Slik lager du grove havrekjeks med appelsin og sjokolade

 1. Pisk romtemperert smør sammen med melis og sukrin gold/brunt sukker. Bland inn ett egg underveis.
 2. Bland sammen fullkornshvetemel, havregryn, bakepulver og vaniljesukker. Hakk den mørke sjokoladen, og vask appelsinen grundig (siden du skal bruke skallet)
 3. Ha melmiksen sammen med smørblandingen. Tilsett finraspet skall fra én appelsin (bare det aller ytterste skallet som er gult) og saften fra en halv appelsin. Vend det inn forsiktig, sammen med hakket mørk sjokolade.
 4. Fordel deigen i små topper på et bakepapirkledd stekebrett ved hjelp av to teskjeer. Deigen vil sige litt utover i ovnen, men det er nok lurt å i tillegg trykke de litt flate.
 5. Stekes midt i ovnen ved 175 grader, i ca 15-20 minutter, til de begynner å bli litt gyldne ytterst.
 6. Avkjøles på rist.

Grove havrekjeks med appelsin og sjokolade

De grove havrekjeksene har en god smak av både sjokolade og appelsin, uten at appelsinsmaken blir for dominerende.

Håper disse blir like populære hos deg som det de ble her hjemme og på jobb.

Jeg har skrevet ned noen variasjonsforslag på oppskriften. En del av tipsene vil nok gå utover sunnhetsgraden på kjeksen, men her er det bare å tilpasse eget ønske og eventuelt behov.

Variasjonstips:

 • Erstatt sukrin med vanlig sukker hvis du ikke har sukrin tilgjengelig eller kanskje ønsker en bakst med vanlig sukker.
 • Om du har diabetes eller av annen grunn ønsker en sukkerfri variant kan du erstatte melis med sukrinmelis og i tillegg kjøpe sukkerfri sjokolade.
 • Hvis du ikke har fibra fullkornshvetemel kan du bruke en kombinasjon av sammalt hvete (finmalt) og vanlig siktet hvetemel. Du kan også erstatte all grovmelet med vanlig siktet hvetemel , men kjeksene blir da ikke like grove.
 • Appelsin er ikke nødvendig i denne oppskriften, og du kan eksempelvis bytte ut appelsin med enten hakkede nøtter eller kanskje tørkede frukt og bær om du heller ønsker. Da kan det i så fall være lurt å holde igjen på litt av melet.
 • Den mørke sjokoladen jeg har brukt kan fint erstattes med annen kokesjokolade.

Legg gjerne igjen en kommentar nederst siden dersom du er usikker på fremgangsmåten på denne oppskriften på grove havrekjeks med appelsin og sjokolade 🙂

Lik gjerne Facebook-siden min og følg meg på Instagram, så får du nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din. Du kan også få høydepunkter fra Sunnere Alternativ direkte i innboksen din ved å legge inn e-posten din her (ca 1 e-post i mnd). E-posten din vil ikke bli brukt til noe annet 🙂