Enkle grovbrød med rug (med video)

Lages på: Mer enn 3 timer Nivå: Middels
Brød med rug

Jeg er svært glad i å bruke både frø og korn i brødene jeg baker, men det krever jo litt ekstra planlegging for å få et skikkelig godt resultat. Og det er jo heller ikke alle som er like stor fan av det som meg. Så i dag tenkte jeg å dele en oppskrift på enkle grovbrød med rug. Perfekt for deg som er på utkikk etter helt enkle grovbrød.

For å vise hvor enkelt du kan lage disse brødene, så bestemte jeg meg også for å filme fremgangsmåten. Det er mitt første reelle forsøk på å filme en oppskrift, så jeg har fortsatt mye å lære. Blant annet burde jeg laget videoen kortere, i tillegg til at jeg oppdaget at blitzen hadde blinket gjennom hele videoen. Tør heller ikke tenke på hvor mange timer jeg har brukt på å redigere denne videoen i ettertid, men man lærer så lenge man lever.

Gi meg gjerne en tilbakemelding på hva du synes om videoen, og om dette er noe du vil se mer av på bloggen!

På utkikk etter litt mere inspirasjon? Her er noen utvalgte brødoppskrifter fra bloggen:

Håper du ble fristet til å forsøke deg på en av brødoppskriftene mine!

Grovbrød med rug

0 fra 0 vurderinger
Type rett: GjærbakstNivå: Middels
Antall

3

brød
Tilberedning + heving

3

timer 
Steketid

35

minutter

Ingredienser

  • 600 gram hvetemel

  • 300 gram sammalt rug, finmalt

  • 500 gram fullkornshvetemel eller sammalt hvete (finmalt)

  • 100 gram havrekli

  • 2 ts salt

  • 1/2 pose tørrgjær

  • 10 dl vann

  • 1 dl juice

  • 3 ss olje

Fremgangsmåte

  • Ha de tørre ingrediensene i en bakstbolle. Tilsett kaldt vann, juice og olje. Elt deigen sammen, gjerne med en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Beregn cirka 20 minutter eltetid, til deigen er elastisk og god. Deigen skal fortsatt føles ganske klissete når du har eltet den ferdig. Spe i med litt mer væske om nødvendig.
  • Dekk til bollen med et lokk eller plast, og la den heve i cirka 1,5-2 timer. Jeg bruker litt mindre gjær når jeg baker brød. Deigen må kanskje heve litt lengre, men smaken og holdbarheten blir til gjengjeld bedre.
  • Ha deigen over på et godt melet underlag. Dra deigen utover til et rektangel, strø på litt mer mel og brett hjørnene inn mot midten. Gjenta to-tre ganger, til du kjenner at det blir mye mer hold i deigen.
  • Del deigen opp i tre like store emner. Form hver del til brød, og legg de over i smurte eller bakepapirkledde brødformer.
  • Etterhev brødene i cirka 45 minutter. Forvarm ovnen til 240 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Stek grovbrødene nederst i stekeovnen, og skru temperaturen ned til 210 grader. Steketiden er cirka 35 minutter. For å sjekke om brødet er ferdig kan du ta et av brødene ut av formen og knipse det på undersiden. Høres det hult ut er brødene ferdigstekt.
  • La de ferdigstekte brødene avkjøle på rist til de er kalde. Håper disse grove brødene med rug faller i smak!

Video

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*