Slik gjør du det

  1. Visp sammen egg, eggehviter, sukker og vaniljesukker et par minutter, slik at du får en luftig eggeblanding.
  2. Bland sammen mel, bakepulver, salt og kardemomme, og rør  inn halvparten av melblandingen med eggene slik at du får en klumpefri røre. Bland deretter inn halvparten av kulturmelken, for så å blande inn resten av melet. Til slutt sper du på med resten av kulturmelken. Dette gjør jeg for å lettere forhindre melklumper i røren.
  3. La røren stå å svelle i ca 15-20 minutter, men gjerne lengre om du har tid.
  4. Stek vaflene i et vaffeljern til de blir gyldne. Smør jernet ved behov. Har du et forholdsvis nytt jern så er du ikke nødt til å smøre mellom hvert jern.

Det er kanskje ikke nødvendig med med tips til pålegg på disse hverdagsvaflene, men noen av mine favoritter er brunost og mager kesam med syltetøy (hva med hjemmelaget bringebærsyltetøy?). Kan jo også nevne en liten guilty pleasure; selv om det på ingen måte er sunt, så er nugatti faktisk noe av det beste jeg vet på nystekte vafler og boller.

Du lurer kanskje på hva som gjør vaffeloppskriften noe sunnere enn andre oppskrifter? Jo, disse grove hverdagsvaflene inneholder bare grovt mel, er laget uten smør, og inneholder mindre sukker enn mange andre vaffeloppskrifter. I tillegg har jeg brukt en del eggehviter som inneholder mye proteiner og bare 0,2 gram fett. Jeg synes disse grove vaflene er kjempegode, men du må gjerne justere den noe etter eget ønske.

Håper det smaker!

 

Bruk gjerne kommentarfeltet nederst siden hvis du har noen spørsmål eller kommentarer til denne oppskriften på grove hverdagsvafler med kulturmelk.

Lik Facebook-siden min og følg meg på Instagram, så får du nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din. Du kan også få høydepunkter fra Det glade kjøkken direkte i innboksen din ved å legge inn e-posten din her (ca 1 e-post i mnd). E-posten din vil ikke bli brukt til noe annet 🙂