
Sjokolade og appelsin hører påsken til, så hva passer vel bedre enn å legge ut denne oppskriften på grove havrekjeks med appelsin og sjokolade? Kjeksene ble ikke bare populær hjemme, men de fikk også bein å gå på da jeg tok med noen på jobb.
Disse havrekjeksene er svært grove og du bestemmer helt selv om du vil bruke vanlig sukker, eller om du vil bruke sukrin når du lager kjeksene. Selv valgte jeg å bruke en blanding av sukrin og melis da jeg laget havrekjeksene, men du kan også bruke vanlig sukker, eller til og med lage en sukkerfri variant ved å erstatte melisen med sukrin om du ønsker. Hvis du ønsker en enklere variant så kan jeg anbefale disse havrekjeksene med sjokolade.
Ta gjerne også en titt på disse amerikanske cookiesene dersom du ikke er så glad i kombinasjonen mellom appelsin og sjokolade.
Variasjonstips:
- Erstatt sukrin med vanlig sukker hvis du ikke har sukrin tilgjengelig eller kanskje ønsker en bakst med vanlig sukker.
- Om du har diabetes eller av annen grunn ønsker en sukkerfri variant kan du erstatte melis med sukrinmelis og i tillegg kjøpe sukkerfri sjokolade.
- Hvis du ikke har fibra fullkornshvetemel kan du bruke en kombinasjon av sammalt hvete (finmalt) og vanlig siktet hvetemel. Du kan også erstatte all grovmelet med vanlig siktet hvetemel , men kjeksene blir da ikke like grove.
- Appelsin er ikke nødvendig i denne oppskriften, og du kan eksempelvis bytte ut appelsin med enten hakkede nøtter eller kanskje tørkede frukt og bær om du heller ønsker. Da kan det i så fall være lurt å holde igjen på litt av melet.
- Den mørke sjokoladen jeg har brukt kan fint erstattes med annen kokesjokolade.
De grove havrekjeksene har en god smak av både sjokolade og appelsin, uten at appelsinsmaken blir for dominerende.
Håper havrekjeksene blir like populære hos deg som det de ble her hjemme og på jobb!
Takk for denne suverene oppskrifta. Supergode kjeks, relativt sunne og veldig lettvint oppskrift uten masse dikkedarer. Det liker jeg. Ble to runder i dag etter første smak. Oppskrift lagra. ??
Tusen takk for en kjempefin tilbakemelding, dette ble jeg skikkelig glad for å høre! 🙂 Selv har jeg laget disse kjeksene to runder, og de har blitt like populære hver gang. Ha en finfin advent! 🙂