Slik lager du grove hvitløkssnurrer

  1. Start med deigen, Ha alt det tørre i en bolle, tilsett fingervarmt vann (37 grader) og olivenolje, og elt det til en smidig deig enten for hånd eller ved hjelp av en kjøkkenmaskin. Deigen skal være veldig klebrig, og det er bedre å elte inn mer mel etter at den har hevet enn at du får en for tørr og hard deig.
  2. Hev deigen i ca 45 minutter, til dobbel størrelse.
  3. Bland sammen smør, hvitløk, salt, pepper og en neve finhakkede friske urter. Siden jeg allerede hadde kjøpt inn oregano til lasagnen så ble det også oregano i hvitløkssnurrene mine. Persille er også svært godt, og kanskje litt mer vanlig!
  4. Når deigen har hevet ferdig har du den over  på  en melet overflate. Kjevle den så ut til en rektangulær firkant, ca 30 x 40 cm. Smør hvitløksmøret utover deigen, men unngå å smøre der hvor skøyten på snurrene blir.
  5. Rull deigen sammen fra langside mot langside, og legg skøyten ned. Del opp rullen i 15-20 hvitløkssnurrer ved hjelp av en skarp kniv, og legg de på en bakepapirkledd stekeplate.
  6. La snurrene etterheve i ca 20-30 minutter før du steker de midt i ovnen i  ca 20-25 minutter på 220 grader.

Selv om hvitløkssnurrene er nydelige nystekte så er de også perfekte å ha i fryseren. Ta opp ønsket antall og tin de ca 10-12 minutter i stekeovnen og de er som ferske igjen.

Kan også nevne at oppskriften på lasagnen jeg serverte finner du her.

Bruk gjerne kommentarfeltet nederst på siden dersom du har noen spørsmål eller innspill til denne oppskriften.

Jeg oppdaterer sosiale medier hyppig med nye oppskrifter, så lik Facebook-siden min og følg meg på Instagram, så får du nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din.

Håper det smaker!