Grove bananpannekaker med havre

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Sunne bananpannekaker

Som mange andre så er jeg ikke så glad i å spise brune bananer. Derimot så kaster jeg de aldri, men fryser de heller ned til smoothie eller andre oppskrifter. Forrige gang jeg hadde bananer til overs så laget jeg disse deilige og sunne bananpannekakene. Pannekakene er naturlig søte fra bananene, i tillegg er jo havregryn rikt på både proteiner, kostfiber og betaglukan.

Tips! Lag glutenfrie bananpannekaker ved å bruke glutenfrie havregryn istedenfor vanlige lettkokte.

Her er flere andre oppskrifter hvor bananene kommer til god nytte:

Så neste gang du har bananer som begynner å bli brune, test denne oppskriften på bananpannekaker med god samvittighet!

c

4 fra 64 vurderinger
Type rett: FrokostNivå: Enkel
Antall

8

små
Tilberedning

20

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk 2 godt modne bananer

  • 2 stk 2 egg

  • 2 dl 2 lettkokte havregryn

  • 1 dl 1 melk

  • 1 ts 1 bakepulver

  • 1 ts 1 vaniljesukker

  • 1/4 ts 1/4 salt

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bolle og bruk en stavmikser til å lage en jevn røre. Du kan også bruke en blender om du har.
  • La røren stå å svelle i cirka 15-20 minutter. Spe på med mer melk dersom den er veldig tykk.
  • Stek pannekakene i litt smør i en varm stekepanne. Bruk gjerne litt lavere varme enn hva du vanligvis ville brukt, så unngår du at pannekakene blir brent. Har du en stor panne får du plass for to-tre pannekaker i pannen.
  • Nyt nystekte bananpannekaker med lettrømme og syltetøy, eller hva annet du foretrekker. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*