
Dette er en oppskrift på grove hverdagsvafler som har fått navnet sitt fordi jeg mener de er såpass sunne at de passer like godt til helgefrokosten som til hverdags. Jeg har brukt bittelitt vanlig sukker i de, men om du foretrekker så kan du helt fint erstatte det med søtning som sukrin eller annen foretrukket søtning. Jeg har også brukt skummet kulturmelk i røren, som ikke bare gir et litt saftigere resultat, men som også reagerer med bakepulveret og gir deg ekstra luftige vafler.

Det er kanskje ikke nødvendig med med tips til pålegg på disse hverdagsvaflene, men noen av mine favoritter er brunost og mager kesam med syltetøy (hva med hjemmelaget bringebærsyltetøy?). Kan jo også nevne en liten guilty pleasure; selv om det på ingen måte er sunt, så er nugatti faktisk noe av det beste jeg vet på nystekte vafler og boller.
Du lurer kanskje på hva som gjør vaffeloppskriften noe sunnere enn andre oppskrifter? Jo, disse grove hverdagsvaflene inneholder bare grovt mel, er laget uten smør, og inneholder mindre sukker enn mange andre vaffeloppskrifter. Jeg synes disse grove vaflene er kjempegode, men du må gjerne justere den noe etter eget ønske.
Håper det smaker!

Hei! Er det mulig å legge ut næringsinnholdet for disse vaflene?
Hei Astrid. Da har jeg beregnet kcal, proteiner og fettinnhold per vaffeljern (oppskriften gir totalt 6 jern). Jeg har beregnet næringsinnhold basert på oppskriften med bruk av vanlig hvitt sukker. Dersom jeg erstatter sukkeret med eksempelvis sukrin så vil antallet kcal per jern reduseres med ca 23 kcal, hvis man har et mål om å holde dette lavest mulig 🙂
Hei,
Kanskje jeg ikke ser det, men har du lagt ut næringsinnholdet? Ref svar du har gitt en annen kommentar.
Hei Marie,
Beklager, men kommentaren henger igjen fra før jeg flyttet oppskriften fra den gamle bloggen min. Jeg vet ikke helt hvor mange kalorier det er i denne, men med skummet kulturmelk, fullkornsmel, eventuelt sukrin og mye egg, så er disse i hvert fall sunnere en vafler flest.