• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
4. januar 2020

Enkle grovbrød med rug (med video)

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Brød med rug

Jeg er svært glad i å bruke både frø og korn i brødene jeg baker, men det krever jo litt ekstra planlegging for å få et skikkelig godt resultat. Og det er jo heller ikke alle som er like stor fan av det som meg. Så i dag tenkte jeg å dele en oppskrift på enkle grovbrød med rug. Perfekt for deg som er på utkikk etter helt enkle grovbrød.

For å vise hvor enkelt du kan lage disse brødene, så bestemte jeg meg også for å filme fremgangsmåten. Det er mitt første reelle forsøk på å filme en oppskrift, så jeg har fortsatt mye å lære. Blant annet burde jeg laget videoen kortere, i tillegg til at jeg oppdaget at blitzen hadde blinket gjennom hele videoen. Tør heller ikke tenke på hvor mange timer jeg har brukt på å redigere denne videoen i ettertid, men man lærer så lenge man lever.

Gi meg gjerne en tilbakemelding på hva du synes om videoen, og om dette er noe du vil se mer av på bloggen!

På utkikk etter litt mere inspirasjon? Her er noen utvalgte brødoppskrifter fra bloggen:

  • Grovt brød med linfrø og gresskarkjerner
  • Grove flerkornbrød
  • Ekstra grove brød

Håper du ble fristet til å forsøke deg på en av brødoppskriftene mine!

Grovbrød med rug

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 4. januar 2020
  • 3 brød
  • 3 time(r)
  • Skriv ut
Grovbrød med rug
Ingredienser
  • 600 gram hvetemel
  • 300 gram sammalt rug, finmalt
  • 500 gram fullkornshvetemel eller sammalt hvete (finmalt)
  • 100 gram havrekli
  • 2 ts salt
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 10 dl vann
  • 1 dl juice
  • 3 ss olje
Slik gjør du det
Steg 1
Ha de tørre ingrediensene i en bakstbolle. Tilsett kaldt vann, juice og olje. Elt deigen sammen, gjerne med en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Beregn cirka 20 minutter eltetid, til deigen er elastisk og god. Deigen skal fortsatt føles ganske klissete når du har eltet den ferdig. Spe i med litt mer væske om nødvendig.
Steg 2
Dekk til bollen med et lokk eller plast, og la den heve i cirka 1,5-2 timer. Jeg bruker litt mindre gjær når jeg baker brød. Deigen må kanskje heve litt lengre, men smaken og holdbarheten blir til gjengjeld bedre.
Steg 3
Ha deigen over på et godt melet underlag. Dra deigen utover til et rektangel, strø på litt mer mel og brett hjørnene inn mot midten. Gjenta to-tre ganger, til du kjenner at det blir mye mer hold i deigen.
Steg 4
Del deigen opp i tre like store emner. Form hver del til brød, og legg de over i smurte eller bakepapirkledde brødformer.
Steg 5
Etterhev brødene i cirka 45 minutter. Forvarm ovnen til 240 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 6
Stek grovbrødene nederst i stekeovnen, og skru temperaturen ned til 210 grader. Steketiden er cirka 35 minutter. For å sjekke om brødet er ferdig kan du ta et av brødene ut av formen og knipse det på undersiden. Høres det hult ut er brødene ferdigstekt.
Steg 7
La de ferdigstekte brødene avkjøle på rist til de er kalde. Håper disse grove brødene med rug faller i smak!

 

Stikkord

  • Brød
  • grovbrød

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Lapskaus med karbonadedeig og chorizo
Panert lakseburger med mangosalat

Relaterte innlegg

Suksessterte i liten langpanne
2. januar 2021
0 kommentarer

Suksessterte i liten langpanne

Vepsebol
19. desember 2020
0 kommentarer

Vepsebol

Julesnurrer (juleskillings)
9. desember 2020
0 kommentarer

Julesnurrer (juleskillings)

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales