Grove hamburgerbrød

Grove hamburgerbrød med sesamfrø

Dropp ferdigvarianten og lag noen digge grove hamburgerbrød fra bunnen av. De smaker mye bedre og du har kontroll på både salt og sukkermengden, som er alt for høy i ferdigvarianten man får kjøpt. Nå spiser jeg ikke hamburger hver uke, men vi har stort sett alltid liggende et par grove hamburgerbrød i fryseren. Perfekt dersom man plutselig er på utkikk etter en kjapp middag.

Grove hamburgerbrød

Disse burgerbrødene er cirka 50% grove, men hvis du ønsker en variant som er enda grovere så kan du ta en titt på denne oppskriften på 100% grove burgerbrød av speltmel.

Lag burgerne slik du liker de aller best og fyll hamburgerbrødet med deilig grønn crunch. Kanskje du finner inspirasjon her:

Grove hamburgerbrød

  • 6. september 2018
  • 6 burgerbrød
  • 2 hr 30 min
  • Skriv ut
Hamburgerbrød

Ingredienser

  • 200 gram siktet hvetemel
  • 225 gram fullkornshvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 dl melk
  • 1/2 dl vann
  • 2 egg
  • 1 ss olje
  • Eggehvite til pensling
  • Sesamfrø for dekor

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha mel, salt og sukker i en bolle.
Steg 2
Mål opp melk og vann i et litermål. Om væsken er kaldt går det helt fint, men unngå temperaturer over 20 grader siden den likevel vil øke ved elting. Ha tørrgjær i melkeblandingen og rør med en skje i et lite minutt.
Steg 3
Knekk et par egg i en bolle og visp det lett sammen. Tilsett melkeblanding, sammenvispede egg og olje sammen med melet bakstbollen, og elt deigen med en kjøkkenmaskin i 10-15 minutter, eller så lenge du orker for hånd. Spe på med mer mel om nødvendig, men la gjerne deigen være ganske klissete.
Steg 4
Dekk til bollen med et klede eller lokk, og la deigen heve i cirka 1,5-2 timer eller til dobbel størrelse.
Steg 5
Sett ovnen på 220 grader vanlig over- og undervarme når deigen nærmer seg ferdighevet.
Steg 6
Ha deigen over på et godt melet underlag. Elt den lett sammen og ha i mer mel om nødvendig. Rull deigen ut til en pølse og del den opp i 6 like store emner. Form hver av emnene til en ball. Bruk et kjevle eller trykk de flate slik at de er cirka 1 cm tykk. Etterheves under et klede i ca 20-30 minutter.
Steg 7
Pensle de ferdighevede burgerbrødene med egg og strø over sesamfrø. Stek brødene midt i ovnen i ca 10-12 minutter. Avkjøles på rist.

Jeg blir alltid imponert over de som baker sine egne hamburgerbrød! Veldig imponerende!

De hamburgerbrødene jeg kjøper i butikken er veldig “prosesserte” føler jeg og klemmes lett sammen. Er disse mer faste i formen når du har i dressing og burger?