Grove hvitløkssnurrer

Da jeg forrige helg skulle lage lasagne kom jeg plutselig på at jeg ikke hadde kjøpt hvitløksbaguetter. For hva er vel bedre enn å servere hjemmelaget lasagne med en grønn salat og nystekte hvitløksbaguetter? Frustrert over at jeg hadde glemt å kjøpe baguetter tok jeg en titt i kjøkkenskapene, og et par timer senere kunne jeg med glede servere både nystekt lasagne og grove hvitløkssnurrer. Ja, du skjønner at et sted på veien kom jeg til å tenke på at jeg hadde sett flere matbloggere som hadde laget hvitløkssnurrer, og tenkte også at disse måtte være helt geniale å ha liggende i fryseren.

Selv om hvitløkssnurrene er nydelige nystekte så er de også perfekte å ha i fryseren. Ta opp ønsket antall og tin de ca 10-12 minutter i stekeovnen og de er som ferske igjen.

Oppskriften på lasagnen de ble servert til finner du her.

Grove hvitløkssnurrer

Grove hvitløkssnurrer

Ingredienser

  • Snurredeig
  • 350 gram fullkornshvetemel
  • 150 gram sammalt speltmel
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 4 dl vann
  • 1 ss olivenolje
  • Hvitløkssmør
  • 100 gram
  • 5 fedd hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 neve med persille
  • Pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med deigen, Ha alt det tørre i en bolle, tilsett fingervarmt vann (37 grader) og olivenolje, og elt det til en smidig deig enten for hånd eller ved hjelp av en kjøkkenmaskin. Deigen skal være veldig klebrig, og det er bedre å elte inn mer mel etter at den har hevet enn at du får en for tørr og hard deig.
Steg 2
Hev deigen i ca 45 minutter, til dobbel størrelse.
Steg 3
Bland sammen smør, hvitløk, salt, pepper og en neve finhakkede friske urter. Siden jeg allerede hadde kjøpt inn oregano til lasagnen så ble det også oregano i hvitløkssnurrene mine. Persille er også svært godt, og kanskje litt mer vanlig!
Steg 4
Når deigen har hevet ferdig har du den over  på  en melet overflate. Kjevle den så ut til en rektangulær firkant, ca 30 x 40 cm. Smør hvitløksmøret utover deigen, men unngå å smøre der hvor skøyten på snurrene blir.
Steg 5
Rull deigen sammen fra langside mot langside, og legg skøyten ned. Del opp rullen i 15-20 hvitløkssnurrer ved hjelp av en skarp kniv, og legg de på en bakepapirkledd stekeplate.
Steg 6
La snurrene etterheve i ca 20-30 minutter før du steker de midt i ovnen i  ca 20-25 minutter på 220 grader. Håper det smaker!