
I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på grovbrød med havrekli. Jeg har ingen tradisjon på å bruke så mye kli når jeg baker brød, for jeg synes de fort blir så smulete. Men disse grovbrødene med havrekli ble jeg veldig fornøyd med. De smuler ikke, de er gode på smak og er i tillegg veldig enkle å lage.
Andre grove brødoppskrifter fra blokken:
Jeg har forsøkt å lage disse brødene på to måter. En gang hvor jeg bløtla havrekli og grovmel en liten time før jeg satte deigen, og en annen gang hvor jeg bare bare eltet det tørre med det våre. Begge deler går fint, men har jeg tiden så pleier jeg bestandig å bløtlegge grovt på forhånd. Les gjerne innlegget Slik lykkes du med brødbaksten, for flere tips.
I brødene jeg baker bruker jeg mindre gjær enn det mange andre gjør. Dette gjør at hevetiden blir noe lengre, men til gjengjeld synes jeg smaken blir desto bedre. Øk eventuelt mengden gjær til 3/4 pose dersom du ønsker å redusere hevetiden noe.
Håper du ble inspirert til å teste ut disse grove brødene med havrekli!
Følte det ble veldig mye olje i deigen?
Aldri brukt så mye som 1 dl før. Virker jo som deigen flyter i olje mens den hever etter elting.
Heisann
Det er ikke noe problem å nedjustere mengden olje litt, dersom du ønsker. Jeg bakte disse brødene senest i går, men hadde ikke noe problem med at det var for mye olje.
Hvis jeg skal gjette så vil jeg tippe at oljen ikke fikk eltet tilstrekkelig etter at du tilsatte oljen. Håper uansett at brødene falt i smak, her er de en gjenganger 🙂
Det kan tenkes!
Første gang jeg prøver denne oppskriften. Føles som oljen gikk mer rundt deigen i maskinen enn inn i den. Får håpe resultatet blir ok likevel 🙂
Kan ofte virke litt slik, når man tilsetter oljen i en allerede eltet deig. Men krysser fingrene for et saftig og godt resultat ☺️