deigen over på et melet underlag. Dra brøddeigen utover til et rektangel, strø på mel, og brett den inn mot midten som en konvolutt. Gjenta to-tre ganger, til du kjenner den blir fastere i konsistensen.
  • Del deigen opp i tre like store deler. Form hvert emne til avlange pølser som has i smurte eller bakepapirkledde brødformer. Brødformene mine rommer 1,5 liter. Etterhev brødene i 30-45 minutter under et klede. Forvarm stekeovnen til 240 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Snitt i brødene med en brødkniv eller skalpell. Dette gjør at du kontrollerer hevingen i ovnen. Sett så brødformene inn nederst i stekeovnen. Skru ned temperaturen til 210 grader og la brødene steke i cirka 35-40 minutter. For å sjekke om brødet er ferdig kan du ta et av brødene ut av formen og knipse det på undersiden. Høres det hult ut er brødene ferdigstekt. De ferdigstekte brødene avkjøles på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*