
I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på grovbrød med havrekli. Jeg har ingen tradisjon på å bruke så mye kli når jeg baker brød, for jeg synes de fort blir så smulete. Men disse grovbrødene med havrekli ble jeg veldig fornøyd med. De smuler ikke, de er gode på smak og er i tillegg veldig enkle å lage.
Andre grove brødoppskrifter fra blokken:
Jeg har forsøkt å lage disse brødene på to måter. En gang hvor jeg bløtla havrekli og grovmel en liten time før jeg satte deigen, og en annen gang hvor jeg bare bare eltet det tørre med det våre. Begge deler går fint, men har jeg tiden så pleier jeg bestandig å bløtlegge grovt på forhånd. Les gjerne innlegget Slik lykkes du med brødbaksten, for flere tips.
I brødene jeg baker bruker jeg mindre gjær enn det mange andre gjør. Dette gjør at hevetiden blir noe lengre, men til gjengjeld synes jeg smaken blir desto bedre. Øk eventuelt mengden gjær til 3/4 pose dersom du ønsker å redusere hevetiden noe.
Håper du ble inspirert til å teste ut disse grove brødene med havrekli!

Følte det ble veldig mye olje i deigen?
Aldri brukt så mye som 1 dl før. Virker jo som deigen flyter i olje mens den hever etter elting.
Heisann
Det er ikke noe problem å nedjustere mengden olje litt, dersom du ønsker. Jeg bakte disse brødene senest i går, men hadde ikke noe problem med at det var for mye olje.
Hvis jeg skal gjette så vil jeg tippe at oljen ikke fikk eltet tilstrekkelig etter at du tilsatte oljen. Håper uansett at brødene falt i smak, her er de en gjenganger 🙂
Det kan tenkes!
Første gang jeg prøver denne oppskriften. Føles som oljen gikk mer rundt deigen i maskinen enn inn i den. Får håpe resultatet blir ok likevel 🙂
Kan ofte virke litt slik, når man tilsetter oljen i en allerede eltet deig. Men krysser fingrene for et saftig og godt resultat ☺️
Nydelig brød! Første, men ikke siste gang denne oppskriften brukes.
Hurra 🙂
Hei,
Tusen takk for en kjempe god oppskrift. Min datter har akkurat begynt i barnehagen, og får med seg dette hver dag, som hun elsker ☺️
Vil også gjerne få takke for at du skriver på en enkel måte, som gjør at nybegynnere som meg selv ikke opplever det som uoverkommelig☺️
Hvordan går jeg frem hvis jeg ønsker å langtidshevet denne oppskriften? F.eks over natten? ☺️
Hei,
Tusen tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding. Gleder meg at brødet har falt i smak hos dere, og at oppskriftene er lett forståelige 🙂
Jeg har ikke forsøkt å langtidsheve en så stor brøddeig, men jeg ville brukt litt mer enn en teskje med tørrgjær (avhengig av hvor lang hevetid du tenker). Og så hadde jeg ikke tatt meg bryet med å elte brødet på forhånd, kun rørt sammen ingrediensene til deigen, dekket den til og latt den stå på benken til neste dag. Men har ikke forsøkt dette i praksis altså 🙂