Dropp ferdigvarianten og lag noen digge grove hamburgerbrød fra bunnen av. De smaker mye bedre og du har kontroll på både salt og sukkermengden, som er alt for høy i ferdigvarianten man får kjøpt. Nå spiser jeg ikke hamburger hver uke, men vi har stort sett alltid liggende et par grove hamburgerbrød i fryseren. Perfekt dersom man plutselig er på utkikk etter en kjapp middag.
Disse burgerbrødene er cirka 50% grove, men hvis du ønsker en variant som er enda grovere så kan du ta en titt på denne oppskriften på 100% grove burgerbrød av speltmel.
Lag burgerne slik du liker de aller best og fyll hamburgerbrødet med deilig grønn crunch. Kanskje du finner inspirasjon her:
- Halloumiburger
- Hamburger med bacon og cheddar
- BBQ-cheeseburger
- Hamburger med pesto og mozarella
- Sloppy Joe’s
Grove hamburgerbrød
- 6. september 2018
- 6 burgerbrød
- 2 hr 30 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 200 gram siktet hvetemel
- 225 gram fullkornshvetemel
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
- 2 ts tørrgjær
- 1 dl melk
- 1/2 dl vann
- 2 egg
- 1 ss olje
- Eggehvite til pensling
- Sesamfrø for dekor
Fremgangsmåte
- Steg 1
- Ha mel, salt og sukker i en bolle.
- Steg 2
- Mål opp melk og vann i et litermål. Om væsken er kaldt går det helt fint, men unngå temperaturer over 20 grader siden den likevel vil øke ved elting. Ha tørrgjær i melkeblandingen og rør med en skje i et lite minutt.
- Steg 3
- Knekk et par egg i en bolle og visp det lett sammen. Tilsett melkeblanding, sammenvispede egg og olje sammen med melet bakstbollen, og elt deigen med en kjøkkenmaskin i 10-15 minutter, eller så lenge du orker for hånd. Spe på med mer mel om nødvendig, men la gjerne deigen være ganske klissete.
- Steg 4
- Dekk til bollen med et klede eller lokk, og la deigen heve i cirka 1,5-2 timer eller til dobbel størrelse.
- Steg 5
- Sett ovnen på 220 grader vanlig over- og undervarme når deigen nærmer seg ferdighevet.
- Steg 6
- Ha deigen over på et godt melet underlag. Elt den lett sammen og ha i mer mel om nødvendig. Rull deigen ut til en pølse og del den opp i 6 like store emner. Form hver av emnene til en ball. Bruk et kjevle eller trykk de flate slik at de er cirka 1 cm tykk. Etterheves under et klede i ca 20-30 minutter.
- Steg 7
- Pensle de ferdighevede burgerbrødene med egg og strø over sesamfrø. Stek brødene midt i ovnen i ca 10-12 minutter. Avkjøles på rist.
Jeg blir alltid imponert over de som baker sine egne hamburgerbrød! Veldig imponerende!
De hamburgerbrødene jeg kjøper i butikken er veldig “prosesserte” føler jeg og klemmes lett sammen. Er disse mer faste i formen når du har i dressing og burger?