Skikkelig grove og eltefrie rundstykker med solsikkefrø

Lages på: 10 timer Nivå: Enkel
Eltefrie rundstykker med solsikkefrø

Jeg har virkelig falt for eltefri bakst, og denne gangen har jeg laget noen skikkelig grove eltefrie rundstykker med solsikkefrø. Faktisk så er dette 3. helgen på rad at jeg slår til med eltefrie rundstykker til frokost, både lørdag og søndag. Virkelig en perfekt start på dagen. Ikke bare er de gode på smak, men de er jo også utrolig enkle å lage. Alt man trenger er å sette av noen minutter kvelden i forveien til å røre sammen deigen, så er det bare å bake de ut og steke de neste morgen.

Grove eltefrie rundstykker med solsikkefrø

Synes du det er litt styr å bake ut rundstykkene? Bruk en skje og fordel deigen i store muffinsformer, så sparer du tiden du bruker på å bake ut rundstykkene.

Her er noen andre eltefrie rundstykker fra bloggen:

Håper disse 100% grove rundstykkene faller i smak!

Ekstra grove eltefrie rundstykker

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: GjærbakstNivå: Enkel
Porsjoner

10

porsjoner
Tilberedning + heving

10

timer 
Steketid

14

minutter

Her er oppskriften på grove eltefrie rundstykker som faktisk er 100% grove, men fortsatt veldig saftige.

Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 550 gram fullkornshvetemel eller sammalt hvete

  • 50 gram solsikkekjerner

  • 1,5 ts salt

  • 1/2 ts tørrgjær

  • 4,5 dl vann

Fremgangsmåte

  • Ha mel, solsikkefrø, salt og gjær i en stor bolle. Tilsett kaldt vann, og bruk en sleiv til å røre det sammen. Du kan også bruke hendene, men det er ikke nødvendig siden deigen vil bli svært bløt i konsistensen.
  • Sett et lokk på bollen, eller dekk den til med en plastfolie, og la den stå på kjøkkenbenken til natten over (ca 9-12 timer).
  • Når deigen har hevet ferdig heller du den ut på et melet underlag, elter forsiktig inn litt mel slik at du greier å forme en pølse, og deler den inn i ca 9 jevnstore emner.
  • Om du ikke tar det bryet med å trille disse utover til runde fine rundstykker, så kan du bare legge de over på et bakepapir etter hvert som du deler opp deigen.
  • Dekk til stekebrettet med et klede eller legg et annet stekebrett opp-ned over. La de etterheve i cirka 30-45 minutter mens du forvarmer ovnen til 210 grader, vanlig over- og undervarme. Om du vil så kan du pensle rundstykkene med vann og strø over litt solsikkekjerner rett før du setter de i ovnen. Stek rundstykkene i 12-15 minutter nederst i ovnen. Avkjøles på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Dersom du har noen spørsmål til denne oppskriften på grove eltefrie rundstykker så er det hyggelig om du legger igjen en kommentar nederst på siden, så skal jeg svare så snart jeg kan. Lykke til!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*