Her er oppskriften på grove eltefrie rundstykker som faktisk er 100% grove, men fortsatt veldig saftige.

  1. Ha mel, solsikkefrø, salt og gjær i en stor bolle.
  2. Tilsett kaldt vann, og bruk en sleiv til å røre det sammen. Du kan også bruke hendene, men det er ikke nødvendig siden deigen vil bli svært bløt i konsistensen.
  3. Sette et lokk på bollen, eller dekk den til med en plastfolie, og la den stå på kjøkkenbenken til natten over (ca 8-12 timer).
  4. Når deigen har hevet ferdig heller du den ut på et melet underlag, elter forsiktig inn litt mel slik at du greier å forme en pølse, og deler den inn i ca 9 jevnstore emner. Jeg pleier å være veldig forsiktig med eltingen, og deigen er melete utenpå og klissete inni.
  5. Du slipper å bruke noe tid på å forme disse til perfekte rundstykker, men bare fordel emnene utover et bakepapirkledd stekebrett.
  6. Sett de grove rundstykkene nederst i en kald stekeovn. Skru stekeovnen på 200 grader (over og undervarme) og la rundstykkene stå i ovnen i ca 30-35 minutter, avhengig av ovn.
  7. Avkjøles på rist.

Tips! Bruk en skje og fordel deigen i store muffinsformer, så sparer du tiden du bruker på å bake ut rundstykkene.

Hvis du fortsatt er litt usikker på fremgangsmåten her så anbefaler jeg deg å se på den fine videoen som Ina-Janine Johnsen har lagt ut på bloggen sin – Mat På Bordet. Det er ikke helt den samme oppskriften, men fremgangsmåten er lik. Se videoen her
Video

Video

Dersom du har noen spørsmål til denne oppskriften på grove eltefrie rundstykker så er det hyggelig om du legger igjen en kommentar nederst på siden, så skal jeg svare etter beste evne 🙂

Følg meg på sosiale medier