Det er ingenting som er så godt som nystekte grovbrød. Jeg kan sette til livs uanstendige mengder brød, så lenge det er helt ferskt, uten å kjenne et snev at metthetsfølelsen.
Etter å testet sikkert hundrevis av brødoppskrifter må jeg innrømme at det er de tradisjonelle brødoppskrifter jeg har falt mest for. Samtidig så ser jeg også at jeg med jevne mellomrom får tilbakemelding fra dere som ikke har en kjøkkenmaskin tilgjengelig.
Derfor deler jeg i dag en oppskrift på grovbrød som kan lages uten kjøkkenmaskin. Perfekt dersom du er student eller ikke har plass til en stor kjøkkenmaskin. I motsetning til annen eltefri bakst så skal ikke dette brødet stå natten over på banken, men er faktisk enda enklere. I denne oppskriften legger du først frøene i bløt, deretter er det bare å røre sammen alle ingrediensene og ha de direkte over i brødformer. La de heve et par timer for så å sette de rett i stekeovnen. Høres nesten for godt ut til å være sant, men jeg har testet denne oppskriften flere ganger med gode resultater.
Når jeg baker tradisjonelle brød med lang eltetid bruker jeg vanligvis kaldt vann, siden temperaturen øker ved elting. Siden det ikke er elting involvert i denne oppskriften er det viktig å bruke lunkent vann, for å få i gang gjæringsprosessen.
Har du kjøkkenmaskin? Jeg har flere tradisjonelle brødoppskrifter på bloggen. Dette er de mest populære:
Denne oppskriften gir 3 grove brød (brødformene mine er 1,5 liter). Håper de faller i smak!

Hei, kan jeh kjøre frøene og havra til mel før jeg bløtlegger? 😉
Det bør gå fint ☺️