
Den siste tiden har jeg laget en ny type brød, som jeg i dag tenkte det var på tide å dele oppskriften med dere følgere. Dette er et nydelig grovbrød med havrekli, solsikke og linfrø, og har blitt en gjenganger hos oss de siste ukene.
Jeg pleier ofte å legge frø og kli i bløt allerede kvelden i forveien. Da har de god tid til å absorbere fuktigheten fra væsken, og du får et ekstra saftig resultat. Bløtlegger du ikke frøene på forhånd kan du risikere at frø og kjerner trekker fuktighten ut av deigen, og det blir et tørrere sluttresultat. Du kan også legge frøene i bløt en liten time i forveien om du ikke har planlagt like godt som meg.
Jeg har i mange år bakt egne brød, og stort sett hver helg fyller jeg opp fryseren med en ny batch. Da har vi brød vi kan spise utover uken. Om du også er glad i å bake brød kan jeg anbefale flere av brødoppskriftene fra bloggen, som grovbrød med solsikke og gresskarkjerner og grovbrød med havrekli. På bloggen finner du en rekke ulike brødoppskrifter.
For eit fantastisk godt brød!!🤩
Veldig glad for å funne disse brødoppskriftene. Dette var noko anna enn det som tidligere er bakt. Kenwood`en gjekk seg rimelig varm på 25 min 😆, men har heller aldri fått så store brød!
Oppskrifta var og godt forklart, så vanskelig å gjera feil.
Skal teste fleire av brødoppskriftene etterkvart for dette var moro og supergodt!!
Takk for utrolig hyggelig tilbakemelding 🙂 Håper brødene smakte like godt som de var luftige.
PS! Kan være lurt å sjekke kapasiteten på kjøkkenmaskinen, så du ikke risikerer at den tar kvelden underveis 😉
Hei Rolf,
Jeg skal absolut prøve denne oppskrift, brødet ser heeeelt fantastisk ut. Jeg bare lurer på om en ting, hvorfor skal de skal avkjøle under klede etter de er tatt ut av ovn? Jeg alltid avkjølte dem på rist men uten klede og lure på om hva er hensikten her fordi enkelte sier at skal aldri dekkes med klede fordi de blir ikke fuktige. Er det sant ? Kan du forklare meg, du som har mye erfaring slik at jeg gjør rett neste gang?….og ja, jeg gleder meg masse å bake disse vakre brød.
Takk
Melinda
Hei Melinda,
Dersom du avkjøler med klede vil du få en myk skorpe på brødet, mens uten klede gir en sprø skorpe. Det er med andre ord ikke feil å avkjøle brødet verken med eller uten klede, men kommer an på hvordan du ønsker skorpen på brødene 🙂